Herfstminestrone en lookbrood met olijven
Herfstminestrone en lookbrood met olijven
Herfstminestrone en lookbrood met olijven
Herfstminestrone en lookbrood met olijven
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
1 scheutje
Ajuinen
2
Look
4 teentjes
Venkels
0,5
Pastinaak
1
Wortels
3
Selder
2 stengel
Savooiekoolgroene kool
0,25
Tijm
Rozemarijn
Laurier
4 blaadje
Tomatenpuree1 blikje
70 g
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Gedroogde oregano
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Zout
Groentebouillon
4 l
Witte bonenin tomatensaus
2 pot
Tomatenblokjes
1 blik
Bouillon blokje
1
Parmezaanmet korst
150 g
Zwarte olijvenzonder pit
100 g
Boterzacht
100 g
Peper
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Stokbrood bakken
1
Krulpeterselie
Benodigdheden
Blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De minestrone
1 scheutje olijfolie, 2 ajuinen, 2 teentjes Look
1
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pot. Pel de uien en snijd ze in blokjes. Pel en plet de look. Stoof beide aan.
0,5 venkels
2
Snijd de venkel in blokjes en stoof mee aan.
1 pastinaak, 3 Wortels
3
Schil de pastinaak en de wortelen, snijd ze in blokjes en stoof mee aan.
2 stengel selder
4
Spoel de selder onder koud water, snijd hem in blokjes en voeg ze toe.
0,25 savooiekool
5
Verwijder de buitenste bladeren van de savooi en snijd de harde kern en de grootste nerven eruit. Snijd de kool grof en voeg toe.
tijm, rozemarijn, 4 blaadje laurier, 70 g Tomatenpuree, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje zout
6
Maak een kruidentuil met de tijm, de laurier en de tijm en leg ze bij de groenten. Voeg vervolgends de tomatenpuree toe en laat even meestoven. Breng het geheel op smaak met gerookt paprikapoeder, gedroogde oregano en een snuif zout.
4 l groentebouillon
7
Giet de bouillon erbij en breng de soep zachtjes aan de kook.
2 pot Witte bonen, 1 blik Tomatenblokjes, 1 Bouillon blokje
8
Voeg de witte boontjes in tomatensaus, de tomatenblokjes en een extra bouillonblokje toe.
150 g parmezaan
9
Snijd tenslotte de korst van de parmezaan en laat meekoken in de soep.
Broodjes met look-olijfboter
2 teentjes Look, 100 g Zwarte olijven, 100 g boter, peper, zout, 1 snuifje Provençaalse kruiden
10
Pel en plet de look en verzamel alles in een kom. Mix de olijven fijn in de blender en voeg toe aan de look. Lepel de zachte boter bij de look en de olijven. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden en meng alles goed onder elkaar.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 stokbrood bakken
11
Zet de oven op grillstand. Snijd het stokbrood overlangs in twee en verdeel in stukken. Bedek de broodjes met een laagje van de zelfgemaakte olijvenboter en rooster ze goudbruin in de oven.
Afwerken
krulpeterselie
12
Schenk de soep in een diep bord en werk ze af met wat geraspte parmezaan en fijngesnipperde peterselie. Serveer de gegrilde broodjes erbij.
De minestrone
1 scheutje olijfolie, 2 ajuinen, 2 teentjes Look
1
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pot. Pel de uien en snijd ze in blokjes. Pel en plet de look. Stoof beide aan.
0,5 venkels
2
Snijd de venkel in blokjes en stoof mee aan.
1 pastinaak, 3 Wortels
3
Schil de pastinaak en de wortelen, snijd ze in blokjes en stoof mee aan.
2 stengel selder
4
Spoel de selder onder koud water, snijd hem in blokjes en voeg ze toe.
0,25 savooiekool
5
Verwijder de buitenste bladeren van de savooi en snijd de harde kern en de grootste nerven eruit. Snijd de kool grof en voeg toe.
tijm, rozemarijn, 4 blaadje laurier, 70 g Tomatenpuree, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje zout
6
Maak een kruidentuil met de tijm, de laurier en de tijm en leg ze bij de groenten. Voeg vervolgends de tomatenpuree toe en laat even meestoven. Breng het geheel op smaak met gerookt paprikapoeder, gedroogde oregano en een snuif zout.
4 l groentebouillon
7
Giet de bouillon erbij en breng de soep zachtjes aan de kook.
