Tataki van onglet met noedels en shiitake
Tataki van onglet met noedels en shiitake
Tataki van onglet met noedels en shiitake
Tataki van onglet met noedels en shiitake
Ingrediënten
4 personen
Ongletlonghaas
600 g
Sojasaus
0,06 l
Arachideolie
0,06 l
Ahornsiroop
3 el
Rijstazijn
5 el
Gember
20 g
Look
2 teentjes
Rode chilipepers
0,5
Limoenensap
0,5
Eieren
4
Zout
Sjalotten
1
Shiitake
400 g
Sojabonen
200 g
Groene asperges
1 bosje
Sobanoedels
200 g
Lente-uien
2
Krokante uitjes
Benodigdheden
Wokpan, vergiet
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
600 g Onglet
1
Laat het vlees tijdig op kamertemperatuur komen.
0,06 l sojasaus, 0,06 l arachideolie, 3 el ahornsiroop, 5 el rijstazijn
2
Meng de sojasaus, de olie, de ahornsiroop en de rijstazijn in een kommetje.
20 g gember, 1 teentje Look, 0,5 rode chilipepers, 0,5 limoenen
3
Schil de gember en pel de look. Snijd beide fijn. Snipper ook de chilipeper fijn. Voeg toe aan de marinade. Pers het limoensap erbij.
4 eieren, zout
4
Verhit olie in een wokpan. Kluts terwijl de eieren in een kom. Kruid met zout. Bak een omelet in de hete wokpan. Leg de gebakken omelet daarna op een bord. Zet de wokpan terug op het vuur.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
5
Pel de sjalot en de look. Snijd de sjalot in reepjes en plet de look. Bak ze in de olie.
400 g shiitake, 200 g sojabonen
6
Voeg de shiitake en sojabonen toe.
1 bosje groene asperges
7
Snijd de aspergepunten fijn en voeg ze toe.
200 g sobanoedels
8
Breng intussen een pot gezouten water aan de kook en kook de sobanoedels gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet.
9
Verwarm olie in een andere pan. Halveer de onglet en kruid met peper en zout. Bak het stuk vlees kort en krachtig aan beide kanten. Laat mooi korsten, maar niet te lang. Je serveert tataki 'bleu'.
10
Giet een deel van de marinade over het vlees en laat even karamelliseren.
11
Snijd de omelet in reepjes.
12
Doe de gekookte noedels bij de gebakken groenten in de wokpan, gevolgd door de rest van de marinade. Meng alles goed onder elkaar en warm de noedels even terug op.
TIPLaat nog een eetlepel of twee marinade over voor de afwerking.
2 lente-uien, krokante uitjes
13
Schep de noedels met gebakken groenten op een bord. Leg de repen omelet erbovenop. Snijd vervolgens het vlees in flinterdunne plakjes en verdeel over de noedels. Werk af met fijngesneden lente-ui, krokante uitjes en wat extra marinade.
600 g Onglet
1
Laat het vlees tijdig op kamertemperatuur komen.
0,06 l sojasaus, 0,06 l arachideolie, 3 el ahornsiroop, 5 el rijstazijn
2
Meng de sojasaus, de olie, de ahornsiroop en de rijstazijn in een kommetje.
20 g gember, 1 teentje Look, 0,5 rode chilipepers, 0,5 limoenen
3
Schil de gember en pel de look. Snijd beide fijn. Snipper ook de chilipeper fijn. Voeg toe aan de marinade. Pers het limoensap erbij.
4 eieren, zout
4
Verhit olie in een wokpan. Kluts terwijl de eieren in een kom. Kruid met zout. Bak een omelet in de hete wokpan. Leg de gebakken omelet daarna op een bord. Zet de wokpan terug op het vuur.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
5
Pel de sjalot en de look. Snijd de sjalot in reepjes en plet de look. Bak ze in de olie.
400 g shiitake, 200 g sojabonen
6
Voeg de shiitake en sojabonen toe.
1 bosje groene asperges
7
Snijd de aspergepunten fijn en voeg ze toe.
