Ronde rozijnenkoeken
Ronde rozijnenkoeken
Ronde rozijnenkoeken
Ronde rozijnenkoeken
Ingrediënten
4 personen
Rozijnen
100 g
Water
1 scheutje
Eierdooiers
2
Suiker
50 g
Melk
0,25 l
Vanillestok
1
Puddingpoeder
25 g
Ei
1
Suiker
100 g
Bloem
475 g
Zout
1 snuifje
Bakpoeder
1 tl
Melk
0,15 l
Malse boter
130 g
Verse gist
42 g
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Bloemsuiker
50 g
Citroensap
Benodigdheden
Keukenmachine, vershoudfolie, bakpapier, bakplaat
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 scheutje Water, 100 g rozijnen
1
Breng wat water aan de kook, doe de rozijnen in een kommetje en giet het hete water eroverheen. Laat de rozijnen even wellen.
0,25 l melk, 1 vanillestok
2
Meet de melk af in een steelpan. Snijd de vanillestok in twee en schraap er de zaadjes uit. Voeg de zaadjes en de peul toe aan de melk en breng de melk aan de kook.
2 eierdooiers, 50 g suiker
3
Doe de dooiers met de suiker voor de pudding in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban.
25 g puddingpoeder
4
Voeg het vanillepoeder toe en laat de machine nog even draaien tot alles goed gemengd is.
5
Giet de warme melk bij de ruban, roer alles los en giet het geheel weer in de steelpan. Breng het geheel al roerend aan de kook, tot je een gebonden pudding hebt.
6
Giet de pudding in een schaal, dek hem af met vershoudfolie en laat hem afkoelen in de koelkast.
42 g verse gist, 0,15 l melk
7
Los de gist op in lauwe melk.
1 ei, 100 g suiker
8
Breek het ei in de kom van de keukenmachine en doe er de suiker bij. Laat de machine rustig draaien met de vlinder of de ‘K’.
475 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
9
Weeg de bloem af en voeg er een snuif zout en het bakpoeder aan toe.
475 g bloem, 1 snuifje zout, 1 tl bakpoeder
10
Schep de bloem met het zout en het bakpoeder lepel per lepel bij het ei met de suiker.
11
Voeg de lauwe melk met het opgeloste gist bij het mengsel.
130 g malse boter
12
Meng de zachte boter onder de bloem en laat de machine draaien tot je een zacht deeg hebt dat mooi loskomt van de randen van de kom.
13
Verwarm de oven voorverwarmen tot 175 °C.
14
Bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg 1 cm dik uit met een deegrol. Snijd het deeg wat bij zodat je een mooie rechthoek hebt.
15
Smeer een laag pudding over het grootste deel van het deeg, maar laat de randen vrij.
16
Giet de rozijnen door een zeef en laat ze even uitlekken. Verdeel de rozijnen daarna over de pudding en rol het deeg op tot een grote worst.
17
Verdeel de deegworst in schijven van enkele centimeters dik en leg de schijven plat op een met bakpapier beklede bakplaat.
18
Laat de koeken minstens een uur rijzen op een warme plaats.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
19
Kluts de eidooier met een scheutje melk. Strijk de gerezen koeken in met het eimengsel en schuif de bakplaat in de oven voor 20 minuten.
20
Haal de rozijnenkoeken uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
citroensap, 50 g bloemsuiker
21
Meng het citroensap met de bloemsuiker.
22
Bestrijk de afgekoelde koeken met een laag glazuur en laat nog even opstijven.
1 scheutje Water, 100 g rozijnen
1
Breng wat water aan de kook, doe de rozijnen in een kommetje en giet het hete water eroverheen. Laat de rozijnen even wellen.
0,25 l melk, 1 vanillestok
2
Meet de melk af in een steelpan. Snijd de vanillestok in twee en schraap er de zaadjes uit. Voeg de zaadjes en de peul toe aan de melk en breng de melk aan de kook.
2 eierdooiers, 50 g suiker
3
Doe de dooiers met de suiker voor de pudding in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban.
25 g puddingpoeder
4
Voeg het vanillepoeder toe en laat de machine nog even draaien tot alles goed gemengd is.
5
Giet de warme melk bij de ruban, roer alles los en giet het geheel weer in de steelpan. Breng het geheel al roerend aan de kook, tot je een gebonden pudding hebt.
6
Giet de pudding in een schaal, dek hem af met vershoudfolie en laat hem afkoelen in de koelkast.
42 g verse gist, 0,15 l melk
7
Los de gist op in lauwe melk.
1 ei, 100 g suiker
8
Breek het ei in de kom van de keukenmachine en doe er de suiker bij. Laat de machine rustig draaien met de vlinder of de ‘K’.
475 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
9
Weeg de bloem af en voeg er een snuif zout en het bakpoeder aan toe.
