Gehaktballen met boontjes en gekookte aardappelen
Gehaktballen met boontjes en gekookte aardappelen
Gehaktballen met boontjes en gekookte aardappelen
Gehaktballen met boontjes en gekookte aardappelen
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
800 g
Boter
Ajuinen
4
Sperzieboontjes
800 g
Peper
Zout
Nootmuskaat
Gemengd gehakt
800 g
Eierdooiers
2
Paneermeel
50 g
Mosterd
4 tl
Olijfolie
Natuurazijn
1 scheutje
Benodigdheden
Een keukenmachine met k vormig hulpstuk
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
boter
2
Smelt een klont boter in een pan.
4 ajuinen
3
Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze in de boter op een zacht vuur.
800 g sperzieboontjes, peper, zout, nootmuskaat
4
Breek de toppen van de boontjes en stoof ze mee aan in de pan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe er een scheutje water bij en zet een deksel op de pan. Laat de boontjes garen op een zacht vuur.
De gehaktballen
5
Smelt een klontje boter in een pan.
6
Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze aan in de boter tot ze mooi bruin zijn. Laat wat afkoelen.
800 g gemengd gehakt, 2 eierdooiers, 50 g paneermeel, 4 tl mosterd
7
Meng het gehakt met de uien, de eierdooiers, de mosterd en het paneermeel met de keukenmachine (of met je handen). Kruid met nootmuskaat.
8
Rol met vochtige handen balletjes van het gehakt.
olijfolie
9
Verwarm een klontje boter met een scheut olijfolie in een pan.
10
Bak de balletjes in de boter met olie.
Afwerken en serveren
11
Giet de aardappelen af en laat ze wat drogen op het vuur zodat ze mooi kruimig zijn.
1 scheutje natuurazijn
12
Werk de boontjes af met een scheutje natuurazijn.
13
Serveer de balletjes met boontjes en gekookte aardappelen. Geef er eventueel wat een lepel mosterd bij.
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
boter
2
Smelt een klont boter in een pan.
4 ajuinen
3
Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze in de boter op een zacht vuur.
800 g sperzieboontjes, peper, zout, nootmuskaat
4
Breek de toppen van de boontjes en stoof ze mee aan in de pan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe er een scheutje water bij en zet een deksel op de pan. Laat de boontjes garen op een zacht vuur.
De gehaktballen
5
Smelt een klontje boter in een pan.
6
Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze aan in de boter tot ze mooi bruin zijn. Laat wat afkoelen.
800 g gemengd gehakt, 2 eierdooiers, 50 g paneermeel, 4 tl mosterd
7
Meng het gehakt met de uien, de eierdooiers, de mosterd en het paneermeel met de keukenmachine (of met je handen). Kruid met nootmuskaat.
8
Rol met vochtige handen balletjes van het gehakt.
olijfolie
9
Verwarm een klontje boter met een scheut olijfolie in een pan.
10
Bak de balletjes in de boter met olie.
Afwerken en serveren
11
Giet de aardappelen af en laat ze wat drogen op het vuur zodat ze mooi kruimig zijn.
1 scheutje natuurazijn
12
Werk de boontjes af met een scheutje natuurazijn.
13
Serveer de balletjes met boontjes en gekookte aardappelen. Geef er eventueel wat een lepel mosterd bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Boter
Ajuinen
4
Sperzieboontjes
800 g
Peper
Zout
Nootmuskaat
Gemengd gehakt
800 g
Eierdooiers
2
Paneermeel
50 g
Mosterd
4 tl
Olijfolie
Natuurazijn
1 scheutje
Gehaktballen met boontjes en gekookte aardappelen
Gehaktballen met boontjes en gekookte aardappelen zijn het ideale dagelijkse comfort food. Superlekker en klaar in een handomdraai!Instructies
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
boter
2
Smelt een klont boter in een pan.
4 ajuinen
3
Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze in de boter op een zacht vuur.
800 g sperzieboontjes, peper, zout, nootmuskaat
4
Breek de toppen van de boontjes en stoof ze mee aan in de pan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe er een scheutje water bij en zet een deksel op de pan. Laat de boontjes garen op een zacht vuur.
De gehaktballen
5
Smelt een klontje boter in een pan.
6
Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze aan in de boter tot ze mooi bruin zijn. Laat wat afkoelen.
800 g gemengd gehakt, 2 eierdooiers, 50 g paneermeel, 4 tl mosterd
7
Meng het gehakt met de uien, de eierdooiers, de mosterd en het paneermeel met de keukenmachine (of met je handen). Kruid met nootmuskaat.
8
Rol met vochtige handen balletjes van het gehakt.
olijfolie
9
Verwarm een klontje boter met een scheut olijfolie in een pan.
10
Bak de balletjes in de boter met olie.
Afwerken en serveren
11
Giet de aardappelen af en laat ze wat drogen op het vuur zodat ze mooi kruimig zijn.
1 scheutje natuurazijn
12
Werk de boontjes af met een scheutje natuurazijn.
13
Serveer de balletjes met boontjes en gekookte aardappelen. Geef er eventueel wat een lepel mosterd bij.