Cobbler met fruit en yoghurtijs
Cobbler met fruit en yoghurtijs
Cobbler met fruit en yoghurtijs
Cobbler met fruit en yoghurtijs
Ingrediënten
4 personen
Pruimen
250 g
Braambessen
200 g
Aardbeien
200 g
Boter
1 een klontje
Vanillesuiker
100 g
Maïzena
30 g
Bloem
190 g
Kristalsuiker
60 g
Amandelpoeder
30 g
Zout
Bakpoeder
2 tl
Room
250 ml
Yoghurtijs
Benodigdheden
Een keukenmachine met deeghaak, een ovenschaal, een maatbeker, een ijsschep
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 180°C.
250 g pruimen, 200 g Braambessen, 200 g aardbeien
2
Maak het fruit schoon en snijd de pruimen en aardbeien in stukken.
1 een klontje boter
3
Vet de ovenschaal in met een klontje boter en verdeel het fruit over de bodem van de ovenschaal.
100 g vanillesuiker, 30 g maïzena
4
Meng de vanillesuiker en de maïzena onder het fruit.
190 g bloem, 60 g kristalsuiker, 30 g amandelpoeder
5
Weeg de bloem, de suiker en het amandelpoeder af en doe het in de mengkom van de keukenmachine.
zout, 2 tl bakpoeder, 250 ml Room
6
Voeg het bakpoeder, een snuifje zout en de room toe. Meng alles tot een luchtig deeg.
7
Maak met een ijsschep bolletjes van het deeg en leg ze bovenop het fruit in de ovenschaal.
8
Bak de cobbler 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
yoghurtijs
9
Serveer de warme cobbler met een bolletje yoghurtijs. Smakelijk!
1
Verwarm de oven voor tot 180°C.
250 g pruimen, 200 g Braambessen, 200 g aardbeien
2
Maak het fruit schoon en snijd de pruimen en aardbeien in stukken.
1 een klontje boter
3
Vet de ovenschaal in met een klontje boter en verdeel het fruit over de bodem van de ovenschaal.
100 g vanillesuiker, 30 g maïzena
4
Meng de vanillesuiker en de maïzena onder het fruit.
190 g bloem, 60 g kristalsuiker, 30 g amandelpoeder
5
Weeg de bloem, de suiker en het amandelpoeder af en doe het in de mengkom van de keukenmachine.
zout, 2 tl bakpoeder, 250 ml Room
6
Voeg het bakpoeder, een snuifje zout en de room toe. Meng alles tot een luchtig deeg.
7
Maak met een ijsschep bolletjes van het deeg en leg ze bovenop het fruit in de ovenschaal.
8
Bak de cobbler 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
yoghurtijs
9
Serveer de warme cobbler met een bolletje yoghurtijs. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Pruimen
250 g
Braambessen
200 g
Aardbeien
200 g
Boter
1 een klontje
Vanillesuiker
100 g
Maïzena
30 g
Bloem
190 g
Kristalsuiker
60 g
Amandelpoeder
30 g
Zout
Bakpoeder
2 tl
Room
250 ml
Yoghurtijs
Cobbler met fruit en yoghurtijs
Fans van crumble zullen deze Amerikaanse variant zeker ook lusten. Dit dessert is namelijk op dezelfde manier opgebouwd: een heerlijke laag fruit met een krokante deegkorst erbovenop. Bij een cobbler bestaat de korst niet uit kruimels maar wel uit bolletjes deeg die eruitzien als kasseistenen. Dat verklaart waarschijnlijk de naam van dit zomers nagerecht.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 180°C.
250 g pruimen, 200 g Braambessen, 200 g aardbeien
2
Maak het fruit schoon en snijd de pruimen en aardbeien in stukken.
1 een klontje boter
3
Vet de ovenschaal in met een klontje boter en verdeel het fruit over de bodem van de ovenschaal.
100 g vanillesuiker, 30 g maïzena
4
Meng de vanillesuiker en de maïzena onder het fruit.
190 g bloem, 60 g kristalsuiker, 30 g amandelpoeder
5
Weeg de bloem, de suiker en het amandelpoeder af en doe het in de mengkom van de keukenmachine.
zout, 2 tl bakpoeder, 250 ml Room
6
Voeg het bakpoeder, een snuifje zout en de room toe. Meng alles tot een luchtig deeg.
7
Maak met een ijsschep bolletjes van het deeg en leg ze bovenop het fruit in de ovenschaal.
8
Bak de cobbler 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
yoghurtijs
9
Serveer de warme cobbler met een bolletje yoghurtijs. Smakelijk!