Garnalenbisque
Garnalenbisque
Garnalenbisque
Garnalenbisque
Ingrediënten
4 personen
Grijze garnalen
400 g
Olijfolie
Ajuinen
2
Look
3 teentjes
Selder
4 stengels
Wortels
2
Rode paprika
1
Tijm
Laurier
Zout
Cognac
0,1 l
Steranijs
1
Cayennepeper
Paprikapoeder
Tomatenpuree
70 g
Water
3 l
Room
0,2 l
Bieslook
0,5 bosjes
Benodigdheden
Staafmixer, een elektrische staafmixer, een zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Garnalenbisque
400 g grijze garnalen
1
Pel de garnalen. Zet het garnalenvlees apart. Houd de pantsers bij.
olijfolie
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hoge soepketel.
2 ajuinen, 3 teentjes Look
3
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook.
4
Stoof de uien en de knoflook in de olie.
4 stengels selder
5
Spoel de selder en snijd de stengels in stukken. Doe ze bij de uien.
2 Wortels
6
Schil de wortels en snijd ze in stukken. Stoof ze aan met de rest van de groenten.
1 rode paprika, tijm, laurier, zout
7
Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika. Snijd het vruchtvlees in stukken en doe het in de soepketel. Kruid de groenten met tijm, laurier en zout.
8
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
9
Bak de garnaalpantsers in de olie.
0,1 l cognac
10
Giet de cognac bij de pantsers als ze goed gebakken zijn en flambeer.
1 Steranijs, cayennepeper, paprikapoeder
11
Doe de geflambeerde pantsers bij de groenten in de soepketel. Doe er de steranijs bij en kruid met cayennepeper en zacht paprikapoeder.
70 g Tomatenpuree
12
Doe de tomatenpuree in de soepketel en laat even mee bakken.
3 l Water
13
Bevochtig de groenten en de pantsers met het water of de visfumet. Laat minstens 30 minuten garen onder deksel op een zacht vuur.
14
Haal de steranijs uit de soep. Mix de soep met een elektrische staafmixer. Giet ze door een zeef.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,2 l Room
15
Klop de room op tot yoghurtdikte.
0,5 bosjes Bieslook
16
Snipper de bieslook.
17
Serveer de garnalenbisque met de gepelde garnalen, een toef opgeklopte room en gesnipperde bieslook.
Garnalenbisque
400 g grijze garnalen
1
Pel de garnalen. Zet het garnalenvlees apart. Houd de pantsers bij.
olijfolie
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hoge soepketel.
2 ajuinen, 3 teentjes Look
3
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook.
4
Stoof de uien en de knoflook in de olie.
4 stengels selder
5
Spoel de selder en snijd de stengels in stukken. Doe ze bij de uien.
2 Wortels
6
Schil de wortels en snijd ze in stukken. Stoof ze aan met de rest van de groenten.
1 rode paprika, tijm, laurier, zout
7
Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika. Snijd het vruchtvlees in stukken en doe het in de soepketel. Kruid de groenten met tijm, laurier en zout.
8
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
9
Bak de garnaalpantsers in de olie.
0,1 l cognac
10
Giet de cognac bij de pantsers als ze goed gebakken zijn en flambeer.
1 Steranijs, cayennepeper, paprikapoeder
11
Doe de geflambeerde pantsers bij de groenten in de soepketel. Doe er de steranijs bij en kruid met cayennepeper en zacht paprikapoeder.
70 g Tomatenpuree
12
Doe de tomatenpuree in de soepketel en laat even mee bakken.
3 l Water
13
Bevochtig de groenten en de pantsers met het water of de visfumet. Laat minstens 30 minuten garen onder deksel op een zacht vuur.
14
Haal de steranijs uit de soep. Mix de soep met een elektrische staafmixer. Giet ze door een zeef.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,2 l Room
15
Klop de room op tot yoghurtdikte.
0,5 bosjes Bieslook
16
Snipper de bieslook.
17
Serveer de garnalenbisque met de gepelde garnalen, een toef opgeklopte room en gesnipperde bieslook.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Grijze garnalen
400 g
Olijfolie
Ajuinen
2
Look
3 teentjes
Selder
4 stengels
Wortels
2
Rode paprika
1
Tijm
Laurier
Zout
Cognac
0,1 l
Steranijs
1
Cayennepeper
Paprikapoeder
Tomatenpuree
70 g
Water
3 l
Room
0,2 l
Bieslook
0,5 bosjes
Garnalenbisque
Dit is een heerlijke bisque met de trots van onze Noordzee. Je kunt hem van tevoren maken en afwerken op het laatste moment.Instructies
Garnalenbisque
400 g grijze garnalen
1
Pel de garnalen. Zet het garnalenvlees apart. Houd de pantsers bij.
olijfolie
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hoge soepketel.
2 ajuinen, 3 teentjes Look
3
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook.
4
Stoof de uien en de knoflook in de olie.
4 stengels selder
5
Spoel de selder en snijd de stengels in stukken. Doe ze bij de uien.
2 Wortels
6
Schil de wortels en snijd ze in stukken. Stoof ze aan met de rest van de groenten.
1 rode paprika, tijm, laurier, zout
7
Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika. Snijd het vruchtvlees in stukken en doe het in de soepketel. Kruid de groenten met tijm, laurier en zout.
8
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
9
Bak de garnaalpantsers in de olie.
0,1 l cognac
10
Giet de cognac bij de pantsers als ze goed gebakken zijn en flambeer.
1 Steranijs, cayennepeper, paprikapoeder
11
Doe de geflambeerde pantsers bij de groenten in de soepketel. Doe er de steranijs bij en kruid met cayennepeper en zacht paprikapoeder.
70 g Tomatenpuree
12
Doe de tomatenpuree in de soepketel en laat even mee bakken.
3 l Water
13
Bevochtig de groenten en de pantsers met het water of de visfumet. Laat minstens 30 minuten garen onder deksel op een zacht vuur.
14
Haal de steranijs uit de soep. Mix de soep met een elektrische staafmixer. Giet ze door een zeef.
0,2 l Room
15
Klop de room op tot yoghurtdikte.
0,5 bosjes Bieslook
16
Snipper de bieslook.
17
Serveer de garnalenbisque met de gepelde garnalen, een toef opgeklopte room en gesnipperde bieslook.