dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Kapsalon met gegrild lamsvlees (thumbnail)Kapsalon met gegrild lamsvlees

Kapsalon met gegrild lamsvlees

50m
20
97%
20.3K
Recepten

Kapsalon met gegrild lamsvlees

Jeroen maakt van de ultieme midnight snack een originele maaltijd met gegrild lamsvlees en een halfpikante yoghurt-sambalsaus. Verder is dit 'patatje kapsalon' opgebouwd volgens de regels van de snackkunst: frieten, vlees en kaas onder de grill, geserveerd met frisse groentjes.
Kapsalon met gegrild lamsvlees (thumbnail)Kapsalon met gegrild lamsvlees

Kapsalon met gegrild lamsvlees

50m
20
97%
20.3K
Recepten

Kapsalon met gegrild lamsvlees

Jeroen maakt van de ultieme midnight snack een originele maaltijd met gegrild lamsvlees en een halfpikante yoghurt-sambalsaus. Verder is dit 'patatje kapsalon' opgebouwd volgens de regels van de snackkunst: frieten, vlees en kaas onder de grill, geserveerd met frisse groentjes.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten20
Beoordeling97%
Aantal likes20.3K

Ingrediënten

4 personen
Frietaardappelengrote
4
Grof zout
1 snuifje
Rozemarijn
1 takje
Look
2,5 teentjes
Chiliflakes
1 snuifje
Olijfolie
Komijn
1 el
Paprikapoeder
1 el
Limoen
1
Lamsbout
800 g
Mayonaise
4 el
Yoghurt
4 el
Andalouse
3 el
Sambal
0,5 tl
Rode uien
0,5
Romeinse sla
1 krop
Wortels
2
Witte kolen
200 g
Geraspte kaas
150 g
Groene pepersingelegd

Benodigdheden

Vijzel, grillpan, friteuse, mandoline

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De verse frieten

1
Verwarm de friteuse voor tot 140 °C.
4 frietaardappelen
2
Spoel de aardappelen. Je hoeft ze niet te schillen. Snijd ze in gelijke schijven op de mandoline. Snijd ze daarna in fijne frieten. Spoel de frieten onder koud water. Dep ze droog op een schone handdoek.
3
Bak de frieten voor op 140°C. Bak niet alles in één keer, maar doe het in twee of drie keer. Laat de frieten na de eerste bakbeurt uitlekken op een vel keukenpapier en laat ze afkoelen.
TIPZet de voorgebakken frieten in de diepvriezer. Zo koelen ze sneller af en bakken ze straks extra krokant.
4
Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180°C.

De marinade en het lamsvlees

1 snuifje grof zout, 1 takje rozemarijn, 2 teentjes Look, 1 snuifje chiliflakes
5
Doe grof zout in een vijzel. Hak de verse rozemarijn en de look grof en voeg toe. Voeg ook de chiliflakes toe en maal fijn.
olijfolie, 1 el komijn, 1 el paprikapoeder
6
Giet een flinke scheut olijfolie bij de kruiden. Voeg de komijn en het paprikapoeder toe.
1 limoen
7
Pers de limoen uit over de kruidenmengeling. Meng alles onder elkaar en giet de marinade in een grote kom.
800 g lamsbout
8
Snijd het lamsvlees in grove stukken en leg ze in de marinade. Meng goed onder elkaar en laat even staan.

De halfpikante saus en de salade

4 el mayonaise, 4 el Yoghurt, 3 el andalouse, 0,5 tl sambal, 0,5 teentjes Look
9
Doe de mayonaise, de yoghurt, de andalouse en de sambal in een kom. Rasp de look en de limoenzeste erbij. Roer alles onder elkaar.
0,5 rode uien, 1 krop Romeinse sla, 2 Wortels, 200 g Witte kolen
10
Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Snipper de romeinse sla fijn. Rasp de witte kool en de wortelen fijn. Doe alle groenten samen in een kom.

