Garbure
Een Franse maaltijdsoep uit de Landes met witte bonen, groene kool en gekonfijte eend.
Garbure
Een Franse maaltijdsoep uit de Landes met witte bonen, groene kool en gekonfijte eend.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Gerookt spekdik gesneden
400 g
Vegan speklapjePlantaardig lekker, download de gids nu
Bruine broden
Eendenvetof ganzenvet
100 g
Eendenboutengekonfijt
2
Uien
2
Look
4 teentjes
Vastkokende aardappelen
500 g
Wortelen
3
Groene kolen
Selderstengels
2
Preistengels
2
Rapengrote
2
Witte bonengeweekt
250 g
Kruidentuiltje van tijm, laurier en rozemarijn
1
Peperkorrels
Water
3 l
Bakpoeder
1 tl
Zout
Olijfolie
Ad door GAIA
Vegan speklapje
Plantaardig lekker, download de gids nuWist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
250 g Witte bonen, 1 tl bakpoeder
1
Laat de bonen een nacht weken in koud water met het bakpoeder.
100 g eendenvet (of ganzenvet), 400 g gerookt spek (dik gesneden)
2
Laat het eendenvet smelten in een grote pot, snijd het spek in grote stukken en stoof het aan.
Ad door GAIA
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
2 uien, 4 teentjes Look
3
Snijd de uien en de look en laat ze meestoven.
groene kolen, 2 rapen (grote), 2 selderstengels, 2 Preistengels, 3 wortelen
4
Snijd de groene kool, de rapen, de selder, de prei en de wortel in grote stukken en doe ze erbij.
5
Giet de bonen af en doe ze erbij.
3 l Water
6
Voeg het water toe.
500 g Vastkokende aardappelen, zout
7
Snijd de aardappelen in grote stukken en doe ze mee in de pot. Kruid met zout en breng de bouillon aan de kook.
1 Kruidentuiltje ( van tijm, laurier en rozemarijn), 2 eendenbouten (gekonfijt), peperkorrels
8
Voeg de kruidentuil, de gemalen peperkorrels en de eendenbouten toe en laat de bouillon twee uur garen op een zacht vuur.
9
Haal het vlees van de eendenbouten en doe het vlees terug in de soep.
bruine broden, olijfolie
10
Snijd een plak van het brood en leg het in een diep bord. Schenk de soep erover en werk af met een scheutje fijne olijfolie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door GAIA
Vegan speklapje
Plantaardig lekker, download de gids nuWist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
250 g Witte bonen, 1 tl bakpoeder
1
Laat de bonen een nacht weken in koud water met het bakpoeder.
100 g eendenvet (of ganzenvet), 400 g gerookt spek (dik gesneden)
2
Laat het eendenvet smelten in een grote pot, snijd het spek in grote stukken en stoof het aan.
Ad door GAIA
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
2 uien, 4 teentjes Look
3
Snijd de uien en de look en laat ze meestoven.
groene kolen, 2 rapen (grote), 2 selderstengels, 2 Preistengels, 3 wortelen
4
Snijd de groene kool, de rapen, de selder, de prei en de wortel in grote stukken en doe ze erbij.
5
Giet de bonen af en doe ze erbij.
3 l Water
6
Voeg het water toe.
500 g Vastkokende aardappelen, zout
7
Snijd de aardappelen in grote stukken en doe ze mee in de pot. Kruid met zout en breng de bouillon aan de kook.
1 Kruidentuiltje ( van tijm, laurier en rozemarijn), 2 eendenbouten (gekonfijt), peperkorrels
8
Voeg de kruidentuil, de gemalen peperkorrels en de eendenbouten toe en laat de bouillon twee uur garen op een zacht vuur.
9
Haal het vlees van de eendenbouten en doe het vlees terug in de soep.
bruine broden, olijfolie
10
Snijd een plak van het brood en leg het in een diep bord. Schenk de soep erover en werk af met een scheutje fijne olijfolie.