dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Carpaccio van raapjes met gemarineerde zalm en crème van geitenkaas (thumbnail)Carpaccio van raapjes met gemarineerde zalm en crème van geitenkaas

Carpaccio van raapjes met gemarineerde zalm en crème van geitenkaas

30m
19
-
3K
Recepten

Carpaccio van raapjes met gemarineerde zalm en crème van geitenkaas

Koken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Met enkele ingrediënten maak je in geen tijd een gezond en lekker voorgerecht. Deze carpaccio van raapjes en gemarineerde zalm met geitenkaascrème is daar het beste bewijs van. Een topper als voorgerecht of frisse lunch. De zalm kan je best een volledige nacht laten marineren, zo is de structuur en de smaak op zijn best.
Carpaccio van raapjes met gemarineerde zalm en crème van geitenkaas (thumbnail)Carpaccio van raapjes met gemarineerde zalm en crème van geitenkaas

Carpaccio van raapjes met gemarineerde zalm en crème van geitenkaas

30m
19
-
3K
Recepten

Carpaccio van raapjes met gemarineerde zalm en crème van geitenkaas

Koken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Met enkele ingrediënten maak je in geen tijd een gezond en lekker voorgerecht. Deze carpaccio van raapjes en gemarineerde zalm met geitenkaascrème is daar het beste bewijs van. Een topper als voorgerecht of frisse lunch. De zalm kan je best een volledige nacht laten marineren, zo is de structuur en de smaak op zijn best.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes3K

Ingrediënten

4 personen
Witte wijn
0,1 l
Witte wijnazijn
0,1 l
Water
0,1 l
Kristalsuiker
4 el
Look
1 teentje
Laurier
Tijm
Boterrapen
4
Zalm
400 g
Grof zout
1 el
Dille
Dragon
Citroenen
0,5
Geitenkaas
200 g
Yoghurt
1 el
Mosterdsla
100 g
Notenolie
1 scheutje
Haringeitjes
1 potje
Sesamcrackers

Benodigdheden

Blender, mandoline

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

0,1 l witte wijn, 0,1 l Witte wijnazijn, 0,1 l Water, 2 el kristalsuiker, 1 teentje Look, laurier, tijm
1
Begin met de marinade: doe de witte wijn met de wittewijnazijn, het water en de suiker in een pot en breng alles aan de kook. Kruid met een snuif zout, wat laurier, enkele takjes tijm, een teentje look en wat peper.
4 boterrapen
2
Snijd de boterraapjes op een mandoline in fijne plakjes en bewaar ze even in een kom.
3
Giet de warme marinade op de raapjes en laat het geheel afkoelen in de koelkast.
400 g zalm
4
Snijd de zalm in blokjes en doe ze in een kom.
2 el kristalsuiker, 1 el grof zout, dille, dragon
5
Meng de suiker, wat peper en het grof zout onder de zalm. Snipper de dille en de dragon fijn en meng hem onder de zalm.
0,5 citroenen
6
Voeg er tot slot het sap en de zestes van een halve citroen aan toe. Laat de zalm minstens een uur marineren.
TIPHoe langer je de zalm marineert, hoe vaster en hoe meer smaak de zalm zal hebben. Je kunt de zalm dus perfect een nachtje laten marineren.
200 g geitenkaas, 1 el Yoghurt
7
Doe de geitenkaas met een lepel yoghurt in de pot van de blender en mix kort. Schep de geitenkaas vervolgens in een kom.
100 g mosterdsla, 1 scheutje notenolie
8
Breng de mosterdsla op smaak met wat notenolie.
1 potje haringeitjes, sesamcrackers
9
Haal de raapjes uit de marinade, dep ze een beetje droog en verdeel ze in een cirkel over een bord. Schik er enkele blokjes gemarineerde zalm op. Lepel er wat geitenkaas over. Schep wat haringeitjes op de geitenkaas en verdeel de blaadjes mosterdsla op het bord. Breek de crackers in stukjes en verdeel ze over het bord.
1
Begin met de marinade: doe de witte wijn met de wittewijnazijn, het water en de suiker in een pot en breng alles aan de kook. Kruid met een snuif zout, wat laurier, enkele takjes tijm, een teentje look en wat peper.
2
Snijd de boterraapjes op een mandoline in fijne plakjes en bewaar ze even in een kom.