Afwerken en serveren

11
Zet de oven op grillstand en laat opwarmen.
12
Zet een droge grillpan op een hoog vuur. Grill de gemarineerde stukken lamsvlees in de hete pan.
13
Bak de afgekoelde frieten een tweede keer op 180°C tot ze goudgeel en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier en breng op smaak met een snuif zout.
150 g geraspte kaas, Groene pepers
14
Serveer de frieten op een bord of grote schaal. Leg het gegrilde lamsvlees erbovenop. Strooi er de geraspte kaas rijkelijk over en zet kort onder de grill. Werk je ‘kapsalon’ af met de salade van rauwe groenten, een flinke lepel halfpikante saus en een ingelegd pepertje voor de liefhebbers.
1
Verwarm de friteuse voor tot 140 °C.
2
Spoel de aardappelen. Je hoeft ze niet te schillen. Snijd ze in gelijke schijven op de mandoline. Snijd ze daarna in fijne frieten. Spoel de frieten onder koud water. Dep ze droog op een schone handdoek.

Instructies

De verse frieten

1
Verwarm de friteuse voor tot 140 °C.
4 frietaardappelen
2
Spoel de aardappelen. Je hoeft ze niet te schillen. Snijd ze in gelijke schijven op de mandoline. Snijd ze daarna in fijne frieten. Spoel de frieten onder koud water. Dep ze droog op een schone handdoek.
3
Bak de frieten voor op 140°C. Bak niet alles in één keer, maar doe het in twee of drie keer. Laat de frieten na de eerste bakbeurt uitlekken op een vel keukenpapier en laat ze afkoelen.
TIPZet de voorgebakken frieten in de diepvriezer. Zo koelen ze sneller af en bakken ze straks extra krokant.
4
Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180°C.

De marinade en het lamsvlees

1 snuifje grof zout, 1 takje rozemarijn, 2 teentjes Look, 1 snuifje chiliflakes
5
Doe grof zout in een vijzel. Hak de verse rozemarijn en de look grof en voeg toe. Voeg ook de chiliflakes toe en maal fijn.
olijfolie, 1 el komijn, 1 el paprikapoeder
6
Giet een flinke scheut olijfolie bij de kruiden. Voeg de komijn en het paprikapoeder toe.
1 limoen
7
Pers de limoen uit over de kruidenmengeling. Meng alles onder elkaar en giet de marinade in een grote kom.
800 g lamsbout
8
Snijd het lamsvlees in grove stukken en leg ze in de marinade. Meng goed onder elkaar en laat even staan.

De halfpikante saus en de salade

4 el mayonaise, 4 el Yoghurt, 3 el andalouse, 0,5 tl sambal, 0,5 teentjes Look
9
Doe de mayonaise, de yoghurt, de andalouse en de sambal in een kom. Rasp de look en de limoenzeste erbij. Roer alles onder elkaar.
0,5 rode uien, 1 krop Romeinse sla, 2 Wortels, 200 g Witte kolen
10
Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Snipper de romeinse sla fijn. Rasp de witte kool en de wortelen fijn. Doe alle groenten samen in een kom.

Afwerken en serveren

11
Zet de oven op grillstand en laat opwarmen.
12
Zet een droge grillpan op een hoog vuur. Grill de gemarineerde stukken lamsvlees in de hete pan.
13
Bak de afgekoelde frieten een tweede keer op 180°C tot ze goudgeel en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier en breng op smaak met een snuif zout.
150 g geraspte kaas, Groene pepers
14
Serveer de frieten op een bord of grote schaal. Leg het gegrilde lamsvlees erbovenop. Strooi er de geraspte kaas rijkelijk over en zet kort onder de grill. Werk je ‘kapsalon’ af met de salade van rauwe groenten, een flinke lepel halfpikante saus en een ingelegd pepertje voor de liefhebbers.
1
Verwarm de friteuse voor tot 140 °C.
2
Spoel de aardappelen. Je hoeft ze niet te schillen. Snijd ze in gelijke schijven op de mandoline. Snijd ze daarna in fijne frieten. Spoel de frieten onder koud water. Dep ze droog op een schone handdoek.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Kapsalon met gegrild lamsvlees (thumbnail)Kapsalon met gegrild lamsvlees
4 personen
50m
Ingrediënten
Frietaardappelengrote
4
Grof zout
1 snuifje
Rozemarijn
1 takje
Look
2,5 teentjes
Chiliflakes
1 snuifje
Olijfolie
Komijn
1 el
Paprikapoeder
1 el
Limoen
1
Lamsbout
800 g
Mayonaise
4 el
Yoghurt
4 el
Andalouse
3 el
Sambal
0,5 tl
Rode uien
0,5
Romeinse sla
1 krop
Wortels
2
Witte kolen
200 g
Geraspte kaas
150 g
Groene pepersingelegd

