dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Rog met spinazie en zuiderse puree (thumbnail)Rog met spinazie en zuiderse puree

Rog met spinazie en zuiderse puree

1u
14
-
2.6K
Recepten

Rog met spinazie en zuiderse puree

Rog is een fantastisch lekkere vis waar je heel veel kanten mee uit kunt. Jeroen maakt rolletjes gevuld met spinazie en geeft er een zuiderse puree bij met zongedroogde tomaten, basilicum en kappertjes.
Rog met spinazie en zuiderse puree (thumbnail)Rog met spinazie en zuiderse puree

Rog met spinazie en zuiderse puree

1u
14
-
2.6K
Recepten

Rog met spinazie en zuiderse puree

Rog is een fantastisch lekkere vis waar je heel veel kanten mee uit kunt. Jeroen maakt rolletjes gevuld met spinazie en geeft er een zuiderse puree bij met zongedroogde tomaten, basilicum en kappertjes.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes2.6K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
800 g
Kappertjes
2 el
Zongedroogde tomaten
1 potje
Basilicum
1 bosje
Melk
1 scheutje
Olijfolie
Zout
Eierdooiers
2
Spinazie
200 g
Boter
Look
1 teentje
Peper
Rog
800 g
Eiwit
1

Benodigdheden

Blender, een blender, huishoudfolie, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De zuiderse aardappelpuree

800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
2 el kappertjes, 1 potje Zongedroogde tomaten, 1 bosje basilicum
2
Snijd de kappertjes en de zongedroogde tomaten fijner. Snipper de basilicum.
1 scheutje melk, olijfolie, zout, 2 eierdooiers
3
Giet de aardappelen af en plet tot puree met een scheutje melk, een scheut olijfolie en de eierdooiers. Kruid met zout.
4
Roer de kappertjes, tomaten en basilicum door de puree.

De rog met spinazie

200 g spinazie
5
Was de spinazie en laat uitlekken.
boter
6
Smelt een klontje boter in een hoge pan.
1 teentje Look
7
Kneus en pel de knoflook. Prik de teen op een vork.
peper, zout
8
Doe de spinazie in de pan en roer door met de knoflook. Kruid met peper en zout. Laat garen tot al het vocht verdampt is.
800 g Rog
9
Fileer de vis. Maak een insnijding tot aan de graat en snijd de vis aan beide kanten van de graat.
peper, zout
10
Leg de vis met de kant waar het vel zat naar boven en snijd het bovenste stuk met een scherp mes weg. Hou dat bovenste stuk opzij voor de farce. Klop de lappen voorzichtig wat platter. Kruid ze met peper en zout.
1 eiwit, peper, zout
11
Doe het bovenste stuk van de vis in de blender met de spinazie voor de farce. Doe er het eiwit bij en kruid met peper en zout. Mix tot farce.
12
Leg de farce op de lappen vis en rol op. Verpak ze stevig in huishoudfolie en draai de uiteinden van de rolletjes goed dicht. Knoop de uiteinden eventueel aan elkaar.
13
Breng water aan de kook en laat de rolletjes ongeveer 10 minuten garen onder een deksel.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!

Afwerken en serveren

14
Haal de rolletjes uit het water. Verwijder de plasticfolie en snijd de rolletjes in grote plakken.
olijfolie
15
Serveer de vis met de zuiderse puree. Werk af met een lik olijfolie en eventueel wat verse basilicum.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
2
Snijd de kappertjes en de zongedroogde tomaten fijner. Snipper de basilicum.

Instructies

De zuiderse aardappelpuree

800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
2 el kappertjes, 1 potje Zongedroogde tomaten, 1 bosje basilicum
2
Snijd de kappertjes en de zongedroogde tomaten fijner. Snipper de basilicum.
1 scheutje melk, olijfolie, zout, 2 eierdooiers
3
Giet de aardappelen af en plet tot puree met een scheutje melk, een scheut olijfolie en de eierdooiers. Kruid met zout.
4
Roer de kappertjes, tomaten en basilicum door de puree.

