Varkenspicanha met tomatensla, geroosterde aardappelen en chimichurri
Varkenspicanha met tomatensla, geroosterde aardappelen en chimichurri
Varkenspicanha met tomatensla, geroosterde aardappelen en chimichurri
Varkenspicanha met tomatensla, geroosterde aardappelen en chimichurri
Ingrediënten
4 personen
Vastkokende aardappelen
600 g
Olijfolie
Peper
Zout
Donkerbruine suiker
2 el
Varkenspicanha
1.000 g
Rozemarijn
2 el
Lookpoeder
1 tl
Mosterdpoeder
1 el
Cayennepeper
0,5 koffielepel
Ajuinen
2
Tomaten
400 g
Grof zout
Xeresazijn
1 scheutje
Jalapenopepers
Platte peterselie
Koriander
Oregano
Limoenen
0,5
Look
1 teentje
Benodigdheden
Een schaaltje in aluminium, een barbecue
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
600 g Vastkokende aardappelen, olijfolie, peper, zout
1
Spoel de aardappelen onder warm water. Breng ze op smaak met olijfolie, peper en zout.
2 el donkerbruine suiker, 1.000 g varkenspicanha, 2 el rozemarijn, 1 tl Lookpoeder, 1 el mosterdpoeder, 0,5 koffielepel cayennepeper
2
Doe de bruine suiker in een ovenschaal met grof zout, gedroogde rozemarijn, lookpoeder, mosterdpoeder en cayennepeper. Haal het vlees aan beide kanten door de marinade.
2 ajuinen
3
Leg de uien op de barbecue en rooster ze gaar.
4
Schroei het vlees dicht op de barbecue. Leg de aardappelen in een bakje onder het vlees. Laat het geheel vervolgens ongeveer een uur garen (op een kerntemperatuur van 55°C).
TIPGebruik je een barbecue met houtskool? Zorg dan voor een gloeiend hete grill voor het dichtschroeien van het vlees. Haal het vlees er even af en laat de kolen afkoelen. Laat het vlees dan rustig verder garen op de grill.
400 g tomaten, olijfolie, peper, grof zout, 1 scheutje xeresazijn
5
Spoel de tomaten, verwijder het kroontje en snijd het vruchtvlees verder in stukken. Leg de stukjes tomaat in een ruime mengkom en breng op smaak met olijfolie, peper, grof zout en de xeres-azijn.
6
Haal de uien van de bbq, draai het vlees om en laat rusten wanneer het gaar is.
7
Pel de geroosterde uien, snijd ze in stukken en voeg toe aan de tomatensla.
jalapenopepers, platte peterselie, koriander, oregano, 0,5 limoenen, olijfolie, peper, grof zout
8
Snijd enkele jalapeño’s fijn en leg in mengkom. Snijd de peterselie, koriander en oregano fijn. Voeg toe aan de jalapeño’s, gevolgd door het limoensap, een flinke scheut olijfolie, peper en grof zout.
1 teentje Look
9
Rasp er tenslotte het teentje look bij en zet de chimichurri even aan de kant.
10
Haal het vlees en de aardappelen van de barbecue.
11
Serveer enkele aardappelen op een bord met een lepel van de tomatensla en enkele plakjes van het vlees. Werk het geheel af met de chimichurri.
600 g Vastkokende aardappelen, olijfolie, peper, zout
1
Spoel de aardappelen onder warm water. Breng ze op smaak met olijfolie, peper en zout.
2 el donkerbruine suiker, 1.000 g varkenspicanha, 2 el rozemarijn, 1 tl Lookpoeder, 1 el mosterdpoeder, 0,5 koffielepel cayennepeper
2
Doe de bruine suiker in een ovenschaal met grof zout, gedroogde rozemarijn, lookpoeder, mosterdpoeder en cayennepeper. Haal het vlees aan beide kanten door de marinade.
2 ajuinen
3
Leg de uien op de barbecue en rooster ze gaar.
4
Schroei het vlees dicht op de barbecue. Leg de aardappelen in een bakje onder het vlees. Laat het geheel vervolgens ongeveer een uur garen (op een kerntemperatuur van 55°C).
TIPGebruik je een barbecue met houtskool? Zorg dan voor een gloeiend hete grill voor het dichtschroeien van het vlees. Haal het vlees er even af en laat de kolen afkoelen. Laat het vlees dan rustig verder garen op de grill.