2 pot Witte bonen, 1 blik Tomatenblokjes, 1 Bouillon blokje
8
Voeg de witte boontjes in tomatensaus, de tomatenblokjes en een extra bouillonblokje toe.
150 g parmezaan
9
Snijd tenslotte de korst van de parmezaan en laat meekoken in de soep.
Broodjes met look-olijfboter
2 teentjes Look, 100 g Zwarte olijven, 100 g boter, peper, zout, 1 snuifje Provençaalse kruiden
10
Pel en plet de look en verzamel alles in een kom. Mix de olijven fijn in de blender en voeg toe aan de look. Lepel de zachte boter bij de look en de olijven. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden en meng alles goed onder elkaar.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 stokbrood bakken
11
Zet de oven op grillstand. Snijd het stokbrood overlangs in twee en verdeel in stukken. Bedek de broodjes met een laagje van de zelfgemaakte olijvenboter en rooster ze goudbruin in de oven.
Afwerken
krulpeterselie
12
Schenk de soep in een diep bord en werk ze af met wat geraspte parmezaan en fijngesnipperde peterselie. Serveer de gegrilde broodjes erbij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Olijfolie
1 scheutje
Ajuinen
2
Look
4 teentjes
Venkels
0,5
Pastinaak
1
Wortels
3
Selder
2 stengel
Savooiekoolgroene kool
0,25
Tijm
Rozemarijn
Laurier
4 blaadje
Tomatenpuree1 blikje
70 g
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Gedroogde oregano
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Zout
Groentebouillon
4 l
Witte bonenin tomatensaus
2 pot
Tomatenblokjes
1 blik
Bouillon blokje
1
Parmezaanmet korst
150 g
Zwarte olijvenzonder pit
100 g
Boterzacht
100 g
Peper
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Stokbrood bakken
1
Krulpeterselie
Herfstminestrone en lookbrood met olijven
Bij het veranderen van de seizoenen veranderen ook de groenten in ons bord. Kijk maar naar deze herfstige minestrone, een typisch Italiaanse groentesoep, op smaak gebracht met witte bonen in tomatensaus. De broodjes met olijf-knoflookboter maken de maaltijd helemaal af.Instructies
De minestrone
1 scheutje olijfolie, 2 ajuinen, 2 teentjes Look
1
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pot. Pel de uien en snijd ze in blokjes. Pel en plet de look. Stoof beide aan.
0,5 venkels
2
Snijd de venkel in blokjes en stoof mee aan.
1 pastinaak, 3 Wortels
3
Schil de pastinaak en de wortelen, snijd ze in blokjes en stoof mee aan.
2 stengel selder
4
Spoel de selder onder koud water, snijd hem in blokjes en voeg ze toe.
0,25 savooiekool
5
Verwijder de buitenste bladeren van de savooi en snijd de harde kern en de grootste nerven eruit. Snijd de kool grof en voeg toe.
tijm, rozemarijn, 4 blaadje laurier, 70 g Tomatenpuree, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje zout
6
Maak een kruidentuil met de tijm, de laurier en de tijm en leg ze bij de groenten. Voeg vervolgends de tomatenpuree toe en laat even meestoven. Breng het geheel op smaak met gerookt paprikapoeder, gedroogde oregano en een snuif zout.
4 l groentebouillon
7
Giet de bouillon erbij en breng de soep zachtjes aan de kook.
2 pot Witte bonen, 1 blik Tomatenblokjes, 1 Bouillon blokje
8
Voeg de witte boontjes in tomatensaus, de tomatenblokjes en een extra bouillonblokje toe.
150 g parmezaan
9
Snijd tenslotte de korst van de parmezaan en laat meekoken in de soep.
Broodjes met look-olijfboter
2 teentjes Look, 100 g Zwarte olijven, 100 g boter, peper, zout, 1 snuifje Provençaalse kruiden
10
Pel en plet de look en verzamel alles in een kom. Mix de olijven fijn in de blender en voeg toe aan de look. Lepel de zachte boter bij de look en de olijven. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden en meng alles goed onder elkaar.
1 stokbrood bakken
11
Zet de oven op grillstand. Snijd het stokbrood overlangs in twee en verdeel in stukken. Bedek de broodjes met een laagje van de zelfgemaakte olijvenboter en rooster ze goudbruin in de oven.
Afwerken
krulpeterselie
12
Schenk de soep in een diep bord en werk ze af met wat geraspte parmezaan en fijngesnipperde peterselie. Serveer de gegrilde broodjes erbij.