Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

4 witloof, 2 peren
2

Verwijder de harde onderkant van het witloof en snijd ze in vieren. Snijd de peren in reepjes.

200 ml Room, 50 g Zachte geitenkaas, peper, zout, 6 eieren
3

Klop de eieren los met de room en de helft van de geitenkaas. Kruid met peper en zout.

1 kruimeldeeg
4

Leg het kruimeldeeg in een quichevorm (diameter 26 cm) en prik gaatjes in de bodem met een vork. Leg een tweede vel bakpapier op het deeg en daarop bakparels. Bak het deeg blind voor 10 minuten in de oven.

5

Haal de quichebodem uit de oven. Verwijder de bakparels en het bovenste bakpapier. Laat even aan de lucht drogen.

100 g gedroogde ham, 50 g Zachte geitenkaas
6

Giet het eimengsel in de vorm en verdeel er het witloof en de peer over. Verkruimel er de rest van de geitenkaas over. Scheur de gedroogde ham in grove stukken en verdeel over de quiche.

7

Zet de quiche in de oven voor ongeveer 35-40 minuten. Dek eventueel af met wat aluminiumfolie als de ham te donker kleurt tijdens het bakken.

8

Laat de quiche 10 minuten afkoelen voor je hem aansnijdt.