dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Thaise salade met runderribben (thumbnail)Thaise salade met runderribben

Thaise salade met runderribben

4u
26
-
2.3K
Recepten

Thaise salade met runderribben

De runderribben in dit recept worden zo lang gebakken dat het vlees in draadjes van het bot kan gehaald worden. Het is erg lekker in combinatie met een frisse salade op basis van daikon, wortel en komkommer en een typisch Thaise dressing.
Thaise salade met runderribben (thumbnail)Thaise salade met runderribben

Thaise salade met runderribben

4u
26
-
2.3K
Recepten

Thaise salade met runderribben

De runderribben in dit recept worden zo lang gebakken dat het vlees in draadjes van het bot kan gehaald worden. Het is erg lekker in combinatie met een frisse salade op basis van daikon, wortel en komkommer en een typisch Thaise dressing.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd4u
Ingrediënten26
Beoordeling-
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Runderrib
1 kg
Uien
2
Look
3 teentjes
Wortels
3
Selder
2 stengel
Chilipeper
2
Bruine suiker
100 g
Bruine suiker
4 el
Sojasaus
0,1 l
Sojasaus
4 el
Water
0,5 l
Kruidenolie
Kruidenmengeling
5
Zout
Peper
Limoenen
2
Gember
2
Vissaus
2 el
Sesamolie
1 el
Pindakaas
2 el
Zoete chilisaus
1 el
Daikon
0,5
Komkommers
0,5
Lente-ui
1 bosje
Koriander
1
Munt
1
Basilicum
1
Pinda's
handvol

Benodigdheden

Hakmolen, een barbecue, een rasp of mandoline, een hakmolen met s vormig mes, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De runderribben

1 kg runderrib, 2 uien, 3 teentjes Look, 1 Wortel, 2 stengel selder, 1 chilipeper, 100 g bruine suiker, 0,1 l sojasaus, 0,5 l Water, kruidenolie, 5 kruidenmengeling, zout, peper
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de barbecue voor tot 250 °C.
3
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
4
Kruid het vlees met peper en zout. Bestrijk met wat kruidenolie. Je kan ook zelf verse kruidenolie maken.
5
Schroei het vlees rondom dicht op de hete barbecue.
6
Pel de uien en snijd ze in grote stukken. Schil de wortel en snijd hem in stukken. Snijd de selder in stukken. Kneus en pel de knoflook.
7
Verhit een scheut olijfolie in een grote pot waar het vlees in past.
8
Stoof de uien. Doe er de wortel, selder en knoflook bij. Stoof alle groenten even aan.
9
Leg het vlees op de groenten.
10
Snipper de chilipeper fijn.
11
Breng het water aan de kook.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
12
Giet kokend water bij het vlees. Kruid het met gesnipperde chili, bruine suiker, sojasaus en een snuif vijfkruidenpoeder.
13
Zet een deksel op de pot. Laat minstens 4 uur in de oven garen. Controleer af en toe of er nog voldoende vocht in de pot zit en vul eventueel bij.

Thaise dressing en pindasaus

1 chilipeper, 2 limoenen, 2 gember, 4 el bruine suiker, 2 el Vissaus, 4 el sojasaus, 1 el sesamolie, 2 el pindakaas, 1 el zoete chilisaus
14
Snijd de chilipeper in kleinere stukken. Schil de gember en snipper hem fijn. Pers de limoenen.
15
Doe de chilipeper in de hakmolen met limoensap, gember, bruine suiker, vissaus, sojasaus en sesamolie. Mix tot een dressing.
Advertentie
Draadloze Hakmolen (thumbnail)Draadloze Hakmolen
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
16
Meng de pindakaas met sweet chilisaus en een klein beetje water.

Thaise salade

0,5 Daikon, 2 Wortels, 0,5 komkommers, 1 bosje lente-ui
17
Schil de daikon en snijd hem met een rasp of mandoline in fijne repen (julienne).
18
Schil de wortelen en snijd ze ook in julienne.
19
Schil de komkommer en snijd hem in julienne. Snijd de lente-uien ook in julienne.
20
Doe wat ijsblokjes in een kom en vul met koud water. Leg de groenten in het ijswater.
21
Giet de groenten vlak voor het serveren af en laat ze uitlekken.

