dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gehaktballen met boontjes en gekookte aardappelen (thumbnail)Gehaktballen met boontjes en gekookte aardappelen

Gehaktballen met boontjes en gekookte aardappelen

45m
13
100%
3.4K
Recepten

Gehaktballen met boontjes en gekookte aardappelen

Gehaktballen met boontjes en gekookte aardappelen zijn het ideale dagelijkse comfort food. Superlekker en klaar in een handomdraai!
Gehaktballen met boontjes en gekookte aardappelen (thumbnail)Gehaktballen met boontjes en gekookte aardappelen

Gehaktballen met boontjes en gekookte aardappelen

45m
13
100%
3.4K
Recepten

Gehaktballen met boontjes en gekookte aardappelen

Gehaktballen met boontjes en gekookte aardappelen zijn het ideale dagelijkse comfort food. Superlekker en klaar in een handomdraai!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten13
Beoordeling100%
Aantal likes3.4K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
800 g
Boter
Ajuinen
4
Sperzieboontjes
800 g
Peper
Zout
Nootmuskaat
Gemengd gehakt
800 g
Eierdooiers
2
Paneermeel
50 g
Mosterd
4 tl
Olijfolie
Natuurazijn
1 scheutje

Benodigdheden

Een keukenmachine met k vormig hulpstuk

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
boter
2
Smelt een klont boter in een pan.
4 ajuinen
3
Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze in de boter op een zacht vuur.
800 g sperzieboontjes, peper, zout, nootmuskaat
4
Breek de toppen van de boontjes en stoof ze mee aan in de pan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe er een scheutje water bij en zet een deksel op de pan. Laat de boontjes garen op een zacht vuur.

De gehaktballen

5
Smelt een klontje boter in een pan.
6
Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze aan in de boter tot ze mooi bruin zijn. Laat wat afkoelen.
800 g gemengd gehakt, 2 eierdooiers, 50 g paneermeel, 4 tl mosterd
7
Meng het gehakt met de uien, de eierdooiers, de mosterd en het paneermeel met de keukenmachine (of met je handen). Kruid met nootmuskaat.
8
Rol met vochtige handen balletjes van het gehakt.
olijfolie
9
Verwarm een klontje boter met een scheut olijfolie in een pan.
10
Bak de balletjes in de boter met olie.

Afwerken en serveren

11
Giet de aardappelen af en laat ze wat drogen op het vuur zodat ze mooi kruimig zijn.
1 scheutje natuurazijn
12
Werk de boontjes af met een scheutje natuurazijn.
13
Serveer de balletjes met boontjes en gekookte aardappelen. Geef er eventueel wat een lepel mosterd bij.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
2
Smelt een klont boter in een pan.

Instructies

800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
boter
2
Smelt een klont boter in een pan.
4 ajuinen
3
Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze in de boter op een zacht vuur.
800 g sperzieboontjes, peper, zout, nootmuskaat
4
Breek de toppen van de boontjes en stoof ze mee aan in de pan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe er een scheutje water bij en zet een deksel op de pan. Laat de boontjes garen op een zacht vuur.

De gehaktballen

5
Smelt een klontje boter in een pan.
6
Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze aan in de boter tot ze mooi bruin zijn. Laat wat afkoelen.
800 g gemengd gehakt, 2 eierdooiers, 50 g paneermeel, 4 tl mosterd
7
Meng het gehakt met de uien, de eierdooiers, de mosterd en het paneermeel met de keukenmachine (of met je handen). Kruid met nootmuskaat.
8
Rol met vochtige handen balletjes van het gehakt.
olijfolie
9
Verwarm een klontje boter met een scheut olijfolie in een pan.
10
Bak de balletjes in de boter met olie.

Afwerken en serveren

11
Giet de aardappelen af en laat ze wat drogen op het vuur zodat ze mooi kruimig zijn.
1 scheutje natuurazijn
12
Werk de boontjes af met een scheutje natuurazijn.
13
Serveer de balletjes met boontjes en gekookte aardappelen. Geef er eventueel wat een lepel mosterd bij.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
2
Smelt een klont boter in een pan.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gehaktballen met boontjes en gekookte aardappelen (thumbnail)Gehaktballen met boontjes en gekookte aardappelen
4 personen
45m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Boter
Ajuinen
4
Sperzieboontjes
800 g
Peper
Zout
Nootmuskaat
Gemengd gehakt
800 g
Eierdooiers
2
Paneermeel
50 g
Mosterd
4 tl
Olijfolie
Natuurazijn
1 scheutje

Gehaktballen met boontjes en gekookte aardappelen

Gehaktballen met boontjes en gekookte aardappelen zijn het ideale dagelijkse comfort food. Superlekker en klaar in een handomdraai!
Instructies
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
boter
2
Smelt een klont boter in een pan.
4 ajuinen
3
Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze in de boter op een zacht vuur.
800 g sperzieboontjes, peper, zout, nootmuskaat
4
Breek de toppen van de boontjes en stoof ze mee aan in de pan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe er een scheutje water bij en zet een deksel op de pan. Laat de boontjes garen op een zacht vuur.

De gehaktballen

5
Smelt een klontje boter in een pan.
6
Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze aan in de boter tot ze mooi bruin zijn. Laat wat afkoelen.
800 g gemengd gehakt, 2 eierdooiers, 50 g paneermeel, 4 tl mosterd
7
Meng het gehakt met de uien, de eierdooiers, de mosterd en het paneermeel met de keukenmachine (of met je handen). Kruid met nootmuskaat.
8
Rol met vochtige handen balletjes van het gehakt.
olijfolie
9
Verwarm een klontje boter met een scheut olijfolie in een pan.
10
Bak de balletjes in de boter met olie.

Afwerken en serveren

11
Giet de aardappelen af en laat ze wat drogen op het vuur zodat ze mooi kruimig zijn.
1 scheutje natuurazijn
12
Werk de boontjes af met een scheutje natuurazijn.
13
Serveer de balletjes met boontjes en gekookte aardappelen. Geef er eventueel wat een lepel mosterd bij.