Instructies
4 personen
De woksaus
1 gember, 2 teentjes Look, 2 chilipeper, 2 stengel Citroengras
1
Plet de look, verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snij deze in kleine stukjes. Schil en rasp de gember, en snij de stengels citroengras in stukken. Doe alle ingrediënten in de vijzel en stamp ze tot een fijne maar vezelige pasta.
0,5 l sojasaus, 2 el sesamolie, 1 el Vissaus, 1 limoen, 2 el Meli Honing
2
Voeg er de sojasaus, de sesamolie, de vissaus, het limoensap en de honing aan toe.
Ad door Meli

100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
3
Laat het geheel zo lang mogelijk trekken, liefst een nacht lang.
4
Neem een fijne zeef en giet de saus erdoor. Druk de vezelige restjes stevig aan, zodat je alle aroma’s eruit perst. Giet de saus in een fles en bewaar ze in de koelkast.
De noedels
300 g eiernoedels
5
Kook de eiernoedels (mie) gaar zoals aangegeven op de verpakking. Houd de noedels even opzij.
100 g diepvrieserwten
6
Kook ook de diepvrieserwten kort in kokend water.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Goed bezig! Want soms bevatten diepvriesgroenten zelfs méér vitamines en mineralen dan verse groenten die al een paar dagen in je koelkast liggen. Dus, geen tijd om groenten te snijden? Diepvriesgroenten zijn echt helemaal oké! Op voorwaarde dat ze onbewerkt zijn (niet met toegevoegde room bijvoorbeeld). Een diepvries vol groenten is geweldig handig om er altijd achter de hand te hebben. Smakelijk!
De wok
3 stuk babymaïs, 4 lente-uien, 6 paddenstoelen
7
Snij de kolfjes babymaïs overlangs in vier stukken en de lente-uitjes in (schuine) ringen. Snij de paddenstoelen in schijfjes of kwartjes.
350 g rundsvlees
8
Snij het rundvlees in dikke hapklare reepjes.
9
Verwarm de wok op hoog vuur. Het is belangrijk om de pan zeer heet te laten worden.
1 scheutje plantaardige olie
10
Voeg een scheutje plantaardige olie toe en schroei de stukjes rundvlees dicht in de olie.
11
Schep het vlees uit de wok en zet het even opzij.
100 g Sojascheuten
12
Voeg nog een scheutje olie toe en wok nu alle groenten op een hoog vuur.
13
Doe na een tweetal minuten ook de noedels in de wok, en bak ze kort mee.
14
Wanneer de noedels warm zijn, voeg je het vlees toe.
15
Blus de mengeling met een flinke scheut van de woksaus, en roer alles enkele keren goed om.
1 bosje koriander
16