dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Hete bliksem met knolselder (thumbnail)Hete bliksem met knolselder

Hete bliksem met knolselder

40m
11
95%
5K
Recepten

Hete bliksem met knolselder

Een ovenschotel in drie lagen met gehakt, gestoofde appel met knolselder en aardappelpuree.
Hete bliksem met knolselder (thumbnail)Hete bliksem met knolselder

Hete bliksem met knolselder

40m
11
95%
5K
Recepten

Hete bliksem met knolselder

Een ovenschotel in drie lagen met gehakt, gestoofde appel met knolselder en aardappelpuree.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten11
Beoordeling95%
Aantal likes5K

Ingrediënten

4 personen
Gemengd gehakt
1.000 g
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Appelsjonagold
3
Knolselders
500 g
Loskokende aardappelen
1.000 g
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Boter
1
Nootmuskaat
1 snuifje
Graanmosterd
2 el
Paneermeel
100 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
1.000 g Loskokende aardappelen
2
Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook ze gaar in gezouten water.
3 appels (jonagold), 500 g knolselders
3
Schil de appelen en de knolselder, snijd ze in stukken en stoof ze aan in boter. Voeg er een scheut water aan toe en zet een deksel op de pan.
1.000 g gemengd gehakt, 1 snuifje Provençaalse kruiden
4
Bak het gehakt in grote stukken in boter en kruid het met Provençaalse kruiden.
1 eierdooier, 1 boter, 1 scheutje melk, 2 el graanmosterd, 1 snuifje nootmuskaat
5
Giet de aardappelen af en voeg er de dooier, de boter, de melk, de mosterd, een snuif zout en nootmuskaat aan toe. Ga er met een pureestamper door.
6
Laat het meeste vocht van de appelen en de knolselder verdampen, kruid met wat peper en plet alles.
7
Schep het gebakken gehakt in een ovenschaal en schep er de appel-knolseldermoes over, gevolgd door een laag aardappelpuree.
100 g paneermeel
8
Strooi er paneermeel over en schuif de ovenschaal 20 minuten in de oven.
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
2
Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook ze gaar in gezouten water.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
1.000 g Loskokende aardappelen
2
Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook ze gaar in gezouten water.
3 appels (jonagold), 500 g knolselders
3
Schil de appelen en de knolselder, snijd ze in stukken en stoof ze aan in boter. Voeg er een scheut water aan toe en zet een deksel op de pan.
1.000 g gemengd gehakt, 1 snuifje Provençaalse kruiden
4
Bak het gehakt in grote stukken in boter en kruid het met Provençaalse kruiden.
1 eierdooier, 1 boter, 1 scheutje melk, 2 el graanmosterd, 1 snuifje nootmuskaat
5
Giet de aardappelen af en voeg er de dooier, de boter, de melk, de mosterd, een snuif zout en nootmuskaat aan toe. Ga er met een pureestamper door.
6
Laat het meeste vocht van de appelen en de knolselder verdampen, kruid met wat peper en plet alles.
7
Schep het gebakken gehakt in een ovenschaal en schep er de appel-knolseldermoes over, gevolgd door een laag aardappelpuree.
100 g paneermeel
8
Strooi er paneermeel over en schuif de ovenschaal 20 minuten in de oven.
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
2
Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook ze gaar in gezouten water.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Hete bliksem met knolselder (thumbnail)Hete bliksem met knolselder
4 personen
40m
Ingrediënten
Gemengd gehakt
1.000 g
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Appelsjonagold
3
Knolselders
500 g
Loskokende aardappelen
1.000 g
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Boter
1
Nootmuskaat
1 snuifje
Graanmosterd
2 el
Paneermeel
100 g

Hete bliksem met knolselder

Een ovenschotel in drie lagen met gehakt, gestoofde appel met knolselder en aardappelpuree.
Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
1.000 g Loskokende aardappelen
2
Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook ze gaar in gezouten water.
3 appels (jonagold), 500 g knolselders
3
Schil de appelen en de knolselder, snijd ze in stukken en stoof ze aan in boter. Voeg er een scheut water aan toe en zet een deksel op de pan.
1.000 g gemengd gehakt, 1 snuifje Provençaalse kruiden
4
Bak het gehakt in grote stukken in boter en kruid het met Provençaalse kruiden.
1 eierdooier, 1 boter, 1 scheutje melk, 2 el graanmosterd, 1 snuifje nootmuskaat
5
Giet de aardappelen af en voeg er de dooier, de boter, de melk, de mosterd, een snuif zout en nootmuskaat aan toe. Ga er met een pureestamper door.
6
Laat het meeste vocht van de appelen en de knolselder verdampen, kruid met wat peper en plet alles.
7
Schep het gebakken gehakt in een ovenschaal en schep er de appel-knolseldermoes over, gevolgd door een laag aardappelpuree.
100 g paneermeel
8
Strooi er paneermeel over en schuif de ovenschaal 20 minuten in de oven.