400 g tomaten, olijfolie, peper, grof zout, 1 scheutje xeresazijn
5
Spoel de tomaten, verwijder het kroontje en snijd het vruchtvlees verder in stukken. Leg de stukjes tomaat in een ruime mengkom en breng op smaak met olijfolie, peper, grof zout en de xeres-azijn.
6
Haal de uien van de bbq, draai het vlees om en laat rusten wanneer het gaar is.
7
Pel de geroosterde uien, snijd ze in stukken en voeg toe aan de tomatensla.
jalapenopepers, platte peterselie, koriander, oregano, 0,5 limoenen, olijfolie, peper, grof zout
8
Snijd enkele jalapeño’s fijn en leg in mengkom. Snijd de peterselie, koriander en oregano fijn. Voeg toe aan de jalapeño’s, gevolgd door het limoensap, een flinke scheut olijfolie, peper en grof zout.
1 teentje Look
9
Rasp er tenslotte het teentje look bij en zet de chimichurri even aan de kant.
10
Haal het vlees en de aardappelen van de barbecue.
11
Serveer enkele aardappelen op een bord met een lepel van de tomatensla en enkele plakjes van het vlees. Werk het geheel af met de chimichurri.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
600 g
Olijfolie
Peper
Zout
Donkerbruine suiker
2 el
Varkenspicanha
1.000 g
Rozemarijn
2 el
Lookpoeder
1 tl
Mosterdpoeder
1 el
Cayennepeper
0,5 koffielepel
Ajuinen
2
Tomaten
400 g
Grof zout
Xeresazijn
1 scheutje
Jalapenopepers
Platte peterselie
Koriander
Oregano
Limoenen
0,5
Look
1 teentje
Varkenspicanha met tomatensla, geroosterde aardappelen en chimichurri
De naam ‘picanha’ slaat op de plek waar herders de dieren raken met een stok om de kudde bij elkaar te drijven. De vlees wordt ingewreven met een heerlijk rub van verschillende gedroogde kruiden. De aardappelen garen op de barbecue net onder de gril waar het vlees op wordt gegrild, zodat ze gearroseerd worden met de heerlijke marinade. Werk het geheel af met een lekkere tomatensla en een eenvoudige chimichurri en geniet van een heerlijk barbecuegerecht!Instructies
600 g Vastkokende aardappelen, olijfolie, peper, zout
1
Spoel de aardappelen onder warm water. Breng ze op smaak met olijfolie, peper en zout.
2 el donkerbruine suiker, 1.000 g varkenspicanha, 2 el rozemarijn, 1 tl Lookpoeder, 1 el mosterdpoeder, 0,5 koffielepel cayennepeper
2
Doe de bruine suiker in een ovenschaal met grof zout, gedroogde rozemarijn, lookpoeder, mosterdpoeder en cayennepeper. Haal het vlees aan beide kanten door de marinade.
2 ajuinen
3
Leg de uien op de barbecue en rooster ze gaar.
4
Schroei het vlees dicht op de barbecue. Leg de aardappelen in een bakje onder het vlees. Laat het geheel vervolgens ongeveer een uur garen (op een kerntemperatuur van 55°C).
TIPGebruik je een barbecue met houtskool? Zorg dan voor een gloeiend hete grill voor het dichtschroeien van het vlees. Haal het vlees er even af en laat de kolen afkoelen. Laat het vlees dan rustig verder garen op de grill.
400 g tomaten, olijfolie, peper, grof zout, 1 scheutje xeresazijn
5
Spoel de tomaten, verwijder het kroontje en snijd het vruchtvlees verder in stukken. Leg de stukjes tomaat in een ruime mengkom en breng op smaak met olijfolie, peper, grof zout en de xeres-azijn.
6
Haal de uien van de bbq, draai het vlees om en laat rusten wanneer het gaar is.
7
Pel de geroosterde uien, snijd ze in stukken en voeg toe aan de tomatensla.
jalapenopepers, platte peterselie, koriander, oregano, 0,5 limoenen, olijfolie, peper, grof zout
8
Snijd enkele jalapeño’s fijn en leg in mengkom. Snijd de peterselie, koriander en oregano fijn. Voeg toe aan de jalapeño’s, gevolgd door het limoensap, een flinke scheut olijfolie, peper en grof zout.
1 teentje Look
9
Rasp er tenslotte het teentje look bij en zet de chimichurri even aan de kant.
10
Haal het vlees en de aardappelen van de barbecue.
11
Serveer enkele aardappelen op een bord met een lepel van de tomatensla en enkele plakjes van het vlees. Werk het geheel af met de chimichurri.