Geroosterde zalm met harissa, bulgur en broccolini
Geroosterde zalm met harissa, bulgur en broccolini
In de oven geroosterde zalm met harissa en ketjap manis, kruidige bulgur en broccolini.
Geroosterde zalm met harissa, bulgur en broccolini
Geroosterde zalm met harissa, bulgur en broccolini
In de oven geroosterde zalm met harissa en ketjap manis, kruidige bulgur en broccolini.
Ingrediënten
4 personen
Zalmzonder vel
600 g
Harissa
2 el
Look
2 teentjes
Gember
30 g
Sinaasappelzestes en het sap
1
Zoete Ketjap
1 el
Bulgur
250 g
Groentebouillon
0,5 l
Kurkuma
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Gember
1 snuifje
Ras el hanout
1 snuifje
Lookpoeder
1 snuifje
Boter
1 klontje
Broccolini
400 g
Volle yoghurt
4 el
Harissadie wordt gebruikt om de zalm mee in te wrijven
1 el
Limoenensap
0,5
Koriander
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de oven met de grill voorverwarmen tot 200 °C.
0,5 l groentebouillon, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje gember, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje Lookpoeder
2
Breng de groentebouillon op smaak met zout, komijn, gerookt paprikapoeder, kurkuma, gember, ras el hanout en lookpoeder en kook de bulgur erin gaar in 10 minuten.
1 sinaasappel (zestes en het sap), 30 g gember, 2 teentjes Look, 2 el Harissa, 1 el Zoete Ketjap
3
Rasp de schil van de sinaasappel, de gember en de look bij de harissa, pers er het sap van de sinaasappel bij en voeg de ketjap toe.
600 g zalm (zonder vel)
4
Snijd de zalm in gelijke stukken, leg ze op een ovenschaal en bedek de stukken met de harissamengeling. Hou een eetlepel van de harissa over voor de yoghurtsaus.
5
Schuif de zalm 8 tot 10 minuten in de oven en laat hem karamelliseren.
1 klontje boter, 400 g broccolini
6
Breng een scheut gezouten water met een klont boter aan de kook en doe er de broccolini bij. Zet een deksel op de pot en laat ze even garen.
250 g bulgur
7
Roer een klont boter onder de bulgur.
4 el Volle yoghurt, 1 el Harissa (die wordt gebruikt om de zalm mee in te wrijven), 0,5 limoenen (sap)
8
Meng de yoghurt met de harissa (die je apart hebt gehouden), het limoensap en een snuif zout.
koriander
9
Serveer de zalm met de bulgur, de broccolini en wat yoghurtsaus. Werk af met enkele blaadjes koriander.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Laat de oven met de grill voorverwarmen tot 200 °C.
0,5 l groentebouillon, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje gember, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje Lookpoeder
2
Breng de groentebouillon op smaak met zout, komijn, gerookt paprikapoeder, kurkuma, gember, ras el hanout en lookpoeder en kook de bulgur erin gaar in 10 minuten.
1 sinaasappel (zestes en het sap), 30 g gember, 2 teentjes Look, 2 el Harissa, 1 el Zoete Ketjap
3
Rasp de schil van de sinaasappel, de gember en de look bij de harissa, pers er het sap van de sinaasappel bij en voeg de ketjap toe.
600 g zalm (zonder vel)
4
Snijd de zalm in gelijke stukken, leg ze op een ovenschaal en bedek de stukken met de harissamengeling. Hou een eetlepel van de harissa over voor de yoghurtsaus.
5
Schuif de zalm 8 tot 10 minuten in de oven en laat hem karamelliseren.
1 klontje boter, 400 g broccolini
6
Breng een scheut gezouten water met een klont boter aan de kook en doe er de broccolini bij. Zet een deksel op de pot en laat ze even garen.
250 g bulgur
7
Roer een klont boter onder de bulgur.
4 el Volle yoghurt, 1 el Harissa (die wordt gebruikt om de zalm mee in te wrijven), 0,5 limoenen (sap)
8
Meng de yoghurt met de harissa (die je apart hebt gehouden), het limoensap en een snuif zout.
koriander
9
Serveer de zalm met de bulgur, de broccolini en wat yoghurtsaus. Werk af met enkele blaadjes koriander.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Zalmzonder vel
600 g
Harissa
2 el
Look
2 teentjes
Gember
30 g
Sinaasappelzestes en het sap
1
Zoete Ketjap
1 el
Bulgur
250 g
Groentebouillon
0,5 l
Kurkuma
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Gember
1 snuifje
Ras el hanout
1 snuifje
Lookpoeder
1 snuifje
Boter
1 klontje
Broccolini
400 g
Volle yoghurt
4 el
Harissadie wordt gebruikt om de zalm mee in te wrijven
1 el
Limoenensap
0,5
Koriander
Geroosterde zalm met harissa, bulgur en broccolini
In de oven geroosterde zalm met harissa en ketjap manis, kruidige bulgur en broccolini.Instructies
1
Laat de oven met de grill voorverwarmen tot 200 °C.
0,5 l groentebouillon, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje gember, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje Lookpoeder
2
Breng de groentebouillon op smaak met zout, komijn, gerookt paprikapoeder, kurkuma, gember, ras el hanout en lookpoeder en kook de bulgur erin gaar in 10 minuten.
1 sinaasappel (zestes en het sap), 30 g gember, 2 teentjes Look, 2 el Harissa, 1 el Zoete Ketjap
3
Rasp de schil van de sinaasappel, de gember en de look bij de harissa, pers er het sap van de sinaasappel bij en voeg de ketjap toe.
600 g zalm (zonder vel)
4
Snijd de zalm in gelijke stukken, leg ze op een ovenschaal en bedek de stukken met de harissamengeling. Hou een eetlepel van de harissa over voor de yoghurtsaus.
5
Schuif de zalm 8 tot 10 minuten in de oven en laat hem karamelliseren.
1 klontje boter, 400 g broccolini
6
Breng een scheut gezouten water met een klont boter aan de kook en doe er de broccolini bij. Zet een deksel op de pot en laat ze even garen.
250 g bulgur
7
Roer een klont boter onder de bulgur.
4 el Volle yoghurt, 1 el Harissa (die wordt gebruikt om de zalm mee in te wrijven), 0,5 limoenen (sap)
8
Meng de yoghurt met de harissa (die je apart hebt gehouden), het limoensap en een snuif zout.
koriander
9
Serveer de zalm met de bulgur, de broccolini en wat yoghurtsaus. Werk af met enkele blaadjes koriander.