Wok met rundvlees, groenten en huisgemaakte woksaus
Wok met rundvlees, groenten en huisgemaakte woksaus
Ingrediënten
4 personen
Gember
1
Look
2 teentjes
Chilipeper
2
Citroengras
2 stengel
Limoen
1
Sojasaus
0,5 l
Sesamolie
2 el
Vissaus
1 el
Honing
2 el
Eiernoedels
300 g
Diepvrieserwten
100 g
Rundsvlees
350 g
Babymaïs
3 stuk
Lente-uien
4
Paddenstoelen
6
Koriander
1 bosje
Plantaardige olie
1 scheutje
Sojascheuten
100 g
Benodigdheden
Zeef, waterkoker, wokpan
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De woksaus
1 gember, 2 teentjes Look, 2 chilipeper, 2 stengel Citroengras
1
Plet de look, verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snij deze in kleine stukjes. Schil en rasp de gember, en snij de stengels citroengras in stukken. Doe alle ingrediënten in de vijzel en stamp ze tot een fijne maar vezelige pasta.
0,5 l sojasaus, 2 el sesamolie, 1 el Vissaus, 1 limoen, 2 el honing
2
Voeg er de sojasaus, de sesamolie, de vissaus, het limoensap en de honing aan toe.
3
Laat het geheel zo lang mogelijk trekken, liefst een nacht lang.
4
Neem een fijne zeef en giet de saus erdoor. Druk de vezelige restjes stevig aan, zodat je alle aroma’s eruit perst. Giet de saus in een fles en bewaar ze in de koelkast.
De noedels
300 g eiernoedels
5
Kook de eiernoedels (mie) gaar zoals aangegeven op de verpakking. Houd de noedels even opzij.
100 g diepvrieserwten
6
Kook ook de diepvrieserwten kort in kokend water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
De wok
3 stuk babymaïs, 4 lente-uien, 6 paddenstoelen
7
Snij de kolfjes babymaïs overlangs in vier stukken en de lente-uitjes in (schuine) ringen. Snij de paddenstoelen in schijfjes of kwartjes.
350 g rundsvlees
8
Snij het rundvlees in dikke hapklare reepjes.
9
Verwarm de wok op hoog vuur. Het is belangrijk om de pan zeer heet te laten worden.
1 scheutje plantaardige olie
10
Voeg een scheutje plantaardige olie toe en schroei de stukjes rundvlees dicht in de olie.
11
Schep het vlees uit de wok en zet het even opzij.
100 g Sojascheuten
12
Voeg nog een scheutje olie toe en wok nu alle groenten op een hoog vuur.
13
Doe na een tweetal minuten ook de noedels in de wok, en bak ze kort mee.
14
Wanneer de noedels warm zijn, voeg je het vlees toe.
15
Blus de mengeling met een flinke scheut van de woksaus, en roer alles enkele keren goed om.
1 bosje koriander
16
Voeg net voor het serveren snippers verse koriander toe.
1
Plet de look, verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snij deze in kleine stukjes. Schil en rasp de gember, en snij de stengels citroengras in stukken. Doe alle ingrediënten in de vijzel en stamp ze tot een fijne maar vezelige pasta.
2
Voeg er de sojasaus, de sesamolie, de vissaus, het limoensap en de honing aan toe.
De woksaus
1 gember, 2 teentjes Look, 2 chilipeper, 2 stengel Citroengras
1
Plet de look, verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snij deze in kleine stukjes. Schil en rasp de gember, en snij de stengels citroengras in stukken. Doe alle ingrediënten in de vijzel en stamp ze tot een fijne maar vezelige pasta.
0,5 l sojasaus, 2 el sesamolie, 1 el Vissaus, 1 limoen, 2 el honing
2
Voeg er de sojasaus, de sesamolie, de vissaus, het limoensap en de honing aan toe.
3
Laat het geheel zo lang mogelijk trekken, liefst een nacht lang.
4
Neem een fijne zeef en giet de saus erdoor. Druk de vezelige restjes stevig aan, zodat je alle aroma’s eruit perst. Giet de saus in een fles en bewaar ze in de koelkast.
De noedels
300 g eiernoedels
5
Kook de eiernoedels (mie) gaar zoals aangegeven op de verpakking. Houd de noedels even opzij.
100 g diepvrieserwten
6
Kook ook de diepvrieserwten kort in kokend water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
De wok
3 stuk babymaïs, 4 lente-uien, 6 paddenstoelen
7
Snij de kolfjes babymaïs overlangs in vier stukken en de lente-uitjes in (schuine) ringen. Snij de paddenstoelen in schijfjes of kwartjes.
350 g rundsvlees
8
Snij het rundvlees in dikke hapklare reepjes.