Instructies

0,1 l witte wijn, 0,1 l Witte wijnazijn, 0,1 l Water, 2 el kristalsuiker, 1 teentje Look, laurier, tijm
1
Begin met de marinade: doe de witte wijn met de wittewijnazijn, het water en de suiker in een pot en breng alles aan de kook. Kruid met een snuif zout, wat laurier, enkele takjes tijm, een teentje look en wat peper.
4 boterrapen
2
Snijd de boterraapjes op een mandoline in fijne plakjes en bewaar ze even in een kom.
3
Giet de warme marinade op de raapjes en laat het geheel afkoelen in de koelkast.
400 g zalm
4
Snijd de zalm in blokjes en doe ze in een kom.
2 el kristalsuiker, 1 el grof zout, dille, dragon
5
Meng de suiker, wat peper en het grof zout onder de zalm. Snipper de dille en de dragon fijn en meng hem onder de zalm.
0,5 citroenen
6
Voeg er tot slot het sap en de zestes van een halve citroen aan toe. Laat de zalm minstens een uur marineren.
TIPHoe langer je de zalm marineert, hoe vaster en hoe meer smaak de zalm zal hebben. Je kunt de zalm dus perfect een nachtje laten marineren.
200 g geitenkaas, 1 el Yoghurt
7
Doe de geitenkaas met een lepel yoghurt in de pot van de blender en mix kort. Schep de geitenkaas vervolgens in een kom.
100 g mosterdsla, 1 scheutje notenolie
8
Breng de mosterdsla op smaak met wat notenolie.
1 potje haringeitjes, sesamcrackers
9
Haal de raapjes uit de marinade, dep ze een beetje droog en verdeel ze in een cirkel over een bord. Schik er enkele blokjes gemarineerde zalm op. Lepel er wat geitenkaas over. Schep wat haringeitjes op de geitenkaas en verdeel de blaadjes mosterdsla op het bord. Breek de crackers in stukjes en verdeel ze over het bord.
1
Begin met de marinade: doe de witte wijn met de wittewijnazijn, het water en de suiker in een pot en breng alles aan de kook. Kruid met een snuif zout, wat laurier, enkele takjes tijm, een teentje look en wat peper.
2
Snijd de boterraapjes op een mandoline in fijne plakjes en bewaar ze even in een kom.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Carpaccio van raapjes met gemarineerde zalm en crème van geitenkaas (thumbnail)Carpaccio van raapjes met gemarineerde zalm en crème van geitenkaas
4 personen
30m
Ingrediënten
Witte wijn
0,1 l
Witte wijnazijn
0,1 l
Water
0,1 l
Kristalsuiker
4 el
Look
1 teentje
Laurier
Tijm
Boterrapen
4
Zalm
400 g
Grof zout
1 el
Dille
Dragon
Citroenen
0,5
Geitenkaas
200 g
Yoghurt
1 el
Mosterdsla
100 g
Notenolie
1 scheutje
Haringeitjes
1 potje
Sesamcrackers

Carpaccio van raapjes met gemarineerde zalm en crème van geitenkaas

Koken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Met enkele ingrediënten maak je in geen tijd een gezond en lekker voorgerecht. Deze carpaccio van raapjes en gemarineerde zalm met geitenkaascrème is daar het beste bewijs van. Een topper als voorgerecht of frisse lunch. De zalm kan je best een volledige nacht laten marineren, zo is de structuur en de smaak op zijn best.
Instructies
0,1 l witte wijn, 0,1 l Witte wijnazijn, 0,1 l Water, 2 el kristalsuiker, 1 teentje Look, laurier, tijm
1
Begin met de marinade: doe de witte wijn met de wittewijnazijn, het water en de suiker in een pot en breng alles aan de kook. Kruid met een snuif zout, wat laurier, enkele takjes tijm, een teentje look en wat peper.
4 boterrapen
2
Snijd de boterraapjes op een mandoline in fijne plakjes en bewaar ze even in een kom.
3
Giet de warme marinade op de raapjes en laat het geheel afkoelen in de koelkast.
400 g zalm
4
Snijd de zalm in blokjes en doe ze in een kom.
2 el kristalsuiker, 1 el grof zout, dille, dragon
5
Meng de suiker, wat peper en het grof zout onder de zalm. Snipper de dille en de dragon fijn en meng hem onder de zalm.
0,5 citroenen
6
Voeg er tot slot het sap en de zestes van een halve citroen aan toe. Laat de zalm minstens een uur marineren.
TIPHoe langer je de zalm marineert, hoe vaster en hoe meer smaak de zalm zal hebben. Je kunt de zalm dus perfect een nachtje laten marineren.
200 g geitenkaas, 1 el Yoghurt
7
Doe de geitenkaas met een lepel yoghurt in de pot van de blender en mix kort. Schep de geitenkaas vervolgens in een kom.
100 g mosterdsla, 1 scheutje notenolie
8
Breng de mosterdsla op smaak met wat notenolie.
1 potje haringeitjes, sesamcrackers
9
Haal de raapjes uit de marinade, dep ze een beetje droog en verdeel ze in een cirkel over een bord. Schik er enkele blokjes gemarineerde zalm op. Lepel er wat geitenkaas over. Schep wat haringeitjes op de geitenkaas en verdeel de blaadjes mosterdsla op het bord. Breek de crackers in stukjes en verdeel ze over het bord.