Instructies
4 personen
Het beslag
300 g kikkererwtenbloem, 0,5 l Water
1
Weeg de bloem af en giet samen met het lauw water in een mengkom. Meng goed onder elkaar en laat zeker 2 uur rusten onder een handdoek.
zout, peper
2
Voeg na het rusten een snuif zout en een draai van de pepermolen toe.
Afwerken en serveren
3
Verwarm de oven voor op 200 °C.
100 g Zongedroogde tomaten, 100 g Zwarte olijven
4
Hak de zongedroogde tomaten en de olijven fijn met de keukenblender. Voeg toe bij het beslag.
2 takjes rozemarijn
5
Rits de rozemarijn en hak de helft fijn. Voeg toe aan het beslag.
1 scheutje olijfolie
6
Verhit een pan met een flinke scheut olijfolie op het vuur.
paprikapoeder, cayennepeper
7
Kruid het beslag nog af met paprikapoeder en cayennepeper.
8
Giet het beslag in de pan en laat bakken.
9
Strooi de rest van de rozemarijn over de farinata.
10
Zet de pan in de oven gedurende 20 minuten.
1 bosje Rucola
11
Spoel de rucola en laat uitlekken.
1 Sjalotten, 1 scheutje balsamico
12
Pel de sjalot en snipper fijn. Besprenkel met een scheut balsamico.
200 g kerstomaten, peper
13
Was de kerstomaten en snijd in in twee. Voeg toe aan de sjalot. Kruid af met een snuif grof zout en een draai van de pepermolen.
basilicum
14
Voeg alles toe aan de rucola samen met wat blaadjes basilicum. Roer alles goed om.
1 scheutje olijfolie
15
Besprenkel de salade met een scheut olijfolie.
Parmezaanse kaas
16