Instructies
4 personen
1
Laat de oven met de grill voorverwarmen tot 200 °C.
0,5 l groentebouillon, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje gember, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje Lookpoeder
2
Breng de groentebouillon op smaak met zout, komijn, gerookt paprikapoeder, kurkuma, gember, ras el hanout en lookpoeder en kook de bulgur erin gaar in 10 minuten.
1 sinaasappel (zestes en het sap), 30 g gember, 2 teentjes Look, 2 el Harissa, 1 el Zoete Ketjap
3
Rasp de schil van de sinaasappel, de gember en de look bij de harissa, pers er het sap van de sinaasappel bij en voeg de ketjap toe.
600 g zalm (zonder vel)
4
Snijd de zalm in gelijke stukken, leg ze op een ovenschaal en bedek de stukken met de harissamengeling. Hou een eetlepel van de harissa over voor de yoghurtsaus.
5
Schuif de zalm 8 tot 10 minuten in de oven en laat hem karamelliseren.
1 klontje boter, 400 g broccolini
6
Breng een scheut gezouten water met een klont boter aan de kook en doe er de broccolini bij. Zet een deksel op de pot en laat ze even garen.
250 g bulgur
7
Roer een klont boter onder de bulgur.
4 el Volle yoghurt, 1 el Harissa (die wordt gebruikt om de zalm mee in te wrijven), 0,5 limoenen (sap)
8
Meng de yoghurt met de harissa (die je apart hebt gehouden), het limoensap en een snuif zout.
koriander
9