Panna cotta van framboos met kletskoppen
Panna cotta van framboos met kletskoppen
Ingrediënten
4 personen
Diepvriesframbozen
400 g
Limoen
1
Kristalsuiker
4 el
Gelatine
2 blaadje
Melk
0,1 l
Room
0,3 l
Boter
100 g
Ahornsiroop
50 g
Bruine suiker
100 g
Zout
1 snuifje
Kaneel
1 snuifje
Maïzena
1 tl
Pistachenoten
Benodigdheden
Een bakplaat, bakpapier, een mixer, aluminiumpotjes, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De panna cotta
400 g diepvriesframbozen, 1 limoen, 2 el kristalsuiker
1
Verwarm de diepgevroren frambozen, het sap van de limoen en de suiker op een zacht vuur gedurende 10 minuten.
2 blaadje gelatine
2
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
0,1 l melk, 0,3 l Room
3
Meet de juiste hoeveelheid melk en room af. Giet de room en de melk in een pannetje en zet op het vuur.
4
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk en room.
2 el kristalsuiker
5
Voeg er vervolgens de suiker aan toe en laat verder opwarmen.
6
Neem de coulis van het vuur en giet het in een maatbeker. Mix de coulis glad en giet het door de zeef.
7
Voeg de geweekte gelatineblaadjes toe aan de warme room en melk en doe er vervolgens 2 dl van de gezeefde frambozencoulis bij. Bewaar de rest van de coulis voor de afwerking.
8
Meng het geheel goed onder elkaar en verdeel het beslag over de potjes. Laat de potjes vervolgens minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
De kletskoppen
9
Verwarm de oven voor op 175°C.
100 g boter
10
Smelt de boter in een steelpannetje.
50 g ahornsiroop, 100 g bruine suiker, 1 snuifje zout, 1 snuifje kaneel, 1 tl maïzena
11
Doe er de ahornsiroop, de bruine suiker, een snuifje zout, een snuifje kaneel en de maïzena bij en meng het geheel goed onder elkaar.
12
Stort het beslag uit op een bakplaat met een vel bakpapier. Zet de bakplaat gedurende 5 - 10 minuten in de oven. Laat vervolgens even uitharden en afkoelen.
Serveren
13
Breng water aan de kook en schenk het in een pot of schaal. Houd de borden klaar.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
14
Dompel elk potje met opgesteven panna cotta kort in het bad van heet water. Keer het potje om boven het dessertbord en laat de panna cotta eruit glijden.
pistachenoten
15
Lepel er wat van de frambozencoulis en enkele verse frambozen bij. Breek stukken van de koek van kletskoppen en schik ze op de panna cotta. Werk af met enkele fijngesneden pistachenootjes.
De panna cotta
400 g diepvriesframbozen, 1 limoen, 2 el kristalsuiker
1
Verwarm de diepgevroren frambozen, het sap van de limoen en de suiker op een zacht vuur gedurende 10 minuten.
2 blaadje gelatine
2
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
0,1 l melk, 0,3 l Room
3
Meet de juiste hoeveelheid melk en room af. Giet de room en de melk in een pannetje en zet op het vuur.
4
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk en room.
2 el kristalsuiker
5
Voeg er vervolgens de suiker aan toe en laat verder opwarmen.
6
Neem de coulis van het vuur en giet het in een maatbeker. Mix de coulis glad en giet het door de zeef.
7
Voeg de geweekte gelatineblaadjes toe aan de warme room en melk en doe er vervolgens 2 dl van de gezeefde frambozencoulis bij. Bewaar de rest van de coulis voor de afwerking.
8
Meng het geheel goed onder elkaar en verdeel het beslag over de potjes. Laat de potjes vervolgens minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
De kletskoppen
9
Verwarm de oven voor op 175°C.
100 g boter
10
Smelt de boter in een steelpannetje.
50 g ahornsiroop, 100 g bruine suiker, 1 snuifje zout, 1 snuifje kaneel, 1 tl maïzena
11
Doe er de ahornsiroop, de bruine suiker, een snuifje zout, een snuifje kaneel en de maïzena bij en meng het geheel goed onder elkaar.
12
Stort het beslag uit op een bakplaat met een vel bakpapier. Zet de bakplaat gedurende 5 - 10 minuten in de oven. Laat vervolgens even uitharden en afkoelen.
Serveren
13
Breng water aan de kook en schenk het in een pot of schaal. Houd de borden klaar.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
14
Dompel elk potje met opgesteven panna cotta kort in het bad van heet water. Keer het potje om boven het dessertbord en laat de panna cotta eruit glijden.
pistachenoten
15
Lepel er wat van de frambozencoulis en enkele verse frambozen bij. Breek stukken van de koek van kletskoppen en schik ze op de panna cotta. Werk af met enkele fijngesneden pistachenootjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
2u 40m
Ingrediënten
Diepvriesframbozen
400 g
Limoen
1
Kristalsuiker
4 el
Gelatine
2 blaadje
Melk
0,1 l
Room
0,3 l
Boter
100 g
Ahornsiroop
50 g
Bruine suiker
100 g
Zout
1 snuifje
Kaneel
1 snuifje
Maïzena
1 tl
Pistachenoten
Panna cotta van framboos met kletskoppen
Dat kletskoppen niet enkel thuishoren bij een tas thee, toont Jeroen nog maar eens met dit heerlijke dessert. Hij combineert de krokante en flinterdunne koekjes met een frisse panna cotta van framboos.Instructies
De panna cotta
400 g diepvriesframbozen, 1 limoen, 2 el kristalsuiker
1
Verwarm de diepgevroren frambozen, het sap van de limoen en de suiker op een zacht vuur gedurende 10 minuten.
2 blaadje gelatine
2
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
0,1 l melk, 0,3 l Room
3
Meet de juiste hoeveelheid melk en room af. Giet de room en de melk in een pannetje en zet op het vuur.
4
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk en room.
2 el kristalsuiker
5
Voeg er vervolgens de suiker aan toe en laat verder opwarmen.
6
Neem de coulis van het vuur en giet het in een maatbeker. Mix de coulis glad en giet het door de zeef.
7
Voeg de geweekte gelatineblaadjes toe aan de warme room en melk en doe er vervolgens 2 dl van de gezeefde frambozencoulis bij. Bewaar de rest van de coulis voor de afwerking.
8
Meng het geheel goed onder elkaar en verdeel het beslag over de potjes. Laat de potjes vervolgens minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
De kletskoppen
9
Verwarm de oven voor op 175°C.
100 g boter
10
Smelt de boter in een steelpannetje.
50 g ahornsiroop, 100 g bruine suiker, 1 snuifje zout, 1 snuifje kaneel, 1 tl maïzena
11
Doe er de ahornsiroop, de bruine suiker, een snuifje zout, een snuifje kaneel en de maïzena bij en meng het geheel goed onder elkaar.
12
Stort het beslag uit op een bakplaat met een vel bakpapier. Zet de bakplaat gedurende 5 - 10 minuten in de oven. Laat vervolgens even uitharden en afkoelen.
Serveren
13
Breng water aan de kook en schenk het in een pot of schaal. Houd de borden klaar.
14
Dompel elk potje met opgesteven panna cotta kort in het bad van heet water. Keer het potje om boven het dessertbord en laat de panna cotta eruit glijden.
pistachenoten
15
Lepel er wat van de frambozencoulis en enkele verse frambozen bij. Breek stukken van de koek van kletskoppen en schik ze op de panna cotta. Werk af met enkele fijngesneden pistachenootjes.