Afwerken en serveren

1 koriander, 1 Munt, 1 basilicum, handvol pinda's
22
Haal het vlees uit de oven en pluk het van het bot. Je krijgt een soort ‘draadjesvlees’. Haal de stukjes vet ertussenuit.
23
Leg wat groenten op een bord en strooi er blaadjes koriander, munt en basilicum over.
24
Lepel wat dressing over de groenten.
25
Leg het vlees op de groenten en werk af met pindasaus en gehakte pinda’s.
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de barbecue voor tot 250 °C.

Instructies

De runderribben

1 kg runderrib, 2 uien, 3 teentjes Look, 1 Wortel, 2 stengel selder, 1 chilipeper, 100 g bruine suiker, 0,1 l sojasaus, 0,5 l Water, kruidenolie, 5 kruidenmengeling, zout, peper
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de barbecue voor tot 250 °C.
3
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
4
Kruid het vlees met peper en zout. Bestrijk met wat kruidenolie. Je kan ook zelf verse kruidenolie maken.
5
Schroei het vlees rondom dicht op de hete barbecue.
6
Pel de uien en snijd ze in grote stukken. Schil de wortel en snijd hem in stukken. Snijd de selder in stukken. Kneus en pel de knoflook.
7
Verhit een scheut olijfolie in een grote pot waar het vlees in past.
8
Stoof de uien. Doe er de wortel, selder en knoflook bij. Stoof alle groenten even aan.
9
Leg het vlees op de groenten.
10
Snipper de chilipeper fijn.
11
Breng het water aan de kook.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
12
Giet kokend water bij het vlees. Kruid het met gesnipperde chili, bruine suiker, sojasaus en een snuif vijfkruidenpoeder.
13
Zet een deksel op de pot. Laat minstens 4 uur in de oven garen. Controleer af en toe of er nog voldoende vocht in de pot zit en vul eventueel bij.

Thaise dressing en pindasaus

1 chilipeper, 2 limoenen, 2 gember, 4 el bruine suiker, 2 el Vissaus, 4 el sojasaus, 1 el sesamolie, 2 el pindakaas, 1 el zoete chilisaus
14
Snijd de chilipeper in kleinere stukken. Schil de gember en snipper hem fijn. Pers de limoenen.
15
Doe de chilipeper in de hakmolen met limoensap, gember, bruine suiker, vissaus, sojasaus en sesamolie. Mix tot een dressing.
Advertentie
Draadloze Hakmolen (thumbnail)Draadloze Hakmolen
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
16
Meng de pindakaas met sweet chilisaus en een klein beetje water.

Thaise salade

0,5 Daikon, 2 Wortels, 0,5 komkommers, 1 bosje lente-ui
17
Schil de daikon en snijd hem met een rasp of mandoline in fijne repen (julienne).
18
Schil de wortelen en snijd ze ook in julienne.
19
Schil de komkommer en snijd hem in julienne. Snijd de lente-uien ook in julienne.
20
Doe wat ijsblokjes in een kom en vul met koud water. Leg de groenten in het ijswater.
21
Giet de groenten vlak voor het serveren af en laat ze uitlekken.