Kapsalon met gegrild lamsvlees

Jeroen maakt van de ultieme midnight snack een originele maaltijd met gegrild lamsvlees en een halfpikante yoghurt-sambalsaus. Verder is dit 'patatje kapsalon' opgebouwd volgens de regels van de snackkunst: frieten, vlees en kaas onder de grill, geserveerd met frisse groentjes.
Instructies

De verse frieten

1
Verwarm de friteuse voor tot 140 °C.
4 frietaardappelen
2
Spoel de aardappelen. Je hoeft ze niet te schillen. Snijd ze in gelijke schijven op de mandoline. Snijd ze daarna in fijne frieten. Spoel de frieten onder koud water. Dep ze droog op een schone handdoek.
3
Bak de frieten voor op 140°C. Bak niet alles in één keer, maar doe het in twee of drie keer. Laat de frieten na de eerste bakbeurt uitlekken op een vel keukenpapier en laat ze afkoelen.
TIPZet de voorgebakken frieten in de diepvriezer. Zo koelen ze sneller af en bakken ze straks extra krokant.
4
Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180°C.

De marinade en het lamsvlees

1 snuifje grof zout, 1 takje rozemarijn, 2 teentjes Look, 1 snuifje chiliflakes
5
Doe grof zout in een vijzel. Hak de verse rozemarijn en de look grof en voeg toe. Voeg ook de chiliflakes toe en maal fijn.
olijfolie, 1 el komijn, 1 el paprikapoeder
6
Giet een flinke scheut olijfolie bij de kruiden. Voeg de komijn en het paprikapoeder toe.
1 limoen
7
Pers de limoen uit over de kruidenmengeling. Meng alles onder elkaar en giet de marinade in een grote kom.
800 g lamsbout
8
Snijd het lamsvlees in grove stukken en leg ze in de marinade. Meng goed onder elkaar en laat even staan.

De halfpikante saus en de salade

4 el mayonaise, 4 el Yoghurt, 3 el andalouse, 0,5 tl sambal, 0,5 teentjes Look
9
Doe de mayonaise, de yoghurt, de andalouse en de sambal in een kom. Rasp de look en de limoenzeste erbij. Roer alles onder elkaar.
0,5 rode uien, 1 krop Romeinse sla, 2 Wortels, 200 g Witte kolen
10
Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Snipper de romeinse sla fijn. Rasp de witte kool en de wortelen fijn. Doe alle groenten samen in een kom.

Afwerken en serveren

11
Zet de oven op grillstand en laat opwarmen.
12
Zet een droge grillpan op een hoog vuur. Grill de gemarineerde stukken lamsvlees in de hete pan.
13
Bak de afgekoelde frieten een tweede keer op 180°C tot ze goudgeel en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier en breng op smaak met een snuif zout.
150 g geraspte kaas, Groene pepers
14
Serveer de frieten op een bord of grote schaal. Leg het gegrilde lamsvlees erbovenop. Strooi er de geraspte kaas rijkelijk over en zet kort onder de grill. Werk je ‘kapsalon’ af met de salade van rauwe groenten, een flinke lepel halfpikante saus en een ingelegd pepertje voor de liefhebbers.