Stoofpot van kip met pancetta en champignons, gebakken aardappelen en kropsla
Stoofpot van kip met pancetta en champignons, gebakken aardappelen en kropsla
Stoofpot van kip met pancetta en champignons, gebakken aardappelen en kropsla
Stoofpot van kip met pancetta en champignons, gebakken aardappelen en kropsla
Ingrediënten
4 personen
Frietaardappelen
800 g
Kippenbouten
4
Paprikapoeder
1 snuifje
Champignons
2 bakje
Pancetta 0,5 cm dik gesneden
300 g
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Salie
Rozemarijn
Venkelpoeder
1 snuifje
Kippenbouillon
0,6 l
Sjalotten
1
Dragonazijn
1 scheutje
Witte wijn
0,2 l
Kropsla
1
Arachideolie
1 scheutje
Boter
1 klontje
Bieslook
0,5 bosjes
Slaolie
1 scheutje
Platte peterselie
0,25
Citroensap
Mascarpone
2 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g frietaardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water. Laat de aardappelen nadien afkoelen in de koelkast.
4 kippenbouten, 1 snuifje paprikapoeder
2
Kruid de kippenbouten met paprikapoeder, peper en zout. Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot of pan en kleur de kippenbouten in de boter.
2 bakje champignons, 300 g pancetta
3
Snijd de pancetta in blokjes en voeg ze toe aan de kippenbouten. Snijd vervolgens de champignons in dikke plakken en stoof ze mee aan. Draai intussen de kippenbouten om.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, Salie, rozemarijn, 1 snuifje venkelpoeder
4
Pel de uien en de look. Snijd de look fijn en de uien in reepjes. Voeg alles toe. Snipper de rozemarijn en de salie fijn en voeg toe samen met een snuif venkelpoeder.
0,6 l Kippenbouillon
5
Voeg de witte wijn en de kippenbouillon eraan toe en laat het meeste van de wijn verdampen. Kruid vervolgens nog met peper en zout en dek de pot of pan af met aluminiumfolie. Laat het geheel een half uur garen op een zacht vuur.
1 Sjalotten, 1 scheutje dragonazijn, 0,2 l witte wijn
6
Pel de sjalot, snipper fijn en doe in een kommetje samen met een flinke scheut azijn. Laat de sjalot even marineren.
1 kropsla
7
Was de sla en dep droog. Scheur de sla vervolgens in stukken en voeg toe aan de kom met de sjalot.
1 scheutje arachideolie, 1 klontje boter
8
Laat in een grote pan een scheut arachideolie heet worden en voeg er een klontje boter aan toe. Bak de gekookte aardappelen goudbruin in de pan.
0,5 bosjes Bieslook, 1 scheutje slaolie
9
Snipper de bieslook fijn en voeg toe aan de sla. Voeg er vervolgens een scheut slaolie, peper en zout aan toe en meng alles onder elkaar.
0,25 platte peterselie
10
Was en snipper de peterselie fijn.
11
Haal de gare kippenbouten uit de pan en hou ze even apart.
citroensap, 2 el mascarpone
12
Doe de mascarpone in de saus van de kippenbouten en roer alles tot een geheel. Pers er het sap van de citroen bij en roer alles nog eens goed door elkaar.
13
Leg de gebakken kip weer in de pan met de saus, laat nog even opwarmen en werk het geheel af met de fijngesnipperde peterselie. Serveer met de gebakken aardappelen en de kropsla.
800 g frietaardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water. Laat de aardappelen nadien afkoelen in de koelkast.
4 kippenbouten, 1 snuifje paprikapoeder
2
Kruid de kippenbouten met paprikapoeder, peper en zout. Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot of pan en kleur de kippenbouten in de boter.
2 bakje champignons, 300 g pancetta
3
Snijd de pancetta in blokjes en voeg ze toe aan de kippenbouten. Snijd vervolgens de champignons in dikke plakken en stoof ze mee aan. Draai intussen de kippenbouten om.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, Salie, rozemarijn, 1 snuifje venkelpoeder
4
Pel de uien en de look. Snijd de look fijn en de uien in reepjes. Voeg alles toe. Snipper de rozemarijn en de salie fijn en voeg toe samen met een snuif venkelpoeder.
0,6 l Kippenbouillon
5
Voeg de witte wijn en de kippenbouillon eraan toe en laat het meeste van de wijn verdampen. Kruid vervolgens nog met peper en zout en dek de pot of pan af met aluminiumfolie. Laat het geheel een half uur garen op een zacht vuur.
1 Sjalotten, 1 scheutje dragonazijn, 0,2 l witte wijn
6
Pel de sjalot, snipper fijn en doe in een kommetje samen met een flinke scheut azijn. Laat de sjalot even marineren.