De rog met spinazie

200 g spinazie
5
Was de spinazie en laat uitlekken.
boter
6
Smelt een klontje boter in een hoge pan.
1 teentje Look
7
Kneus en pel de knoflook. Prik de teen op een vork.
peper, zout
8
Doe de spinazie in de pan en roer door met de knoflook. Kruid met peper en zout. Laat garen tot al het vocht verdampt is.
800 g Rog
9
Fileer de vis. Maak een insnijding tot aan de graat en snijd de vis aan beide kanten van de graat.
peper, zout
10
Leg de vis met de kant waar het vel zat naar boven en snijd het bovenste stuk met een scherp mes weg. Hou dat bovenste stuk opzij voor de farce. Klop de lappen voorzichtig wat platter. Kruid ze met peper en zout.
1 eiwit, peper, zout
11
Doe het bovenste stuk van de vis in de blender met de spinazie voor de farce. Doe er het eiwit bij en kruid met peper en zout. Mix tot farce.
12
Leg de farce op de lappen vis en rol op. Verpak ze stevig in huishoudfolie en draai de uiteinden van de rolletjes goed dicht. Knoop de uiteinden eventueel aan elkaar.
13
Breng water aan de kook en laat de rolletjes ongeveer 10 minuten garen onder een deksel.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!

Afwerken en serveren

14
Haal de rolletjes uit het water. Verwijder de plasticfolie en snijd de rolletjes in grote plakken.
olijfolie
15
Serveer de vis met de zuiderse puree. Werk af met een lik olijfolie en eventueel wat verse basilicum.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
2
Snijd de kappertjes en de zongedroogde tomaten fijner. Snipper de basilicum.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Rog met spinazie en zuiderse puree (thumbnail)Rog met spinazie en zuiderse puree
4 personen
1u
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Kappertjes
2 el
Zongedroogde tomaten
1 potje
Basilicum
1 bosje
Melk
1 scheutje
Olijfolie
Zout
Eierdooiers
2
Spinazie
200 g
Boter
Look
1 teentje
Peper
Rog
800 g
Eiwit
1

Rog met spinazie en zuiderse puree

Rog is een fantastisch lekkere vis waar je heel veel kanten mee uit kunt. Jeroen maakt rolletjes gevuld met spinazie en geeft er een zuiderse puree bij met zongedroogde tomaten, basilicum en kappertjes.
Instructies

De zuiderse aardappelpuree

800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
2 el kappertjes, 1 potje Zongedroogde tomaten, 1 bosje basilicum
2
Snijd de kappertjes en de zongedroogde tomaten fijner. Snipper de basilicum.
1 scheutje melk, olijfolie, zout, 2 eierdooiers
3
Giet de aardappelen af en plet tot puree met een scheutje melk, een scheut olijfolie en de eierdooiers. Kruid met zout.
4
Roer de kappertjes, tomaten en basilicum door de puree.

De rog met spinazie

200 g spinazie
5
Was de spinazie en laat uitlekken.
boter
6
Smelt een klontje boter in een hoge pan.
1 teentje Look
7
Kneus en pel de knoflook. Prik de teen op een vork.
peper, zout
8
Doe de spinazie in de pan en roer door met de knoflook. Kruid met peper en zout. Laat garen tot al het vocht verdampt is.
800 g Rog
9
Fileer de vis. Maak een insnijding tot aan de graat en snijd de vis aan beide kanten van de graat.
peper, zout
10
Leg de vis met de kant waar het vel zat naar boven en snijd het bovenste stuk met een scherp mes weg. Hou dat bovenste stuk opzij voor de farce. Klop de lappen voorzichtig wat platter. Kruid ze met peper en zout.
1 eiwit, peper, zout
11
Doe het bovenste stuk van de vis in de blender met de spinazie voor de farce. Doe er het eiwit bij en kruid met peper en zout. Mix tot farce.
12
Leg de farce op de lappen vis en rol op. Verpak ze stevig in huishoudfolie en draai de uiteinden van de rolletjes goed dicht. Knoop de uiteinden eventueel aan elkaar.
13
Breng water aan de kook en laat de rolletjes ongeveer 10 minuten garen onder een deksel.

Afwerken en serveren

14
Haal de rolletjes uit het water. Verwijder de plasticfolie en snijd de rolletjes in grote plakken.
olijfolie
15
Serveer de vis met de zuiderse puree. Werk af met een lik olijfolie en eventueel wat verse basilicum.