dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Ribbetjes met gepofte aardappel, gebakken ui en bierketchup (thumbnail)Ribbetjes met gepofte aardappel, gebakken ui en bierketchup

Ribbetjes met gepofte aardappel, gebakken ui en bierketchup

1u
24
-
3K
Recepten

Ribbetjes met gepofte aardappel, gebakken ui en bierketchup

Een knaller van formaat voor op de barbecue! Boterzachte gegrilde vleesribben, een gepofte aardappel met gebakken ui, zure room en huisgemaakte bierketchup. Jazeker: het smaak even lekker als het klinkt!
Ribbetjes met gepofte aardappel, gebakken ui en bierketchup (thumbnail)Ribbetjes met gepofte aardappel, gebakken ui en bierketchup

Ribbetjes met gepofte aardappel, gebakken ui en bierketchup

1u
24
-
3K
Recepten

Ribbetjes met gepofte aardappel, gebakken ui en bierketchup

Een knaller van formaat voor op de barbecue! Boterzachte gegrilde vleesribben, een gepofte aardappel met gebakken ui, zure room en huisgemaakte bierketchup. Jazeker: het smaak even lekker als het klinkt!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten24
Beoordeling-
Aantal likes3K

Ingrediënten

4 personen
Cajunkruiden
2 el
Cajunkruiden
1 snuifje
Lookpoeder
1 tl
Gedroogde tijm
1 tl
Bruine suiker
4 el
Bruine suiker
120 g
Grof zout
2 el
Runderrib
1 kg
Appelsap
0,2 l
Whisky
0,1 l
Frietaardappelen
4
Olijfolie
2 scheutjes
Ajuinen
3
Look
3 teentjes
Gember
30 g
Rode chilipeper
1
Tomaten
2
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Tomatenpuree
2 el
Xeresazijn
0,1 l
Bier
0,2 l
Boter
1 klontje
Zure room
4 el
Bieslook
1 bosje
Maïzena
1 tl
Provençaalse kruiden
1 snuifje

Benodigdheden

Blender, zeef

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de barbecue voor tot 160°C.
2 el cajunkruiden, 1 tl Lookpoeder, 1 tl gedroogde tijm, 4 el bruine suiker, 2 el grof zout
2
Meng de cajunkruiden met het paprikapoeder, het lookpoeder, de gedroogde tijm, de bruine suiker en het grof zout.
1 kg runderrib, 0,2 l appelsap, 0,1 l whisky
3
Leg de ribben in een ovenschaal Wrijf de droge rub in het vlees van de ribben en giet het appelsap en de whiskey erbij. Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats de ovenschaal in het midden van de bbq. Laat de ribben 3 uur rustig garen onder een gesloten deksel op ongeveer 160°C.
4 frietaardappelen
4
Spoel de aardappelen en kook ze net niet gaar in gezouten water.
1 scheutje olijfolie, 1 ajuin, 2 teentjes Look, 30 g gember
5
Laat een scheut olie heet worden in een diepe pan. Snijd de ui grof en de gember en de look fijn en voeg hem toe aan de ui. Voeg alles toe in de pan en laat stoven.
1 rode chilipeper, 2 tomaten, 1 snuifje cajunkruiden, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
6
Snijd de chilipeper fijn en voeg hem toe. Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe. Breng op smaak met cajunkruiden en gerookt paprikapoeder. Laat alles nog wat stoven.
2 el Tomatenpuree, 120 g bruine suiker, 0,1 l xeresazijn, 0,2 l bier
7
Voeg er de tomatenpuree, de bruine suiker en de azijn aan toe. Blus met het bier en breng het geheel aan de kook, voeg een snuif zout toe en laat voor de helft inkoken.
2 ajuinen, 1 klontje boter
8
Pel de uien en snijd ze in halve maantjes. Laat een klont boter smelten in een pan en bak de uien bruin.
4 el Zure room, 1 bosje Bieslook, 1 teentje Look
9
Doe de zure room in een kommetje. Snipper wat bieslook fijn en meng hem onder de zure room. Kruid met peper en zout en rasp er een teentje look bij. Meng alles goed onder elkaar en hou even apart.
1 tl maïzena
10
Schep de ingrediënten voor de bierketchup in de pot van de blender en mix alles fijn. Duw de ketchup door een zeefje en breng hem weer aan de kook. Meng de maïzena met een scheutje water en roer het onder de ketchup tot de ketchup mooi gebonden is. Laat de ketchup afkoelen in een potje.
Advertentie
Draadloze Blender (thumbnail)Draadloze Blender
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 snuifje Provençaalse kruiden, 1 scheutje olijfolie
11
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en sprenkel er wat olijfolie over. Kruid de aardappelen met peper, zout en Provençaalse kruiden.
12
Verhoog de temperatuur van de bbq naar 200°C en rooster de aardappelen en de ribben op de hete grill.
13
Snijd de aardappelen doormidden en schik ze op een plank. Leg de vleesribben erbij. Breng wat rucola op smaak met azijn, olie en peper en zout en serveer de sla erbij`. Lepel er wat ketchup bij. Schep wat gebakken uien op de aardappel en werk af met een lepel zure room.
1
Verwarm de barbecue voor tot 160°C.
2
Meng de cajunkruiden met het paprikapoeder, het lookpoeder, de gedroogde tijm, de bruine suiker en het grof zout.