200 g sobanoedels
8
Breng intussen een pot gezouten water aan de kook en kook de sobanoedels gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet.
9
Verwarm olie in een andere pan. Halveer de onglet en kruid met peper en zout. Bak het stuk vlees kort en krachtig aan beide kanten. Laat mooi korsten, maar niet te lang. Je serveert tataki 'bleu'.
10
Giet een deel van de marinade over het vlees en laat even karamelliseren.
11
Snijd de omelet in reepjes.
12
Doe de gekookte noedels bij de gebakken groenten in de wokpan, gevolgd door de rest van de marinade. Meng alles goed onder elkaar en warm de noedels even terug op.
TIPLaat nog een eetlepel of twee marinade over voor de afwerking.
2 lente-uien, krokante uitjes
13
Schep de noedels met gebakken groenten op een bord. Leg de repen omelet erbovenop. Snijd vervolgens het vlees in flinterdunne plakjes en verdeel over de noedels. Werk af met fijngesneden lente-ui, krokante uitjes en wat extra marinade.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Ongletlonghaas
600 g
Sojasaus
0,06 l
Arachideolie
0,06 l
Ahornsiroop
3 el
Rijstazijn
5 el
Gember
20 g
Look
2 teentjes
Rode chilipepers
0,5
Limoenensap
0,5
Eieren
4
Zout
Sjalotten
1
Shiitake
400 g
Sojabonen
200 g
Groene asperges
1 bosje
Sobanoedels
200 g
Lente-uien
2
Krokante uitjes
Tataki van onglet met noedels en shiitake
Een lekker sappig, kort gebakken stukje rundvlees tjokvol smaak. Dat is waar Jeroen een zalige kom dampende sobanoedels met shiitake, aspergetips en sojaboontjes bij serveert. Ideaal als snel avondmaal of als lichte lunch.Instructies
600 g Onglet
1
Laat het vlees tijdig op kamertemperatuur komen.
0,06 l sojasaus, 0,06 l arachideolie, 3 el ahornsiroop, 5 el rijstazijn
2
Meng de sojasaus, de olie, de ahornsiroop en de rijstazijn in een kommetje.
20 g gember, 1 teentje Look, 0,5 rode chilipepers, 0,5 limoenen
3
Schil de gember en pel de look. Snijd beide fijn. Snipper ook de chilipeper fijn. Voeg toe aan de marinade. Pers het limoensap erbij.
4 eieren, zout
4
Verhit olie in een wokpan. Kluts terwijl de eieren in een kom. Kruid met zout. Bak een omelet in de hete wokpan. Leg de gebakken omelet daarna op een bord. Zet de wokpan terug op het vuur.
1 Sjalotten, 1 teentje Look
5
Pel de sjalot en de look. Snijd de sjalot in reepjes en plet de look. Bak ze in de olie.
400 g shiitake, 200 g sojabonen
6
Voeg de shiitake en sojabonen toe.
1 bosje groene asperges
7
Snijd de aspergepunten fijn en voeg ze toe.
200 g sobanoedels
8
Breng intussen een pot gezouten water aan de kook en kook de sobanoedels gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet.
9
Verwarm olie in een andere pan. Halveer de onglet en kruid met peper en zout. Bak het stuk vlees kort en krachtig aan beide kanten. Laat mooi korsten, maar niet te lang. Je serveert tataki 'bleu'.
10
Giet een deel van de marinade over het vlees en laat even karamelliseren.
11
Snijd de omelet in reepjes.
12
Doe de gekookte noedels bij de gebakken groenten in de wokpan, gevolgd door de rest van de marinade. Meng alles goed onder elkaar en warm de noedels even terug op.
TIPLaat nog een eetlepel of twee marinade over voor de afwerking.
2 lente-uien, krokante uitjes
13
Schep de noedels met gebakken groenten op een bord. Leg de repen omelet erbovenop. Snijd vervolgens het vlees in flinterdunne plakjes en verdeel over de noedels. Werk af met fijngesneden lente-ui, krokante uitjes en wat extra marinade.