Quiche met witloof, peer en gedroogde ham
Quiche met witloof, peer en gedroogde ham
Quiche met witloof, peer en gedroogde ham
Quiche met witloof, peer en gedroogde ham
Ingrediënten
4 personen
Witloofstronken
4
Peren
2
Eieren
6
Room
200 ml
Zachte geitenkaas
100 g
Peper
Zout
Kruimeldeegvel
1
Gedroogde ham
100 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
4 witloof, 2 peren
2
Verwijder de harde onderkant van het witloof en snijd ze in vieren. Snijd de peren in reepjes.
200 ml Room, 50 g Zachte geitenkaas, peper, zout, 6 eieren
3
Klop de eieren los met de room en de helft van de geitenkaas. Kruid met peper en zout.
1 kruimeldeeg
4
Leg het kruimeldeeg in een quichevorm (diameter 26 cm) en prik gaatjes in de bodem met een vork. Leg een tweede vel bakpapier op het deeg en daarop bakparels. Bak het deeg blind voor 10 minuten in de oven.
5
Haal de quichebodem uit de oven. Verwijder de bakparels en het bovenste bakpapier. Laat even aan de lucht drogen.
100 g gedroogde ham, 50 g Zachte geitenkaas
6
Giet het eimengsel in de vorm en verdeel er het witloof en de peer over. Verkruimel er de rest van de geitenkaas over. Scheur de gedroogde ham in grove stukken en verdeel over de quiche.
7
Zet de quiche in de oven voor ongeveer 35-40 minuten. Dek eventueel af met wat aluminiumfolie als de ham te donker kleurt tijdens het bakken.
8
Laat de quiche 10 minuten afkoelen voor je hem aansnijdt.
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
4 witloof, 2 peren
2
Verwijder de harde onderkant van het witloof en snijd ze in vieren. Snijd de peren in reepjes.
200 ml Room, 50 g Zachte geitenkaas, peper, zout, 6 eieren
3
Klop de eieren los met de room en de helft van de geitenkaas. Kruid met peper en zout.
1 kruimeldeeg
4
Leg het kruimeldeeg in een quichevorm (diameter 26 cm) en prik gaatjes in de bodem met een vork. Leg een tweede vel bakpapier op het deeg en daarop bakparels. Bak het deeg blind voor 10 minuten in de oven.
5
Haal de quichebodem uit de oven. Verwijder de bakparels en het bovenste bakpapier. Laat even aan de lucht drogen.
100 g gedroogde ham, 50 g Zachte geitenkaas
6
Giet het eimengsel in de vorm en verdeel er het witloof en de peer over. Verkruimel er de rest van de geitenkaas over. Scheur de gedroogde ham in grove stukken en verdeel over de quiche.
7
Zet de quiche in de oven voor ongeveer 35-40 minuten. Dek eventueel af met wat aluminiumfolie als de ham te donker kleurt tijdens het bakken.
8
Laat de quiche 10 minuten afkoelen voor je hem aansnijdt.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Witloofstronken
4
Peren
2
Eieren
6
Room
200 ml
Zachte geitenkaas
100 g
Peper
Zout
Kruimeldeegvel
1
Gedroogde ham
100 g
Quiche met witloof, peer en gedroogde ham
Quiche met witloof, lekker simpel en seizoensgebonden. Bovendien ook heerlijk in combinatie met peer, geitenkaas en gedroogde ham in een quiche.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
4 witloof, 2 peren
2
Verwijder de harde onderkant van het witloof en snijd ze in vieren. Snijd de peren in reepjes.
200 ml Room, 50 g Zachte geitenkaas, peper, zout, 6 eieren
3
Klop de eieren los met de room en de helft van de geitenkaas. Kruid met peper en zout.
1 kruimeldeeg
4
Leg het kruimeldeeg in een quichevorm (diameter 26 cm) en prik gaatjes in de bodem met een vork. Leg een tweede vel bakpapier op het deeg en daarop bakparels. Bak het deeg blind voor 10 minuten in de oven.
5
Haal de quichebodem uit de oven. Verwijder de bakparels en het bovenste bakpapier. Laat even aan de lucht drogen.
100 g gedroogde ham, 50 g Zachte geitenkaas
6
Giet het eimengsel in de vorm en verdeel er het witloof en de peer over. Verkruimel er de rest van de geitenkaas over. Scheur de gedroogde ham in grove stukken en verdeel over de quiche.
7
Zet de quiche in de oven voor ongeveer 35-40 minuten. Dek eventueel af met wat aluminiumfolie als de ham te donker kleurt tijdens het bakken.
8
Laat de quiche 10 minuten afkoelen voor je hem aansnijdt.