475 g bloem, 1 snuifje zout, 1 tl bakpoeder
10
Schep de bloem met het zout en het bakpoeder lepel per lepel bij het ei met de suiker.
11
Voeg de lauwe melk met het opgeloste gist bij het mengsel.
130 g malse boter
12
Meng de zachte boter onder de bloem en laat de machine draaien tot je een zacht deeg hebt dat mooi loskomt van de randen van de kom.
13
Verwarm de oven voorverwarmen tot 175 °C.
14
Bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg 1 cm dik uit met een deegrol. Snijd het deeg wat bij zodat je een mooie rechthoek hebt.
15
Smeer een laag pudding over het grootste deel van het deeg, maar laat de randen vrij.
16
Giet de rozijnen door een zeef en laat ze even uitlekken. Verdeel de rozijnen daarna over de pudding en rol het deeg op tot een grote worst.
17
Verdeel de deegworst in schijven van enkele centimeters dik en leg de schijven plat op een met bakpapier beklede bakplaat.
18
Laat de koeken minstens een uur rijzen op een warme plaats.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
19
Kluts de eidooier met een scheutje melk. Strijk de gerezen koeken in met het eimengsel en schuif de bakplaat in de oven voor 20 minuten.
20
Haal de rozijnenkoeken uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
citroensap, 50 g bloemsuiker
21
Meng het citroensap met de bloemsuiker.
22
Bestrijk de afgekoelde koeken met een laag glazuur en laat nog even opstijven.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 50m
Ingrediënten
Rozijnen
100 g
Water
1 scheutje
Eierdooiers
2
Suiker
50 g
Melk
0,25 l
Vanillestok
1
Puddingpoeder
25 g
Ei
1
Suiker
100 g
Bloem
475 g
Zout
1 snuifje
Bakpoeder
1 tl
Melk
0,15 l
Malse boter
130 g
Verse gist
42 g
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Bloemsuiker
50 g
Citroensap
Ronde rozijnenkoeken
Zalige, zelfgemaakte koffiekoeken met pudding, rozijnen en een laagje glazuur.Instructies
1 scheutje Water, 100 g rozijnen
1
Breng wat water aan de kook, doe de rozijnen in een kommetje en giet het hete water eroverheen. Laat de rozijnen even wellen.
0,25 l melk, 1 vanillestok
2
Meet de melk af in een steelpan. Snijd de vanillestok in twee en schraap er de zaadjes uit. Voeg de zaadjes en de peul toe aan de melk en breng de melk aan de kook.
2 eierdooiers, 50 g suiker
3
Doe de dooiers met de suiker voor de pudding in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban.
25 g puddingpoeder
4
Voeg het vanillepoeder toe en laat de machine nog even draaien tot alles goed gemengd is.
5
Giet de warme melk bij de ruban, roer alles los en giet het geheel weer in de steelpan. Breng het geheel al roerend aan de kook, tot je een gebonden pudding hebt.
6
Giet de pudding in een schaal, dek hem af met vershoudfolie en laat hem afkoelen in de koelkast.
42 g verse gist, 0,15 l melk
7
Los de gist op in lauwe melk.
1 ei, 100 g suiker
8
Breek het ei in de kom van de keukenmachine en doe er de suiker bij. Laat de machine rustig draaien met de vlinder of de ‘K’.
475 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
9
Weeg de bloem af en voeg er een snuif zout en het bakpoeder aan toe.
475 g bloem, 1 snuifje zout, 1 tl bakpoeder
10
Schep de bloem met het zout en het bakpoeder lepel per lepel bij het ei met de suiker.
11
Voeg de lauwe melk met het opgeloste gist bij het mengsel.
130 g malse boter
12
Meng de zachte boter onder de bloem en laat de machine draaien tot je een zacht deeg hebt dat mooi loskomt van de randen van de kom.
13
Verwarm de oven voorverwarmen tot 175 °C.
14
Bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg 1 cm dik uit met een deegrol. Snijd het deeg wat bij zodat je een mooie rechthoek hebt.
15
Smeer een laag pudding over het grootste deel van het deeg, maar laat de randen vrij.
16
Giet de rozijnen door een zeef en laat ze even uitlekken. Verdeel de rozijnen daarna over de pudding en rol het deeg op tot een grote worst.
17
Verdeel de deegworst in schijven van enkele centimeters dik en leg de schijven plat op een met bakpapier beklede bakplaat.
18
Laat de koeken minstens een uur rijzen op een warme plaats.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
19
Kluts de eidooier met een scheutje melk. Strijk de gerezen koeken in met het eimengsel en schuif de bakplaat in de oven voor 20 minuten.
20
Haal de rozijnenkoeken uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
citroensap, 50 g bloemsuiker
21
Meng het citroensap met de bloemsuiker.
22
Bestrijk de afgekoelde koeken met een laag glazuur en laat nog even opstijven.