1 kropsla
7
Was de sla en dep droog. Scheur de sla vervolgens in stukken en voeg toe aan de kom met de sjalot.
1 scheutje arachideolie, 1 klontje boter
8
Laat in een grote pan een scheut arachideolie heet worden en voeg er een klontje boter aan toe. Bak de gekookte aardappelen goudbruin in de pan.
0,5 bosjes Bieslook, 1 scheutje slaolie
9
Snipper de bieslook fijn en voeg toe aan de sla. Voeg er vervolgens een scheut slaolie, peper en zout aan toe en meng alles onder elkaar.
0,25 platte peterselie
10
Was en snipper de peterselie fijn.
11
Haal de gare kippenbouten uit de pan en hou ze even apart.
citroensap, 2 el mascarpone
12
Doe de mascarpone in de saus van de kippenbouten en roer alles tot een geheel. Pers er het sap van de citroen bij en roer alles nog eens goed door elkaar.
13
Leg de gebakken kip weer in de pan met de saus, laat nog even opwarmen en werk het geheel af met de fijngesnipperde peterselie. Serveer met de gebakken aardappelen en de kropsla.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Frietaardappelen
800 g
Kippenbouten
4
Paprikapoeder
1 snuifje
Champignons
2 bakje
Pancetta 0,5 cm dik gesneden
300 g
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Salie
Rozemarijn
Venkelpoeder
1 snuifje
Kippenbouillon
0,6 l
Sjalotten
1
Dragonazijn
1 scheutje
Witte wijn
0,2 l
Kropsla
1
Arachideolie
1 scheutje
Boter
1 klontje
Bieslook
0,5 bosjes
Slaolie
1 scheutje
Platte peterselie
0,25
Citroensap
Mascarpone
2 el
Stoofpot van kip met pancetta en champignons, gebakken aardappelen en kropsla
Een overheerlijke stoofpot met zacht gegaarde kippenbouten in een romige saus met citroen en salie, gebakken champignons en pancetta. Met wat krokant gebakken aardappelen en wat kropsla boks je met weinig moeite een topmaaltijd in elkaar.Instructies
800 g frietaardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water. Laat de aardappelen nadien afkoelen in de koelkast.
4 kippenbouten, 1 snuifje paprikapoeder
2
Kruid de kippenbouten met paprikapoeder, peper en zout. Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot of pan en kleur de kippenbouten in de boter.
2 bakje champignons, 300 g pancetta
3
Snijd de pancetta in blokjes en voeg ze toe aan de kippenbouten. Snijd vervolgens de champignons in dikke plakken en stoof ze mee aan. Draai intussen de kippenbouten om.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, Salie, rozemarijn, 1 snuifje venkelpoeder
4
Pel de uien en de look. Snijd de look fijn en de uien in reepjes. Voeg alles toe. Snipper de rozemarijn en de salie fijn en voeg toe samen met een snuif venkelpoeder.
0,6 l Kippenbouillon
5
Voeg de witte wijn en de kippenbouillon eraan toe en laat het meeste van de wijn verdampen. Kruid vervolgens nog met peper en zout en dek de pot of pan af met aluminiumfolie. Laat het geheel een half uur garen op een zacht vuur.
1 Sjalotten, 1 scheutje dragonazijn, 0,2 l witte wijn
6
Pel de sjalot, snipper fijn en doe in een kommetje samen met een flinke scheut azijn. Laat de sjalot even marineren.
1 kropsla
7
Was de sla en dep droog. Scheur de sla vervolgens in stukken en voeg toe aan de kom met de sjalot.
1 scheutje arachideolie, 1 klontje boter
8
Laat in een grote pan een scheut arachideolie heet worden en voeg er een klontje boter aan toe. Bak de gekookte aardappelen goudbruin in de pan.
0,5 bosjes Bieslook, 1 scheutje slaolie
9
Snipper de bieslook fijn en voeg toe aan de sla. Voeg er vervolgens een scheut slaolie, peper en zout aan toe en meng alles onder elkaar.
0,25 platte peterselie
10
Was en snipper de peterselie fijn.
11
Haal de gare kippenbouten uit de pan en hou ze even apart.
citroensap, 2 el mascarpone
12
Doe de mascarpone in de saus van de kippenbouten en roer alles tot een geheel. Pers er het sap van de citroen bij en roer alles nog eens goed door elkaar.
13
Leg de gebakken kip weer in de pan met de saus, laat nog even opwarmen en werk het geheel af met de fijngesnipperde peterselie. Serveer met de gebakken aardappelen en de kropsla.