Afwerken en serveren

1 koriander, 1 Munt, 1 basilicum, handvol pinda's
22
Haal het vlees uit de oven en pluk het van het bot. Je krijgt een soort ‘draadjesvlees’. Haal de stukjes vet ertussenuit.
23
Leg wat groenten op een bord en strooi er blaadjes koriander, munt en basilicum over.
24
Lepel wat dressing over de groenten.
25
Leg het vlees op de groenten en werk af met pindasaus en gehakte pinda’s.
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de barbecue voor tot 250 °C.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Thaise salade met runderribben (thumbnail)Thaise salade met runderribben
4 personen
4u
Ingrediënten
Runderrib
1 kg
Uien
2
Look
3 teentjes
Wortels
3
Selder
2 stengel
Chilipeper
2
Bruine suiker
100 g
Bruine suiker
4 el
Sojasaus
0,1 l
Sojasaus
4 el
Water
0,5 l
Kruidenolie
Kruidenmengeling
5
Zout
Peper
Limoenen
2
Gember
2
Vissaus
2 el
Sesamolie
1 el
Pindakaas
2 el
Zoete chilisaus
1 el
Daikon
0,5
Komkommers
0,5
Lente-ui
1 bosje
Koriander
1
Munt
1
Basilicum
1
Pinda's
handvol

Thaise salade met runderribben

De runderribben in dit recept worden zo lang gebakken dat het vlees in draadjes van het bot kan gehaald worden. Het is erg lekker in combinatie met een frisse salade op basis van daikon, wortel en komkommer en een typisch Thaise dressing.
Instructies

De runderribben

1 kg runderrib, 2 uien, 3 teentjes Look, 1 Wortel, 2 stengel selder, 1 chilipeper, 100 g bruine suiker, 0,1 l sojasaus, 0,5 l Water, kruidenolie, 5 kruidenmengeling, zout, peper
1
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de barbecue voor tot 250 °C.
3
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
4
Kruid het vlees met peper en zout. Bestrijk met wat kruidenolie. Je kan ook zelf verse kruidenolie maken.
5
Schroei het vlees rondom dicht op de hete barbecue.
6
Pel de uien en snijd ze in grote stukken. Schil de wortel en snijd hem in stukken. Snijd de selder in stukken. Kneus en pel de knoflook.
7
Verhit een scheut olijfolie in een grote pot waar het vlees in past.
8
Stoof de uien. Doe er de wortel, selder en knoflook bij. Stoof alle groenten even aan.
9
Leg het vlees op de groenten.
10
Snipper de chilipeper fijn.
11
Breng het water aan de kook.
12
Giet kokend water bij het vlees. Kruid het met gesnipperde chili, bruine suiker, sojasaus en een snuif vijfkruidenpoeder.
13
Zet een deksel op de pot. Laat minstens 4 uur in de oven garen. Controleer af en toe of er nog voldoende vocht in de pot zit en vul eventueel bij.

Thaise dressing en pindasaus

1 chilipeper, 2 limoenen, 2 gember, 4 el bruine suiker, 2 el Vissaus, 4 el sojasaus, 1 el sesamolie, 2 el pindakaas, 1 el zoete chilisaus
14
Snijd de chilipeper in kleinere stukken. Schil de gember en snipper hem fijn. Pers de limoenen.
15
Doe de chilipeper in de hakmolen met limoensap, gember, bruine suiker, vissaus, sojasaus en sesamolie. Mix tot een dressing.
16
Meng de pindakaas met sweet chilisaus en een klein beetje water.

Thaise salade

0,5 Daikon, 2 Wortels, 0,5 komkommers, 1 bosje lente-ui
17
Schil de daikon en snijd hem met een rasp of mandoline in fijne repen (julienne).
18
Schil de wortelen en snijd ze ook in julienne.
19
Schil de komkommer en snijd hem in julienne. Snijd de lente-uien ook in julienne.
20
Doe wat ijsblokjes in een kom en vul met koud water. Leg de groenten in het ijswater.
21
Giet de groenten vlak voor het serveren af en laat ze uitlekken.

Afwerken en serveren

1 koriander, 1 Munt, 1 basilicum, handvol pinda's
22
Haal het vlees uit de oven en pluk het van het bot. Je krijgt een soort ‘draadjesvlees’. Haal de stukjes vet ertussenuit.
23
Leg wat groenten op een bord en strooi er blaadjes koriander, munt en basilicum over.
24
Lepel wat dressing over de groenten.
25
Leg het vlees op de groenten en werk af met pindasaus en gehakte pinda’s.