dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Biscuit met limoenpudding, bosvruchten en witte chocolade (thumbnail)Biscuit met limoenpudding, bosvruchten en witte chocolade

Biscuit met limoenpudding, bosvruchten en witte chocolade

1u 10m
17
-
2.1K
Recepten

Biscuit met limoenpudding, bosvruchten en witte chocolade

Zoek niet langer naar een dessert voor kerst. Jeroen maakt een fenomenale biscuit klaar gevuld met limoenpudding en compote van rode vruchten, gehuld in een wit jasje van slagroom en witte chocoladeschilfers. Iets om naar uit te kijken!
Biscuit met limoenpudding, bosvruchten en witte chocolade (thumbnail)Biscuit met limoenpudding, bosvruchten en witte chocolade

Biscuit met limoenpudding, bosvruchten en witte chocolade

1u 10m
17
-
2.1K
Recepten

Biscuit met limoenpudding, bosvruchten en witte chocolade

Zoek niet langer naar een dessert voor kerst. Jeroen maakt een fenomenale biscuit klaar gevuld met limoenpudding en compote van rode vruchten, gehuld in een wit jasje van slagroom en witte chocoladeschilfers. Iets om naar uit te kijken!
Type gerechtDessert
Totale tijd1u 10m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes2.1K

Ingrediënten

4 personen
Eieren
6
Kristalsuiker
200 g
Kristalsuiker
4 el
Boter
45 g
Bloem
200 g
Bakpoeder
1 tl
Zout
1 snuifje
Vanille-extract
2 dopje
Melk
0,5 l
Limoen
1
Vanillestok
1
Eierdooiers
4
Puddingpoeder
2 el
Diepvriesfruit
600 g
Gin
1 scheutje
Room
0,8 l
Bloemsuiker
2 el
Chocoladeschilfers
200 g

Benodigdheden

Een keukenmachine, snijdraden voor taarten, 2 vellen boterpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De biscuit

1
Verwarm de oven voor op 175°C.
6 eieren
2
Klop de eieren los in de mengkom en klop ze verder op.
200 g kristalsuiker
3
Voeg de suiker toe aan de opgeklopte eieren.
40 g boter
4
Smelt de boter.
200 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
5
Weeg de juiste hoeveelheid bloem af en voeg er het bakpoeder en een snuifje zout aan toe.
1 dopje vanille-extract
6
Voeg de gesmolten boter toe aan het beslag, gevolgd door een dopje vanille-extract.
5 g boter
7
Smeer de bakvorm in met de rest van de boter. Leg vervolgens eerst een passend vel boterpapier op de bodem en een ander stuk botervel tegen de rand aan.
8
Zeef de bloem en het bakpoeder bij het beslag en spatel het eronder.
9
Stort het beslag uit in de vorm en bak het geheel gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven.

De pudding

0,5 l melk, 1 limoen, 1 vanillestok
10
Warm de melk op in een steelpannetje met de zeste van een limoen en de zaadjes van een vanillestokje.
4 eierdooiers, 2 el kristalsuiker, 2 el puddingpoeder
11
Klop de eierdooiers los en voeg er de suiker, het limoensap en het puddingpoeder aan toe. Giet er ook een beetje van de warme melk door een zeefje bij.
12
Giet het beslag en de rest van de warme melk in een pannetje en bind het geheel al roerend op het vuur tot een pudding.
13
Stort de pudding uit in een ovenschaal en dek hem af met een vel plastic folie. Laat de pudding vervolgens afkoelen in de koelkast.

