Instructies

4 personen

Het beslag

300 g kikkererwtenbloem, 0,5 l Water
1

Weeg de bloem af en giet samen met het lauw water in een mengkom. Meng goed onder elkaar en laat zeker 2 uur rusten onder een handdoek.

zout, peper
2

Voeg na het rusten een snuif zout en een draai van de pepermolen toe.

Afwerken en serveren

3

Verwarm de oven voor op 200 °C.

100 g Zongedroogde tomaten, 100 g Zwarte olijven
4

Hak de zongedroogde tomaten en de olijven fijn met de keukenblender. Voeg toe bij het beslag.

2 takjes rozemarijn
5

Rits de rozemarijn en hak de helft fijn. Voeg toe aan het beslag.

1 scheutje olijfolie
6

Verhit een pan met een flinke scheut olijfolie op het vuur.

paprikapoeder, cayennepeper
7

Kruid het beslag nog af met paprikapoeder en cayennepeper.

8

Giet het beslag in de pan en laat bakken.

9

Strooi de rest van de rozemarijn over de farinata.

10

Zet de pan in de oven gedurende 20 minuten.

1 bosje Rucola
11

Spoel de rucola en laat uitlekken.

1 Sjalotten, 1 scheutje balsamico
12

Pel de sjalot en snipper fijn. Besprenkel met een scheut balsamico.

200 g kerstomaten, peper
13

Was de kerstomaten en snijd in in twee. Voeg toe aan de sjalot. Kruid af met een snuif grof zout en een draai van de pepermolen.

basilicum
14

Voeg alles toe aan de rucola samen met wat blaadjes basilicum. Roer alles goed om.

1 scheutje olijfolie
15

Besprenkel de salade met een scheut olijfolie.

Parmezaanse kaas
16

Drapeer de salade over de farinata en werk af met parmezaanschilfers en je beste balsamicoazijn.