Spoel de aardappelen. Je hoeft ze niet te schillen. Snijd ze in gelijke schijven op de mandoline. Snijd ze daarna in fijne frieten. Spoel de frieten onder koud water. Dep ze droog op een schone handdoek.
3
Bak de frieten voor op 140°C. Bak niet alles in één keer, maar doe het in twee of drie keer. Laat de frieten na de eerste bakbeurt uitlekken op een vel keukenpapier en laat ze afkoelen.
lightbulb_outline
TIPZet de voorgebakken frieten in de diepvriezer. Zo koelen ze sneller af en bakken ze straks extra krokant.
4
Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180°C.
Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Snipper de romeinse sla fijn. Rasp de witte kool en de wortelen fijn. Doe alle groenten samen in een kom.
Afwerken en serveren
11
Zet de oven op grillstand en laat opwarmen.
12
Zet een droge grillpan op een hoog vuur. Grill de gemarineerde stukken lamsvlees in de hete pan.
13
Bak de afgekoelde frieten een tweede keer op 180°C tot ze goudgeel en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier en breng op smaak met een snuif zout.
150 g geraspte kaas, Groene pepers
14
Serveer de frieten op een bord of grote schaal. Leg het gegrilde lamsvlees erbovenop. Strooi er de geraspte kaas rijkelijk over en zet kort onder de grill. Werk je ‘kapsalon’ af met de salade van rauwe groenten, een flinke lepel halfpikante saus en een ingelegd pepertje voor de liefhebbers.