Pasta nero met inktvis, citroen, look en peterselie
Pasta nero met inktvis, citroen, look en peterselie
Pasta nero met inktvis, citroen, look en peterselie
Pasta nero met inktvis, citroen, look en peterselie
Ingrediënten
4 personen
Inktvis
600 g
Olijfolie
Zout
Chiliflakes
1 tl
Look
2 teentjes
Citroen
1
Rozemarijn
1 takje
Pasta
400 g
Sjalotten
2
Kerstomaten
400 g
Appelkappers
100 g
Peterselie
0,5 bosjes
Boter
Benodigdheden
Een rasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De voorbereiding
1
Breng water met een snuif zout aan de kook in een kookpot.
600 g inktvis
2
Maak de inktvis schoon en snijd hem in fijne reepjes (julienne). Kook de reepjes kort in het gezouten water.
TIPDoor de inktvis kort voor te koken, voorkom je dat hij taai wordt bij het bakken.
3
Giet de inktvis af en laat afkoelen in koud water.
4
Laat uitlekken in een vergiet.
De marinade
olijfolie, zout, 1 tl chiliflakes
5
Doe een flinke scheut olijfolie in een kom en kruid met zout en chiliflakes.
2 teentjes Look, 1 citroen
6
Kneus en pel de knoflook. Rasp de tenen bij de olie. Rasp de schil van de citroen en doe de zeste ook in de kom.
1 takje rozemarijn
7
Rits de blaadjes van de rozemarijn, hak ze fijn en doe ze bij de marinade.
8
Leg de reepjes inktvis in de marinade en schep alles goed door elkaar. Laat rusten.
De pasta nero
400 g pasta
9
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta. Kook de pasta beetgaar.
2 Sjalotten
10
Pel de sjalotten en snijd ze in fijne ringen.
400 g kerstomaten
11
Halveer de kerstomaten.
TIPJe kunt natuurlijk ook grote tomaten emonderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.
100 g appelkappers
12
Haal de steeltjes van de appelkappers en hak de kappers wat fijner.
0,5 bosjes peterselie
13
Snipper de peterselie.
boter
14
Smelt een flinke klont boter in een grote pan. Bak de gemarineerde inktvis in de boter. Doe er de sjalotten bij en laat kort meegaren met een deksel op de pan.
15
Voeg de kerstomaten toe als alles bijna gaar is. De tomaten moeten warm zijn, maar mogen niet uit elkaar vallen.
16
Knijp er het sap van een partje citroen bij. Voeg er de kappertjes en de gesnipperde peterselie aan toe. Meng goed.
17
Doe een pollepel kookwater van de pasta bij de saus. Giet de pasta af en meng hem voorzichtig door de saus. Kruid eventueel bij met een snuif zout.
De voorbereiding
1
Breng water met een snuif zout aan de kook in een kookpot.
600 g inktvis
2
Maak de inktvis schoon en snijd hem in fijne reepjes (julienne). Kook de reepjes kort in het gezouten water.
TIPDoor de inktvis kort voor te koken, voorkom je dat hij taai wordt bij het bakken.
3
Giet de inktvis af en laat afkoelen in koud water.
4
Laat uitlekken in een vergiet.
De marinade
olijfolie, zout, 1 tl chiliflakes
5
Doe een flinke scheut olijfolie in een kom en kruid met zout en chiliflakes.
2 teentjes Look, 1 citroen
6
Kneus en pel de knoflook. Rasp de tenen bij de olie. Rasp de schil van de citroen en doe de zeste ook in de kom.
1 takje rozemarijn
7
Rits de blaadjes van de rozemarijn, hak ze fijn en doe ze bij de marinade.
8
Leg de reepjes inktvis in de marinade en schep alles goed door elkaar. Laat rusten.
De pasta nero
400 g pasta
9
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta. Kook de pasta beetgaar.
2 Sjalotten
10
Pel de sjalotten en snijd ze in fijne ringen.
400 g kerstomaten
11
Halveer de kerstomaten.
TIPJe kunt natuurlijk ook grote tomaten emonderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.
100 g appelkappers
12
Haal de steeltjes van de appelkappers en hak de kappers wat fijner.
0,5 bosjes peterselie
13
Snipper de peterselie.
boter
14
Smelt een flinke klont boter in een grote pan. Bak de gemarineerde inktvis in de boter. Doe er de sjalotten bij en laat kort meegaren met een deksel op de pan.
15
Voeg de kerstomaten toe als alles bijna gaar is. De tomaten moeten warm zijn, maar mogen niet uit elkaar vallen.
16
Knijp er het sap van een partje citroen bij. Voeg er de kappertjes en de gesnipperde peterselie aan toe. Meng goed.
17
Doe een pollepel kookwater van de pasta bij de saus. Giet de pasta af en meng hem voorzichtig door de saus. Kruid eventueel bij met een snuif zout.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Inktvis
600 g
Olijfolie
Zout
Chiliflakes
1 tl
Look
2 teentjes
Citroen
1
Rozemarijn
1 takje
Pasta
400 g
Sjalotten
2
Kerstomaten
400 g
Appelkappers
100 g
Peterselie
0,5 bosjes
Boter
Pasta nero met inktvis, citroen, look en peterselie
Dit is een ideaal gerecht om voor vrienden klaar te maken. Zet alle ingrediënten klaar en werk de pasta af zodra de gasten er zijn. Succes verzekerd!Instructies
De voorbereiding
1
Breng water met een snuif zout aan de kook in een kookpot.
600 g inktvis
2
Maak de inktvis schoon en snijd hem in fijne reepjes (julienne). Kook de reepjes kort in het gezouten water.
TIPDoor de inktvis kort voor te koken, voorkom je dat hij taai wordt bij het bakken.
3
Giet de inktvis af en laat afkoelen in koud water.
4
Laat uitlekken in een vergiet.
De marinade
olijfolie, zout, 1 tl chiliflakes
5
Doe een flinke scheut olijfolie in een kom en kruid met zout en chiliflakes.
2 teentjes Look, 1 citroen
6
Kneus en pel de knoflook. Rasp de tenen bij de olie. Rasp de schil van de citroen en doe de zeste ook in de kom.
1 takje rozemarijn
7
Rits de blaadjes van de rozemarijn, hak ze fijn en doe ze bij de marinade.
8
Leg de reepjes inktvis in de marinade en schep alles goed door elkaar. Laat rusten.
De pasta nero
400 g pasta
9
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta. Kook de pasta beetgaar.
2 Sjalotten
10
Pel de sjalotten en snijd ze in fijne ringen.
400 g kerstomaten
11
Halveer de kerstomaten.
TIPJe kunt natuurlijk ook grote tomaten emonderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.
100 g appelkappers
12
Haal de steeltjes van de appelkappers en hak de kappers wat fijner.
0,5 bosjes peterselie
13
Snipper de peterselie.
boter
14
Smelt een flinke klont boter in een grote pan. Bak de gemarineerde inktvis in de boter. Doe er de sjalotten bij en laat kort meegaren met een deksel op de pan.
15
Voeg de kerstomaten toe als alles bijna gaar is. De tomaten moeten warm zijn, maar mogen niet uit elkaar vallen.
16
Knijp er het sap van een partje citroen bij. Voeg er de kappertjes en de gesnipperde peterselie aan toe. Meng goed.
17
Doe een pollepel kookwater van de pasta bij de saus. Giet de pasta af en meng hem voorzichtig door de saus. Kruid eventueel bij met een snuif zout.