Antipasti: caponatina, ricottakroketjes en opgelegde uitjes
Antipasti: caponatina, ricottakroketjes en opgelegde uitjes
Antipasti: caponatina, ricottakroketjes en opgelegde uitjes
Antipasti: caponatina, ricottakroketjes en opgelegde uitjes
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
2 een flinke scheut
Uitjesmini
500 g
Grof zout
1 snuifje
Chiliflakes
1 snuifje
Chiliflakesoptioneel
Rode wijn
1 scheutje
Balsamico
1 een flinke scheut
Aubergine
1
Rode paprika
1
Courgette
1
Tomaten
2
Ajuinenklein
5
Kristalsuiker
3 tl
Appelazijnof witte wijn azijn
1 scheutje
Zout
Ricottagezouten
200 g
Ei
1
Pecorino
50 g
Bloem
3 el
Look
1 teentje
Platte peterselie
Paneermeel
100 g
Arachideolie
1 scheutje
Olijven
Confituurverschillende soorten
Geitenkaasverschillende soorten
Schapenkaasverschillende soorten
Zuurdesembrood
1
Verschillende soorten charcuterie verschillende soorten
‘nduja
Benodigdheden
Aluminiumfolie, braadslede of pan die in de oven mag, rasp, keukenpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Opgelegde uitjes:
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
1 een flinke scheut olijfolie
2
Zet een grote braadslede op het vuur en laat de olijfolie opwarmen.
500 g uitjes, 1 snuifje grof zout, 1 snuifje chiliflakes, 1 scheutje rode wijn, 1 een flinke scheut balsamico
3
Voeg de uitjes eraan toe en kruid met het zout en de chiliflakes. Voeg de rode wijn en balsamico toe.
4
Laat de uitjes stoven, dek ze af met aluminiumfolie en schuif de braadslede in de oven. Laat de uitjes 30 minuten zachtjes garen.
Caponatina:
1 een flinke scheut olijfolie
5
Zet een pan op het vuur en laat er de olijfolie in heet worden.
1 aubergine, 1 rode paprika, 1 courgette
6
Schil de aubergine, snijd in blokjes en bak in de hete olie. Snijd de paprika en de courgette in blokjes en stoof ze mee aan.
2 tomaten, 4 ajuinen
7
Snijd de uitjes en de tomaten in stukken en doe ze bij de rest van de groenten.
3 tl kristalsuiker, 1 scheutje appelazijn, zout, chiliflakes
8
Strooi de suiker over de groenten, gevolgd door de appelazijn. Kruid met zout en eventueel chiliflakes.
9
Schep de gestoofde groenten in een schaal en laat ze volledig afkoelen.
Ricottakroketjes:
200 g ricotta, 1 ei, 50 g pecorino
10
Schep de ricotta in een kom en voeg het ei eraan toe. Rasp de pecorino erbij en meng alles goed onder elkaar.
1 ajuin, 3 el bloem
11
Pel de kleine ui, snipper ze fijn en meng ze samen met de bloem onder de ricotta.
1 teentje Look
12
Pel de look en rasp hem erbij.
platte peterselie
13
Snipper de peterselie fijn en meng alles nog eens goed onder elkaar.
100 g paneermeel, 1 scheutje arachideolie
14
Doe het paneermeel of broodkruim in een kommetje en laat de arachideolie warm worden in een pan.
15
Rol balletjes van het ricottabaslag, wentel ze door het paneermeel of broodkruim en bak ze voorzichtig goudbruin in de olie. Laat de kroketjes even uitlekken op wat keukenpapier.
Afwerking:
olijven, Confituur, geitenkaas, schapenkaas, 1 Zuurdesembrood, verschillende soorten charcuterie, ‘nduja
16
Snijd het brood in plakken en vul de tafel met de verschillende hapjes: de charcuterie, de kazen, de olijven, de confituur en de ‘nduja, de zachte uitjes met balsamico, de caponatina en de ricottakroketjes.
Opgelegde uitjes:
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
1 een flinke scheut olijfolie
2
Zet een grote braadslede op het vuur en laat de olijfolie opwarmen.
500 g uitjes, 1 snuifje grof zout, 1 snuifje chiliflakes, 1 scheutje rode wijn, 1 een flinke scheut balsamico
3
Voeg de uitjes eraan toe en kruid met het zout en de chiliflakes. Voeg de rode wijn en balsamico toe.
4
Laat de uitjes stoven, dek ze af met aluminiumfolie en schuif de braadslede in de oven. Laat de uitjes 30 minuten zachtjes garen.
Caponatina:
1 een flinke scheut olijfolie
5
Zet een pan op het vuur en laat er de olijfolie in heet worden.
1 aubergine, 1 rode paprika, 1 courgette
6
Schil de aubergine, snijd in blokjes en bak in de hete olie. Snijd de paprika en de courgette in blokjes en stoof ze mee aan.
2 tomaten, 4 ajuinen
7
Snijd de uitjes en de tomaten in stukken en doe ze bij de rest van de groenten.
3 tl kristalsuiker, 1 scheutje appelazijn, zout, chiliflakes
8
Strooi de suiker over de groenten, gevolgd door de appelazijn. Kruid met zout en eventueel chiliflakes.
9
Schep de gestoofde groenten in een schaal en laat ze volledig afkoelen.