Instructies

1
Verwarm de barbecue voor tot 160°C.
2 el cajunkruiden, 1 tl Lookpoeder, 1 tl gedroogde tijm, 4 el bruine suiker, 2 el grof zout
2
Meng de cajunkruiden met het paprikapoeder, het lookpoeder, de gedroogde tijm, de bruine suiker en het grof zout.
1 kg runderrib, 0,2 l appelsap, 0,1 l whisky
3
Leg de ribben in een ovenschaal Wrijf de droge rub in het vlees van de ribben en giet het appelsap en de whiskey erbij. Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats de ovenschaal in het midden van de bbq. Laat de ribben 3 uur rustig garen onder een gesloten deksel op ongeveer 160°C.
4 frietaardappelen
4
Spoel de aardappelen en kook ze net niet gaar in gezouten water.
1 scheutje olijfolie, 1 ajuin, 2 teentjes Look, 30 g gember
5
Laat een scheut olie heet worden in een diepe pan. Snijd de ui grof en de gember en de look fijn en voeg hem toe aan de ui. Voeg alles toe in de pan en laat stoven.
1 rode chilipeper, 2 tomaten, 1 snuifje cajunkruiden, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
6
Snijd de chilipeper fijn en voeg hem toe. Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe. Breng op smaak met cajunkruiden en gerookt paprikapoeder. Laat alles nog wat stoven.
2 el Tomatenpuree, 120 g bruine suiker, 0,1 l xeresazijn, 0,2 l bier
7
Voeg er de tomatenpuree, de bruine suiker en de azijn aan toe. Blus met het bier en breng het geheel aan de kook, voeg een snuif zout toe en laat voor de helft inkoken.
2 ajuinen, 1 klontje boter
8
Pel de uien en snijd ze in halve maantjes. Laat een klont boter smelten in een pan en bak de uien bruin.
4 el Zure room, 1 bosje Bieslook, 1 teentje Look
9
Doe de zure room in een kommetje. Snipper wat bieslook fijn en meng hem onder de zure room. Kruid met peper en zout en rasp er een teentje look bij. Meng alles goed onder elkaar en hou even apart.
1 tl maïzena
10
Schep de ingrediënten voor de bierketchup in de pot van de blender en mix alles fijn. Duw de ketchup door een zeefje en breng hem weer aan de kook. Meng de maïzena met een scheutje water en roer het onder de ketchup tot de ketchup mooi gebonden is. Laat de ketchup afkoelen in een potje.
Advertentie
Draadloze Blender (thumbnail)Draadloze Blender
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 snuifje Provençaalse kruiden, 1 scheutje olijfolie
11
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en sprenkel er wat olijfolie over. Kruid de aardappelen met peper, zout en Provençaalse kruiden.
12
Verhoog de temperatuur van de bbq naar 200°C en rooster de aardappelen en de ribben op de hete grill.
13
Snijd de aardappelen doormidden en schik ze op een plank. Leg de vleesribben erbij. Breng wat rucola op smaak met azijn, olie en peper en zout en serveer de sla erbij`. Lepel er wat ketchup bij. Schep wat gebakken uien op de aardappel en werk af met een lepel zure room.
1
Verwarm de barbecue voor tot 160°C.
2
Meng de cajunkruiden met het paprikapoeder, het lookpoeder, de gedroogde tijm, de bruine suiker en het grof zout.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Ribbetjes met gepofte aardappel, gebakken ui en bierketchup (thumbnail)Ribbetjes met gepofte aardappel, gebakken ui en bierketchup
4 personen
1u
Ingrediënten
Cajunkruiden
2 el
Cajunkruiden
1 snuifje
Lookpoeder
1 tl
Gedroogde tijm
1 tl
Bruine suiker
4 el
Bruine suiker
120 g
Grof zout
2 el
Runderrib
1 kg
Appelsap
0,2 l
Whisky
0,1 l
Frietaardappelen
4
Olijfolie
2 scheutjes
Ajuinen
3
Look
3 teentjes
Gember
30 g
Rode chilipeper
1
Tomaten
2
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Tomatenpuree
2 el
Xeresazijn
0,1 l
Bier
0,2 l
Boter
1 klontje
Zure room
4 el
Bieslook
1 bosje
Maïzena
1 tl
Provençaalse kruiden
1 snuifje

