Koolvis puttanesca met pappardelle

Koolvis puttanesca met pappardelle

40m
19
-
2.8K
Recepten

Koolvis puttanesca met pappardelle

Een ovenschotel met koolvis, tomatensaus met kappertjes en ansjovis en lintpasta.
Koolvis puttanesca met pappardelle

Koolvis puttanesca met pappardelle

40m
19
-
2.8K
Recepten

Koolvis puttanesca met pappardelle

Een ovenschotel met koolvis, tomatensaus met kappertjes en ansjovis en lintpasta.

Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes2.8K

Ingrediënten

4 personen
Koolviszonder vel
600 g
Courgette
1
Oregano
1 snuifje
Uien
2
Chilipeper
0,5
Look
3 teentjes
Ansjovisfilets
6
Zwarte olijven
2 el
Wittewijnazijn
2 el
Witte wijn
1 dl
Tomatenblokjes
1 blikje
Tomaten passata
2 dl
Gedroogde oregano
1 el
Kappertjes
1 el
Pappardelle
400 g
Olijfolie
1 scheutje
Krulpeterselie
1 takje
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voor de koolvis puttanesca

1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
1 scheutje olijfolie, 1 courgette
2
Snijd de buitenkanten van de courgette in dunne linten. Bak ze kort in een scheut olijfolie.
3
Schep de gebakken courgettelinten in een ovenschaal.
1 scheutje olijfolie
4
Verhit een scheut olijfolie in de pan.
2 uien, 3 teentjes Look
5
Snipper de uien en stoof ze aan. Voeg de fijngesneden look en het binnenste van de courgette toe en stoof mee.
6 ansjovisfilets
6
Snijd de ansjovisfilets fijn en stoof ze mee.
2 el Zwarte olijven, 1 snuifje oregano
7
Voeg de zwarte olijven en een snuif oregano toe.
2 el wittewijnazijn, 1 dl witte wijn, 0,5 chilipeper
8
Blus met de wittewijnazijn en de witte wijn. Breng aan de kook en voeg de fijngesneden chilipeper toe.
1 blikje Tomatenblokjes, 1 el gedroogde oregano, zout
9
Voeg de tomatenblokjes, een snuif zout en de gedroogde oregano toe.
2 dl Tomaten passata
10
Voeg de passata toe en breng de saus aan de kook.
600 g koolvis, peper, zout
11
Kruid de koolvis met peper en zout. Leg de stukken vis in de ovenschaal, bovenop de courgette.
1 el kappertjes
12
Schep de puttanescasaus over de vis. Strooi er de kappertjes over en schuif de ovenschaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Voor de pasta en om af te werken

400 g pappardelle
13
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de pappardelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
1 scheutje olijfolie, Look, chilipeper
14
Verhit een scheut olijfolie in een pan. Voeg de fijngesneden look en chilipeper toe en laat even bakken.
15
Meng de gare pappardelle met een lepel kookwater onder de olijfolie met look en chilipeper.
zout
16
Voeg een snuif zout toe en proef.
1 takje krulpeterselie
17
Snipper de krulpeterselie fijn en meng hem onder de pasta.
krulpeterselie
18
Serveer de pappardelle bij de koolvis puttanesca. Werk af met extra verse krulpeterselie, als je wilt.
1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
2
Snijd de buitenkanten van de courgette in dunne linten. Bak ze kort in een scheut olijfolie.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Voor de koolvis puttanesca

1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
1 scheutje olijfolie, 1 courgette
2
Snijd de buitenkanten van de courgette in dunne linten. Bak ze kort in een scheut olijfolie.
3
Schep de gebakken courgettelinten in een ovenschaal.
1 scheutje olijfolie
4
Verhit een scheut olijfolie in de pan.
2 uien, 3 teentjes Look
5
Snipper de uien en stoof ze aan. Voeg de fijngesneden look en het binnenste van de courgette toe en stoof mee.
6 ansjovisfilets
6
Snijd de ansjovisfilets fijn en stoof ze mee.
2 el Zwarte olijven, 1 snuifje oregano
7
Voeg de zwarte olijven en een snuif oregano toe.
2 el wittewijnazijn, 1 dl witte wijn, 0,5 chilipeper
8
Blus met de wittewijnazijn en de witte wijn. Breng aan de kook en voeg de fijngesneden chilipeper toe.
1 blikje Tomatenblokjes, 1 el gedroogde oregano, zout
9
Voeg de tomatenblokjes, een snuif zout en de gedroogde oregano toe.
2 dl Tomaten passata
10
Voeg de passata toe en breng de saus aan de kook.
600 g koolvis, peper, zout
11
Kruid de koolvis met peper en zout. Leg de stukken vis in de ovenschaal, bovenop de courgette.
1 el kappertjes
12
Schep de puttanescasaus over de vis. Strooi er de kappertjes over en schuif de ovenschaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Voor de pasta en om af te werken

400 g pappardelle
13
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de pappardelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
1 scheutje olijfolie, Look, chilipeper
14
Verhit een scheut olijfolie in een pan. Voeg de fijngesneden look en chilipeper toe en laat even bakken.
15
Meng de gare pappardelle met een lepel kookwater onder de olijfolie met look en chilipeper.
zout
16
Voeg een snuif zout toe en proef.
1 takje krulpeterselie
17
Snipper de krulpeterselie fijn en meng hem onder de pasta.
krulpeterselie
18
Serveer de pappardelle bij de koolvis puttanesca. Werk af met extra verse krulpeterselie, als je wilt.
1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
2
Snijd de buitenkanten van de courgette in dunne linten. Bak ze kort in een scheut olijfolie.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden