dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Zomerse zeetong ‘meunière’ (thumbnail)Zomerse zeetong ‘meunière’

Zomerse zeetong ‘meunière’

50m
14
-
5K
Recepten

Zomerse zeetong ‘meunière’

Een zeetong, gegrild op de barbecue, met een lauwe vinaigrette van gebrande boter, citroen en azijn. Een fenomenaal lekkere variant op de klassieke zeetong meunière.
Zomerse zeetong ‘meunière’ (thumbnail)Zomerse zeetong ‘meunière’

Zomerse zeetong ‘meunière’

50m
14
-
5K
Recepten

Zomerse zeetong ‘meunière’

Een zeetong, gegrild op de barbecue, met een lauwe vinaigrette van gebrande boter, citroen en azijn. Een fenomenaal lekkere variant op de klassieke zeetong meunière.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes5K

Ingrediënten

4 personen
Vastkokende aardappelen
600 g
Boter
250 g
Sjalotten
1
Peper
Zout
Chiliflakes
Sherry-azijn
1 scheutje
Citroenen
2
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Kropsla
1
Rode ui
1
Bieslook
0,5 bosjes
Olijfolie
Zeetongen
4

Benodigdheden

Keukenpapier, een barbecue, een barbecueklem

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de barbecue.
600 g Vastkokende aardappelen
2
Kook de aardappelen gaar in de schil in water met een snuifje zout.
250 g boter
3
Smelt de boter in een steelpan.
4
Haal de petit lait van de boter. Leg een vel keukenpapier op de boter en haal het weer weg. De witte puntjes kleven nu aan het papier.
5
Laat de boter hazelnootbruin kleuren.
TIPHazelnootboter of beurre noisette is boter die nét niet verbrand is. Houd ze goed in het oog tijdens het smelten, want verbrande boter is niet lekker.
1 Sjalotten
6
Pel en snipper de sjalot.
peper, zout, chiliflakes, 1 scheutje sherry-azijn
7
Haal de boter van het vuur. Kruid ze met peper, zout en chiliflakes. Doe de gesnipperde sjalot bij de warme boter zodat ze wat kan garen. Voeg er een scheutje sherryazijn aan toe.
2 citroenen
8
Snijd met een scherp mes de schil van de citroenen tot tegen het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliezen uit (peler à vif).
0,5 bosjes krulpeterselie
9
Snipper de peterselie.
10
Doe de partjes citroen en de gesnipperde peterselie in de steelpan als de boter lauw is.
1 kropsla
11
Was de kropsla en laat uitlekken in een vergiet.
1 rode ui, 0,5 bosjes Bieslook
12
Pel de rode ui en snijd in fijne ringen. Snipper de bieslook.
olijfolie, peper, zout
13
Meng de sla met de ui, bieslook, een scheutje sherryazijn en wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
14
Giet de aardappelen af en laat ze wat afkoelen. Snijd ze in twee en sprenkel er wat olijfolie over. Kruid met peper en zout.
4 zeetongen
15
Snijd met een scherpe schaar de zijgraten van de zeetongen en haal eventueel bloed weg met keukenpapier.
16
Klem de zeetongen tussen een barbecueklem en strijk ze in met olijfolie. Kruid de vis met peper en zout en gril ze 6 tot 7 minuten aan elke kant op de hete barbecue.
17
Grill de aardappelen op de barbecue.
18
Serveer de vis met de lauwe vinaigrette, de salade en de gegrilde aardappelen.
1
Verwarm de barbecue.
2
Kook de aardappelen gaar in de schil in water met een snuifje zout.