9
Verwarm de wok op hoog vuur. Het is belangrijk om de pan zeer heet te laten worden.
1 scheutje plantaardige olie
10
Voeg een scheutje plantaardige olie toe en schroei de stukjes rundvlees dicht in de olie.
11
Schep het vlees uit de wok en zet het even opzij.
100 g Sojascheuten
12
Voeg nog een scheutje olie toe en wok nu alle groenten op een hoog vuur.
13
Doe na een tweetal minuten ook de noedels in de wok, en bak ze kort mee.
14
Wanneer de noedels warm zijn, voeg je het vlees toe.
15
Blus de mengeling met een flinke scheut van de woksaus, en roer alles enkele keren goed om.
1 bosje koriander
16
Voeg net voor het serveren snippers verse koriander toe.
1
Plet de look, verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snij deze in kleine stukjes. Schil en rasp de gember, en snij de stengels citroengras in stukken. Doe alle ingrediënten in de vijzel en stamp ze tot een fijne maar vezelige pasta.
2
Voeg er de sojasaus, de sesamolie, de vissaus, het limoensap en de honing aan toe.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Gember
1
Look
2 teentjes
Chilipeper
2
Citroengras
2 stengel
Limoen
1
Sojasaus
0,5 l
Sesamolie
2 el
Vissaus
1 el
Honing
2 el
Eiernoedels
300 g
Diepvrieserwten
100 g
Rundsvlees
350 g
Babymaïs
3 stuk
Lente-uien
4
Paddenstoelen
6
Koriander
1 bosje
Plantaardige olie
1 scheutje
Sojascheuten
100 g
Wok met rundvlees, groenten en huisgemaakte woksaus
Roerbakken is een ideale manier om snel een veelzijdige maaltijd op tafel te toveren. Een wokpan is vandaag de dag dan ook onmisbaar in de keuken. Wokken doe je kort en krachtig, en met een beetje fantasie zet je telkens een nieuw gerechtje op tafel. Jeroen toont hoe je een smakelijke huisgemaakte woksaus maakt, die regelmatig van pas zal komen. Wok away!Tip: Begin met de woksaus. Met de ingrediënten maak je voldoende saus voor meerdere maaltijden. Bewaar de woksaus in een afgesloten fles in de koelkast, of vries ze in porties in. De saus is ook geschikt voor een wokgerecht met bv. kip of scampi.Voor de allerbeste smaak, is het ideaal als je de woksaus een dag op voorhand maakt, en ze een nachtje rust gunt in de koelkast. Dat is echter geen absolute must.Instructies
De woksaus
1 gember, 2 teentjes Look, 2 chilipeper, 2 stengel Citroengras
1
Plet de look, verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snij deze in kleine stukjes. Schil en rasp de gember, en snij de stengels citroengras in stukken. Doe alle ingrediënten in de vijzel en stamp ze tot een fijne maar vezelige pasta.
0,5 l sojasaus, 2 el sesamolie, 1 el Vissaus, 1 limoen, 2 el honing
2
Voeg er de sojasaus, de sesamolie, de vissaus, het limoensap en de honing aan toe.
3
Laat het geheel zo lang mogelijk trekken, liefst een nacht lang.
4
Neem een fijne zeef en giet de saus erdoor. Druk de vezelige restjes stevig aan, zodat je alle aroma’s eruit perst. Giet de saus in een fles en bewaar ze in de koelkast.
De noedels
300 g eiernoedels
5
Kook de eiernoedels (mie) gaar zoals aangegeven op de verpakking. Houd de noedels even opzij.
100 g diepvrieserwten
6
Kook ook de diepvrieserwten kort in kokend water.
De wok
3 stuk babymaïs, 4 lente-uien, 6 paddenstoelen
7
Snij de kolfjes babymaïs overlangs in vier stukken en de lente-uitjes in (schuine) ringen. Snij de paddenstoelen in schijfjes of kwartjes.
350 g rundsvlees
8
Snij het rundvlees in dikke hapklare reepjes.
9
Verwarm de wok op hoog vuur. Het is belangrijk om de pan zeer heet te laten worden.
1 scheutje plantaardige olie
10
Voeg een scheutje plantaardige olie toe en schroei de stukjes rundvlees dicht in de olie.
11
Schep het vlees uit de wok en zet het even opzij.
100 g Sojascheuten
12
Voeg nog een scheutje olie toe en wok nu alle groenten op een hoog vuur.
13
Doe na een tweetal minuten ook de noedels in de wok, en bak ze kort mee.
14
Wanneer de noedels warm zijn, voeg je het vlees toe.
15
Blus de mengeling met een flinke scheut van de woksaus, en roer alles enkele keren goed om.
1 bosje koriander
16
Voeg net voor het serveren snippers verse koriander toe.