Instructies

4 personen
1

Laat de oven met de grill voorverwarmen tot 200 °C.

0,5 l groentebouillon, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje gember, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje Lookpoeder
2

Breng de groentebouillon op smaak met zout, komijn, gerookt paprikapoeder, kurkuma, gember, ras el hanout en lookpoeder en kook de bulgur erin gaar in 10 minuten.

1 sinaasappel (zestes en het sap), 30 g gember, 2 teentjes Look, 2 el Harissa, 1 el Zoete Ketjap
3

Rasp de schil van de sinaasappel, de gember en de look bij de harissa, pers er het sap van de sinaasappel bij en voeg de ketjap toe.

600 g zalm (zonder vel)
4

Snijd de zalm in gelijke stukken, leg ze op een ovenschaal en bedek de stukken met de harissamengeling. Hou een eetlepel van de harissa over voor de yoghurtsaus.

5

Schuif de zalm 8 tot 10 minuten in de oven en laat hem karamelliseren.

1 klontje boter, 400 g broccolini
6

Breng een scheut gezouten water met een klont boter aan de kook en doe er de broccolini bij. Zet een deksel op de pot en laat ze even garen.

250 g bulgur
7

Roer een klont boter onder de bulgur.

4 el Volle yoghurt, 1 el Harissa (die wordt gebruikt om de zalm mee in te wrijven), 0,5 limoenen (sap)
8

Meng de yoghurt met de harissa (die je apart hebt gehouden), het limoensap en een snuif zout.

koriander
9

Serveer de zalm met de bulgur, de broccolini en wat yoghurtsaus. Werk af met enkele blaadjes koriander.