Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor tot 180°C.

250 g pruimen, 200 g Braambessen, 200 g aardbeien
2

Maak het fruit schoon en snijd de pruimen en aardbeien in stukken.

1 een klontje boter
3

Vet de ovenschaal in met een klontje boter en verdeel het fruit over de bodem van de ovenschaal.

100 g vanillesuiker, 30 g maïzena
4

Meng de vanillesuiker en de maïzena onder het fruit.

190 g bloem, 60 g kristalsuiker, 30 g amandelpoeder
5

Weeg de bloem, de suiker en het amandelpoeder af en doe het in de mengkom van de keukenmachine.

zout, 2 tl bakpoeder, 250 ml Room
6

Voeg het bakpoeder, een snuifje zout en de room toe. Meng alles tot een luchtig deeg.

7

Maak met een ijsschep bolletjes van het deeg en leg ze bovenop het fruit in de ovenschaal.

8

Bak de cobbler 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

yoghurtijs
9

Serveer de warme cobbler met een bolletje yoghurtijs. Smakelijk!