dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Polenta (thumbnail)Polenta

Polenta

10m
6
-
3.8K
Recepten

Polenta

Een bord polenta op basis van maïsgriesmeel katapulteert je zo naar de Italiaanse keuken. Delizioso!
Polenta (thumbnail)Polenta

Polenta

10m
6
-
3.8K
Recepten

Polenta

Een bord polenta op basis van maïsgriesmeel katapulteert je zo naar de Italiaanse keuken. Delizioso!
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd10m
Ingrediënten6
Beoordeling-
Aantal likes3.8K

Ingrediënten

4 personen
Kippenbouillon
1 l
Polenta
150 g
Parmezaanse kaas
75 g
Boter
50 g
Pepers
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Polenta

1 l Kippenbouillon, 150 g polenta
1
Breng de kippenbouillon aan de kook, schenk twee derde ervan in een stoofpot en giet de polenta erbij.
2
Blijf ongeveer 5 minuten roeren tot het maisgriesmeel gaar is. Is de polenta te ‘vast’, schenk er dan nog wat warme bouillon bij.
75 g Parmezaanse kaas, 50 g boter, pepers, zout
3
Voeg een flinke klont boter toe en rasp de Parmezaanse kaas erover. Roer, laat de kaas en boter wegsmelten en proef. Kruid de smeuïge polenta met wat peper en een snuifje zout.
1
Breng de kippenbouillon aan de kook, schenk twee derde ervan in een stoofpot en giet de polenta erbij.
2
Blijf ongeveer 5 minuten roeren tot het maisgriesmeel gaar is. Is de polenta te ‘vast’, schenk er dan nog wat warme bouillon bij.

Instructies

Polenta

1 l Kippenbouillon, 150 g polenta
1
Breng de kippenbouillon aan de kook, schenk twee derde ervan in een stoofpot en giet de polenta erbij.
2
Blijf ongeveer 5 minuten roeren tot het maisgriesmeel gaar is. Is de polenta te ‘vast’, schenk er dan nog wat warme bouillon bij.
75 g Parmezaanse kaas, 50 g boter, pepers, zout
3
Voeg een flinke klont boter toe en rasp de Parmezaanse kaas erover. Roer, laat de kaas en boter wegsmelten en proef. Kruid de smeuïge polenta met wat peper en een snuifje zout.
1
Breng de kippenbouillon aan de kook, schenk twee derde ervan in een stoofpot en giet de polenta erbij.
2
Blijf ongeveer 5 minuten roeren tot het maisgriesmeel gaar is. Is de polenta te ‘vast’, schenk er dan nog wat warme bouillon bij.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Polenta (thumbnail)Polenta
4 personen
10m
Ingrediënten
Kippenbouillon
1 l
Polenta
150 g
Parmezaanse kaas
75 g
Boter
50 g
Pepers
Zout

Polenta

Een bord polenta op basis van maïsgriesmeel katapulteert je zo naar de Italiaanse keuken. Delizioso!
Instructies

Polenta

1 l Kippenbouillon, 150 g polenta
1
Breng de kippenbouillon aan de kook, schenk twee derde ervan in een stoofpot en giet de polenta erbij.
2
Blijf ongeveer 5 minuten roeren tot het maisgriesmeel gaar is. Is de polenta te ‘vast’, schenk er dan nog wat warme bouillon bij.
75 g Parmezaanse kaas, 50 g boter, pepers, zout
3
Voeg een flinke klont boter toe en rasp de Parmezaanse kaas erover. Roer, laat de kaas en boter wegsmelten en proef. Kruid de smeuïge polenta met wat peper en een snuifje zout.