De compote van bosvruchten

600 g diepvriesfruit, 1 scheutje gin, 2 el kristalsuiker
14
Doe het rood fruit in een kookpot met een scheut gin van bosbessen en de suiker.
15
Verwarm het fruit op een zacht vuur. Laat het vervolgens afkoelen als de compote dik genoeg is.
16
Haal de biscuit uit de oven en laat deze afkoelen.
17
Klop de afgekoelde pudding opnieuw los. Doe de pudding vervolgens in een spuitzak.
0,8 l Room, 1 dopje vanille-extract, 2 el bloemsuiker
18
Giet de room in een mengkom en voeg er het vanille-extract en de bloemsuiker aan toe. Klop het geheel tot een slagroom.
19
Zaag de biscuit overlangs in 3 gelijke delen met behulp van een snijdraden voor taarten.
20
Giet wat van de gin in een kommetje. Neem er de onderste laag bij en smeer deze in met de gin met behulp van een borsteltje.
21
Smeer er vervolgens een laagje compote over.
22
Spuit er een laag pudding bovenop en leg er de tweede laag van de biscuit bovenop. Herhaal de vorige stap en werk af met de bovenste laag van de biscuit.
23
Smeer de slagroom uit over de volledige buitenkant van de biscuit.
200 g chocoladeschilfers
24
Bestrooi de biscuit met de witte chocoladeschilfers en versier hem verder naar eigen smaak.
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
2
Klop de eieren los in de mengkom en klop ze verder op.

Instructies

De biscuit

1
Verwarm de oven voor op 175°C.
6 eieren
2
Klop de eieren los in de mengkom en klop ze verder op.
200 g kristalsuiker
3
Voeg de suiker toe aan de opgeklopte eieren.
40 g boter
4
Smelt de boter.
200 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
5
Weeg de juiste hoeveelheid bloem af en voeg er het bakpoeder en een snuifje zout aan toe.
1 dopje vanille-extract
6
Voeg de gesmolten boter toe aan het beslag, gevolgd door een dopje vanille-extract.
5 g boter
7
Smeer de bakvorm in met de rest van de boter. Leg vervolgens eerst een passend vel boterpapier op de bodem en een ander stuk botervel tegen de rand aan.
8
Zeef de bloem en het bakpoeder bij het beslag en spatel het eronder.
9
Stort het beslag uit in de vorm en bak het geheel gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven.

De pudding

0,5 l melk, 1 limoen, 1 vanillestok
10
Warm de melk op in een steelpannetje met de zeste van een limoen en de zaadjes van een vanillestokje.
4 eierdooiers, 2 el kristalsuiker, 2 el puddingpoeder
11
Klop de eierdooiers los en voeg er de suiker, het limoensap en het puddingpoeder aan toe. Giet er ook een beetje van de warme melk door een zeefje bij.
12
Giet het beslag en de rest van de warme melk in een pannetje en bind het geheel al roerend op het vuur tot een pudding.
13
Stort de pudding uit in een ovenschaal en dek hem af met een vel plastic folie. Laat de pudding vervolgens afkoelen in de koelkast.

De compote van bosvruchten

600 g diepvriesfruit, 1 scheutje gin, 2 el kristalsuiker
14
Doe het rood fruit in een kookpot met een scheut gin van bosbessen en de suiker.
15
Verwarm het fruit op een zacht vuur. Laat het vervolgens afkoelen als de compote dik genoeg is.
16
Haal de biscuit uit de oven en laat deze afkoelen.
17
Klop de afgekoelde pudding opnieuw los. Doe de pudding vervolgens in een spuitzak.
0,8 l Room, 1 dopje vanille-extract, 2 el bloemsuiker
18
Giet de room in een mengkom en voeg er het vanille-extract en de bloemsuiker aan toe. Klop het geheel tot een slagroom.
19
Zaag de biscuit overlangs in 3 gelijke delen met behulp van een snijdraden voor taarten.
20
Giet wat van de gin in een kommetje. Neem er de onderste laag bij en smeer deze in met de gin met behulp van een borsteltje.
21
Smeer er vervolgens een laagje compote over.
22
Spuit er een laag pudding bovenop en leg er de tweede laag van de biscuit bovenop. Herhaal de vorige stap en werk af met de bovenste laag van de biscuit.
23
Smeer de slagroom uit over de volledige buitenkant van de biscuit.
200 g chocoladeschilfers
24
Bestrooi de biscuit met de witte chocoladeschilfers en versier hem verder naar eigen smaak.
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
2
Klop de eieren los in de mengkom en klop ze verder op.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Biscuit met limoenpudding, bosvruchten en witte chocolade (thumbnail)Biscuit met limoenpudding, bosvruchten en witte chocolade
4 personen
1u 10m
Ingrediënten
Eieren
6
Kristalsuiker
200 g
Kristalsuiker
4 el
Boter
45 g
Bloem
200 g
Bakpoeder
1 tl
Zout
1 snuifje
Vanille-extract
2 dopje
Melk
0,5 l
Limoen
1
Vanillestok
1
Eierdooiers
4
Puddingpoeder
2 el
Diepvriesfruit
600 g
Gin
1 scheutje
Room
0,8 l
Bloemsuiker
2 el
Chocoladeschilfers
200 g

