Farinata met zongedroogde tomaten en olijven
Farinata met zongedroogde tomaten en olijven
Farinata met zongedroogde tomaten en olijven
Farinata met zongedroogde tomaten en olijven
Ingrediënten
4 personen
Kikkererwtenbloem
300 g
Water
0,5 l
Zout
Peper
Zongedroogde tomaten
100 g
Zwarte olijven
100 g
Rozemarijn
2 takjes
Olijfolie
2 scheutjes
Paprikapoeder
Cayennepeper
Rucola
1 bosje
Sjalotten
1
Balsamico
1 scheutje
Kerstomaten
200 g
Basilicum
Parmezaanse kaas
Benodigdheden
Blender, een keukenblender, een handdoek, een dunschiller
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het beslag
300 g kikkererwtenbloem, 0,5 l Water
1
Weeg de bloem af en giet samen met het lauw water in een mengkom. Meng goed onder elkaar en laat zeker 2 uur rusten onder een handdoek.
zout, peper
2
Voeg na het rusten een snuif zout en een draai van de pepermolen toe.
Afwerken en serveren
3
Verwarm de oven voor op 200 °C.
100 g Zongedroogde tomaten, 100 g Zwarte olijven
4
Hak de zongedroogde tomaten en de olijven fijn met de keukenblender. Voeg toe bij het beslag.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
2 takjes rozemarijn
5
Rits de rozemarijn en hak de helft fijn. Voeg toe aan het beslag.
1 scheutje olijfolie
6
Verhit een pan met een flinke scheut olijfolie op het vuur.
paprikapoeder, cayennepeper
7
Kruid het beslag nog af met paprikapoeder en cayennepeper.
8
Giet het beslag in de pan en laat bakken.
9
Strooi de rest van de rozemarijn over de farinata.
10
Zet de pan in de oven gedurende 20 minuten.
1 bosje Rucola
11
Spoel de rucola en laat uitlekken.
1 Sjalotten, 1 scheutje balsamico
12
Pel de sjalot en snipper fijn. Besprenkel met een scheut balsamico.
200 g kerstomaten, peper
13
Was de kerstomaten en snijd in in twee. Voeg toe aan de sjalot. Kruid af met een snuif grof zout en een draai van de pepermolen.
basilicum
14
Voeg alles toe aan de rucola samen met wat blaadjes basilicum. Roer alles goed om.
1 scheutje olijfolie
15
Besprenkel de salade met een scheut olijfolie.
Parmezaanse kaas
16
Drapeer de salade over de farinata en werk af met parmezaanschilfers en je beste balsamicoazijn.
Het beslag
300 g kikkererwtenbloem, 0,5 l Water
1
Weeg de bloem af en giet samen met het lauw water in een mengkom. Meng goed onder elkaar en laat zeker 2 uur rusten onder een handdoek.
zout, peper
2
Voeg na het rusten een snuif zout en een draai van de pepermolen toe.
Afwerken en serveren
3
Verwarm de oven voor op 200 °C.
100 g Zongedroogde tomaten, 100 g Zwarte olijven
4
Hak de zongedroogde tomaten en de olijven fijn met de keukenblender. Voeg toe bij het beslag.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
2 takjes rozemarijn
5
Rits de rozemarijn en hak de helft fijn. Voeg toe aan het beslag.
1 scheutje olijfolie
6
Verhit een pan met een flinke scheut olijfolie op het vuur.
paprikapoeder, cayennepeper
7
Kruid het beslag nog af met paprikapoeder en cayennepeper.
8
Giet het beslag in de pan en laat bakken.
9
Strooi de rest van de rozemarijn over de farinata.
10
Zet de pan in de oven gedurende 20 minuten.
1 bosje Rucola
11
Spoel de rucola en laat uitlekken.
1 Sjalotten, 1 scheutje balsamico
12
Pel de sjalot en snipper fijn. Besprenkel met een scheut balsamico.
200 g kerstomaten, peper
13
Was de kerstomaten en snijd in in twee. Voeg toe aan de sjalot. Kruid af met een snuif grof zout en een draai van de pepermolen.
basilicum
14
Voeg alles toe aan de rucola samen met wat blaadjes basilicum. Roer alles goed om.
1 scheutje olijfolie
15
Besprenkel de salade met een scheut olijfolie.
Parmezaanse kaas
16
Drapeer de salade over de farinata en werk af met parmezaanschilfers en je beste balsamicoazijn.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Kikkererwtenbloem
300 g
Water
0,5 l
Zout
Peper
Zongedroogde tomaten
100 g
Zwarte olijven
100 g
Rozemarijn
2 takjes
Olijfolie
2 scheutjes
Paprikapoeder
Cayennepeper
Rucola
1 bosje
Sjalotten
1
Balsamico
1 scheutje
Kerstomaten
200 g
Basilicum
Parmezaanse kaas
Farinata met zongedroogde tomaten en olijven
Ook de Italianen kennen iets van pannenkoeken. Zij het wel op basis van kikkererwtenbloem met een Zuiderse toets van zongedroogde tomaten, olijven en rozemarijn. Deze farinata is lekker als aperitiefhapje, warm uit de oven, maar ook ideaal als lunch met een fris slaatje.Instructies
Het beslag
300 g kikkererwtenbloem, 0,5 l Water
1
Weeg de bloem af en giet samen met het lauw water in een mengkom. Meng goed onder elkaar en laat zeker 2 uur rusten onder een handdoek.
zout, peper
2
Voeg na het rusten een snuif zout en een draai van de pepermolen toe.
Afwerken en serveren
3
Verwarm de oven voor op 200 °C.
100 g Zongedroogde tomaten, 100 g Zwarte olijven
4
Hak de zongedroogde tomaten en de olijven fijn met de keukenblender. Voeg toe bij het beslag.
2 takjes rozemarijn
5
Rits de rozemarijn en hak de helft fijn. Voeg toe aan het beslag.
1 scheutje olijfolie
6
Verhit een pan met een flinke scheut olijfolie op het vuur.
paprikapoeder, cayennepeper
7
Kruid het beslag nog af met paprikapoeder en cayennepeper.
8
Giet het beslag in de pan en laat bakken.
9
Strooi de rest van de rozemarijn over de farinata.
10
Zet de pan in de oven gedurende 20 minuten.
1 bosje Rucola
11
Spoel de rucola en laat uitlekken.
1 Sjalotten, 1 scheutje balsamico
12
Pel de sjalot en snipper fijn. Besprenkel met een scheut balsamico.
200 g kerstomaten, peper
13
Was de kerstomaten en snijd in in twee. Voeg toe aan de sjalot. Kruid af met een snuif grof zout en een draai van de pepermolen.
basilicum
14
Voeg alles toe aan de rucola samen met wat blaadjes basilicum. Roer alles goed om.
1 scheutje olijfolie
15
Besprenkel de salade met een scheut olijfolie.
Parmezaanse kaas
16
Drapeer de salade over de farinata en werk af met parmezaanschilfers en je beste balsamicoazijn.