Instructies

1
Verwarm de barbecue.
600 g Vastkokende aardappelen
2
Kook de aardappelen gaar in de schil in water met een snuifje zout.
250 g boter
3
Smelt de boter in een steelpan.
4
Haal de petit lait van de boter. Leg een vel keukenpapier op de boter en haal het weer weg. De witte puntjes kleven nu aan het papier.
5
Laat de boter hazelnootbruin kleuren.
TIPHazelnootboter of beurre noisette is boter die nét niet verbrand is. Houd ze goed in het oog tijdens het smelten, want verbrande boter is niet lekker.
1 Sjalotten
6
Pel en snipper de sjalot.
peper, zout, chiliflakes, 1 scheutje sherry-azijn
7
Haal de boter van het vuur. Kruid ze met peper, zout en chiliflakes. Doe de gesnipperde sjalot bij de warme boter zodat ze wat kan garen. Voeg er een scheutje sherryazijn aan toe.
2 citroenen
8
Snijd met een scherp mes de schil van de citroenen tot tegen het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliezen uit (peler à vif).
0,5 bosjes krulpeterselie
9
Snipper de peterselie.
10
Doe de partjes citroen en de gesnipperde peterselie in de steelpan als de boter lauw is.
1 kropsla
11
Was de kropsla en laat uitlekken in een vergiet.
1 rode ui, 0,5 bosjes Bieslook
12
Pel de rode ui en snijd in fijne ringen. Snipper de bieslook.
olijfolie, peper, zout
13
Meng de sla met de ui, bieslook, een scheutje sherryazijn en wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
14
Giet de aardappelen af en laat ze wat afkoelen. Snijd ze in twee en sprenkel er wat olijfolie over. Kruid met peper en zout.
4 zeetongen
15
Snijd met een scherpe schaar de zijgraten van de zeetongen en haal eventueel bloed weg met keukenpapier.
16
Klem de zeetongen tussen een barbecueklem en strijk ze in met olijfolie. Kruid de vis met peper en zout en gril ze 6 tot 7 minuten aan elke kant op de hete barbecue.
17
Grill de aardappelen op de barbecue.
18
Serveer de vis met de lauwe vinaigrette, de salade en de gegrilde aardappelen.
1
Verwarm de barbecue.
2
Kook de aardappelen gaar in de schil in water met een snuifje zout.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Zomerse zeetong ‘meunière’ (thumbnail)Zomerse zeetong ‘meunière’
4 personen
50m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
600 g
Boter
250 g
Sjalotten
1
Peper
Zout
Chiliflakes
Sherry-azijn
1 scheutje
Citroenen
2
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Kropsla
1
Rode ui
1
Bieslook
0,5 bosjes
Olijfolie
Zeetongen
4

Zomerse zeetong ‘meunière’

Een zeetong, gegrild op de barbecue, met een lauwe vinaigrette van gebrande boter, citroen en azijn. Een fenomenaal lekkere variant op de klassieke zeetong meunière.
Instructies
1
Verwarm de barbecue.
600 g Vastkokende aardappelen
2
Kook de aardappelen gaar in de schil in water met een snuifje zout.
250 g boter
3
Smelt de boter in een steelpan.
4
Haal de petit lait van de boter. Leg een vel keukenpapier op de boter en haal het weer weg. De witte puntjes kleven nu aan het papier.
5
Laat de boter hazelnootbruin kleuren.
TIPHazelnootboter of beurre noisette is boter die nét niet verbrand is. Houd ze goed in het oog tijdens het smelten, want verbrande boter is niet lekker.
1 Sjalotten
6
Pel en snipper de sjalot.
peper, zout, chiliflakes, 1 scheutje sherry-azijn
7
Haal de boter van het vuur. Kruid ze met peper, zout en chiliflakes. Doe de gesnipperde sjalot bij de warme boter zodat ze wat kan garen. Voeg er een scheutje sherryazijn aan toe.
2 citroenen
8
Snijd met een scherp mes de schil van de citroenen tot tegen het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliezen uit (peler à vif).
0,5 bosjes krulpeterselie
9
Snipper de peterselie.
10
Doe de partjes citroen en de gesnipperde peterselie in de steelpan als de boter lauw is.
1 kropsla
11
Was de kropsla en laat uitlekken in een vergiet.
1 rode ui, 0,5 bosjes Bieslook
12
Pel de rode ui en snijd in fijne ringen. Snipper de bieslook.
olijfolie, peper, zout
13
Meng de sla met de ui, bieslook, een scheutje sherryazijn en wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
14
Giet de aardappelen af en laat ze wat afkoelen. Snijd ze in twee en sprenkel er wat olijfolie over. Kruid met peper en zout.
4 zeetongen
15
Snijd met een scherpe schaar de zijgraten van de zeetongen en haal eventueel bloed weg met keukenpapier.
16
Klem de zeetongen tussen een barbecueklem en strijk ze in met olijfolie. Kruid de vis met peper en zout en gril ze 6 tot 7 minuten aan elke kant op de hete barbecue.
17
Grill de aardappelen op de barbecue.
18
Serveer de vis met de lauwe vinaigrette, de salade en de gegrilde aardappelen.