Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor tot 180°C.
250 g pruimen, 200 g Braambessen, 200 g aardbeien
2
Maak het fruit schoon en snijd de pruimen en aardbeien in stukken.
1 een klontje boter
3
Vet de ovenschaal in met een klontje boter en verdeel het fruit over de bodem van de ovenschaal.
100 g vanillesuiker, 30 g maïzena
4
Meng de vanillesuiker en de maïzena onder het fruit.
190 g bloem, 60 g kristalsuiker, 30 g amandelpoeder
5
Weeg de bloem, de suiker en het amandelpoeder af en doe het in de mengkom van de keukenmachine.
zout, 2 tl bakpoeder, 250 ml Room
6
Voeg het bakpoeder, een snuifje zout en de room toe. Meng alles tot een luchtig deeg.
7
Maak met een ijsschep bolletjes van het deeg en leg ze bovenop het fruit in de ovenschaal.
8
Bak de cobbler 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
yoghurtijs
9