Ribbetjes met gepofte aardappel, gebakken ui en bierketchup

Een knaller van formaat voor op de barbecue! Boterzachte gegrilde vleesribben, een gepofte aardappel met gebakken ui, zure room en huisgemaakte bierketchup. Jazeker: het smaak even lekker als het klinkt!
Instructies
1
Verwarm de barbecue voor tot 160°C.
2 el cajunkruiden, 1 tl Lookpoeder, 1 tl gedroogde tijm, 4 el bruine suiker, 2 el grof zout
2
Meng de cajunkruiden met het paprikapoeder, het lookpoeder, de gedroogde tijm, de bruine suiker en het grof zout.
1 kg runderrib, 0,2 l appelsap, 0,1 l whisky
3
Leg de ribben in een ovenschaal Wrijf de droge rub in het vlees van de ribben en giet het appelsap en de whiskey erbij. Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats de ovenschaal in het midden van de bbq. Laat de ribben 3 uur rustig garen onder een gesloten deksel op ongeveer 160°C.
4 frietaardappelen
4
Spoel de aardappelen en kook ze net niet gaar in gezouten water.
1 scheutje olijfolie, 1 ajuin, 2 teentjes Look, 30 g gember
5
Laat een scheut olie heet worden in een diepe pan. Snijd de ui grof en de gember en de look fijn en voeg hem toe aan de ui. Voeg alles toe in de pan en laat stoven.
1 rode chilipeper, 2 tomaten, 1 snuifje cajunkruiden, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
6
Snijd de chilipeper fijn en voeg hem toe. Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe. Breng op smaak met cajunkruiden en gerookt paprikapoeder. Laat alles nog wat stoven.
2 el Tomatenpuree, 120 g bruine suiker, 0,1 l xeresazijn, 0,2 l bier
7
Voeg er de tomatenpuree, de bruine suiker en de azijn aan toe. Blus met het bier en breng het geheel aan de kook, voeg een snuif zout toe en laat voor de helft inkoken.
2 ajuinen, 1 klontje boter
8
Pel de uien en snijd ze in halve maantjes. Laat een klont boter smelten in een pan en bak de uien bruin.
4 el Zure room, 1 bosje Bieslook, 1 teentje Look
9
Doe de zure room in een kommetje. Snipper wat bieslook fijn en meng hem onder de zure room. Kruid met peper en zout en rasp er een teentje look bij. Meng alles goed onder elkaar en hou even apart.
1 tl maïzena
10
Schep de ingrediënten voor de bierketchup in de pot van de blender en mix alles fijn. Duw de ketchup door een zeefje en breng hem weer aan de kook. Meng de maïzena met een scheutje water en roer het onder de ketchup tot de ketchup mooi gebonden is. Laat de ketchup afkoelen in een potje.
1 snuifje Provençaalse kruiden, 1 scheutje olijfolie
11
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en sprenkel er wat olijfolie over. Kruid de aardappelen met peper, zout en Provençaalse kruiden.
12
Verhoog de temperatuur van de bbq naar 200°C en rooster de aardappelen en de ribben op de hete grill.
13
Snijd de aardappelen doormidden en schik ze op een plank. Leg de vleesribben erbij. Breng wat rucola op smaak met azijn, olie en peper en zout en serveer de sla erbij`. Lepel er wat ketchup bij. Schep wat gebakken uien op de aardappel en werk af met een lepel zure room.