Biscuit met limoenpudding, bosvruchten en witte chocolade

Zoek niet langer naar een dessert voor kerst. Jeroen maakt een fenomenale biscuit klaar gevuld met limoenpudding en compote van rode vruchten, gehuld in een wit jasje van slagroom en witte chocoladeschilfers. Iets om naar uit te kijken!
Instructies

De biscuit

1
Verwarm de oven voor op 175°C.
6 eieren
2
Klop de eieren los in de mengkom en klop ze verder op.
200 g kristalsuiker
3
Voeg de suiker toe aan de opgeklopte eieren.
40 g boter
4
Smelt de boter.
200 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje zout
5
Weeg de juiste hoeveelheid bloem af en voeg er het bakpoeder en een snuifje zout aan toe.
1 dopje vanille-extract
6
Voeg de gesmolten boter toe aan het beslag, gevolgd door een dopje vanille-extract.
5 g boter
7
Smeer de bakvorm in met de rest van de boter. Leg vervolgens eerst een passend vel boterpapier op de bodem en een ander stuk botervel tegen de rand aan.
8
Zeef de bloem en het bakpoeder bij het beslag en spatel het eronder.
9
Stort het beslag uit in de vorm en bak het geheel gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven.

De pudding

0,5 l melk, 1 limoen, 1 vanillestok
10
Warm de melk op in een steelpannetje met de zeste van een limoen en de zaadjes van een vanillestokje.
4 eierdooiers, 2 el kristalsuiker, 2 el puddingpoeder
11
Klop de eierdooiers los en voeg er de suiker, het limoensap en het puddingpoeder aan toe. Giet er ook een beetje van de warme melk door een zeefje bij.
12
Giet het beslag en de rest van de warme melk in een pannetje en bind het geheel al roerend op het vuur tot een pudding.
13
Stort de pudding uit in een ovenschaal en dek hem af met een vel plastic folie. Laat de pudding vervolgens afkoelen in de koelkast.

De compote van bosvruchten

600 g diepvriesfruit, 1 scheutje gin, 2 el kristalsuiker
14
Doe het rood fruit in een kookpot met een scheut gin van bosbessen en de suiker.
15
Verwarm het fruit op een zacht vuur. Laat het vervolgens afkoelen als de compote dik genoeg is.
16
Haal de biscuit uit de oven en laat deze afkoelen.
17
Klop de afgekoelde pudding opnieuw los. Doe de pudding vervolgens in een spuitzak.
0,8 l Room, 1 dopje vanille-extract, 2 el bloemsuiker
18
Giet de room in een mengkom en voeg er het vanille-extract en de bloemsuiker aan toe. Klop het geheel tot een slagroom.
19
Zaag de biscuit overlangs in 3 gelijke delen met behulp van een snijdraden voor taarten.
20
Giet wat van de gin in een kommetje. Neem er de onderste laag bij en smeer deze in met de gin met behulp van een borsteltje.
21
Smeer er vervolgens een laagje compote over.
22
Spuit er een laag pudding bovenop en leg er de tweede laag van de biscuit bovenop. Herhaal de vorige stap en werk af met de bovenste laag van de biscuit.
23
Smeer de slagroom uit over de volledige buitenkant van de biscuit.
200 g chocoladeschilfers
24
Bestrooi de biscuit met de witte chocoladeschilfers en versier hem verder naar eigen smaak.