Ricottakroketjes:
200 g ricotta, 1 ei, 50 g pecorino
10
Schep de ricotta in een kom en voeg het ei eraan toe. Rasp de pecorino erbij en meng alles goed onder elkaar.
1 ajuin, 3 el bloem
11
Pel de kleine ui, snipper ze fijn en meng ze samen met de bloem onder de ricotta.
1 teentje Look
12
Pel de look en rasp hem erbij.
platte peterselie
13
Snipper de peterselie fijn en meng alles nog eens goed onder elkaar.
100 g paneermeel, 1 scheutje arachideolie
14
Doe het paneermeel of broodkruim in een kommetje en laat de arachideolie warm worden in een pan.
15
Rol balletjes van het ricottabaslag, wentel ze door het paneermeel of broodkruim en bak ze voorzichtig goudbruin in de olie. Laat de kroketjes even uitlekken op wat keukenpapier.
Afwerking:
olijven, Confituur, geitenkaas, schapenkaas, 1 Zuurdesembrood, verschillende soorten charcuterie, ‘nduja
16
Snijd het brood in plakken en vul de tafel met de verschillende hapjes: de charcuterie, de kazen, de olijven, de confituur en de ‘nduja, de zachte uitjes met balsamico, de caponatina en de ricottakroketjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Olijfolie
2 een flinke scheut
Uitjesmini
500 g
Grof zout
1 snuifje
Chiliflakes
1 snuifje
Chiliflakesoptioneel
Rode wijn
1 scheutje
Balsamico
1 een flinke scheut
Aubergine
1
Rode paprika
1
Courgette
1
Tomaten
2
Ajuinenklein
5
Kristalsuiker
3 tl
Appelazijnof witte wijn azijn
1 scheutje
Zout
Ricottagezouten
200 g
Ei
1
Pecorino
50 g
Bloem
3 el
Look
1 teentje
Platte peterselie
Paneermeel
100 g
Arachideolie
1 scheutje
Olijven
Confituurverschillende soorten
Geitenkaasverschillende soorten
Schapenkaasverschillende soorten
Zuurdesembrood
1
Verschillende soorten charcuterie verschillende soorten
‘nduja
Antipasti: caponatina, ricottakroketjes en opgelegde uitjes
Antipasti zijn verschillende traditionele, Italiaanse hapjes die je bij wijze van voorgerecht krijgt opgediend. Vaak is het een combinatie van allerlei soorten kaas, vlees en opgelegde groenten. Jeroen combineert ze met smeuïge kroketjes van ricotta en opgelegde uitjes. Kortom, alles om van start te kunnen gaan met een rijkelijk gevulde tafel.Instructies
Opgelegde uitjes:
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
1 een flinke scheut olijfolie
2
Zet een grote braadslede op het vuur en laat de olijfolie opwarmen.
500 g uitjes, 1 snuifje grof zout, 1 snuifje chiliflakes, 1 scheutje rode wijn, 1 een flinke scheut balsamico
3
Voeg de uitjes eraan toe en kruid met het zout en de chiliflakes. Voeg de rode wijn en balsamico toe.
4
Laat de uitjes stoven, dek ze af met aluminiumfolie en schuif de braadslede in de oven. Laat de uitjes 30 minuten zachtjes garen.
Caponatina:
1 een flinke scheut olijfolie
5
Zet een pan op het vuur en laat er de olijfolie in heet worden.
1 aubergine, 1 rode paprika, 1 courgette
6
Schil de aubergine, snijd in blokjes en bak in de hete olie. Snijd de paprika en de courgette in blokjes en stoof ze mee aan.
2 tomaten, 4 ajuinen
7
Snijd de uitjes en de tomaten in stukken en doe ze bij de rest van de groenten.
3 tl kristalsuiker, 1 scheutje appelazijn, zout, chiliflakes
8
Strooi de suiker over de groenten, gevolgd door de appelazijn. Kruid met zout en eventueel chiliflakes.
9
Schep de gestoofde groenten in een schaal en laat ze volledig afkoelen.
Ricottakroketjes:
200 g ricotta, 1 ei, 50 g pecorino
10
Schep de ricotta in een kom en voeg het ei eraan toe. Rasp de pecorino erbij en meng alles goed onder elkaar.
1 ajuin, 3 el bloem
11
Pel de kleine ui, snipper ze fijn en meng ze samen met de bloem onder de ricotta.
1 teentje Look
12
Pel de look en rasp hem erbij.
platte peterselie
13
Snipper de peterselie fijn en meng alles nog eens goed onder elkaar.
100 g paneermeel, 1 scheutje arachideolie
14
Doe het paneermeel of broodkruim in een kommetje en laat de arachideolie warm worden in een pan.
15
Rol balletjes van het ricottabaslag, wentel ze door het paneermeel of broodkruim en bak ze voorzichtig goudbruin in de olie. Laat de kroketjes even uitlekken op wat keukenpapier.
Afwerking:
olijven, Confituur, geitenkaas, schapenkaas, 1 Zuurdesembrood, verschillende soorten charcuterie, ‘nduja
16
Snijd het brood in plakken en vul de tafel met de verschillende hapjes: de charcuterie, de kazen, de olijven, de confituur en de ‘nduja, de zachte uitjes met balsamico, de caponatina en de ricottakroketjes.