Salade met rabarber, venkel en kippenlevertjes
Salade met rabarber, venkel en kippenlevertjes
Salade met rabarber, venkel en kippenlevertjes
Salade met rabarber, venkel en kippenlevertjes
Ingrediënten
4 personen
Rabarber
2 stengels
Venkels
0,5
Eikenbladsla
1
Platte peterselie
0,5 bosjes
Peper
Zout
Boter
Gerookt spek
200 g
Kippenlevers
400 g
Honing
4 el
Frambozenazijn
1 scheutje
Walnoten
8
Benodigdheden
Een dunschiller, een mandoline
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Salade met rabarber, venkel en kippenlevertjes
1
Vul een kom met ijsblokjes en water.
2 stengels Rabarber
2
Snijd met een dunschiller de rabarberstengels in dunne slierten. Leg ze in het ijswater.
0,5 venkels
3
Snijd de venkel in fijne plakjes met de mandoline. Leg ze ook in het ijswater.
1 eikenbladsla, 0,5 bosjes platte peterselie
4
Scheur de blaadjes van de sla en was ze. Haal de blaadjes van de peterselie.
TIPDe peterseliesteeltjes kun je invriezen en later nog gebruiken in bijvoorbeeld een bouillon.
5
Laat de venkel en de rabarber uitlekken op een schone keukenhanddoek.
peper, zout
6
Meng de sla met de venkel, de rabarber en de peterselie. Kruid met peper en zout.
boter
7
Smelt een klontje boter in een pan.
200 g gerookt spek
8
Snijd het spek in reepjes. Bak de lardons in de boter.
400 g kippenlevers
9
Snijd de levertjes eventueel wat kleiner.
10
Doe de kippenlevers bij het spek en laat mee bakken. Kruid met peper en zout.
4 el honing, 1 scheutje frambozenazijn
11
Doe de honing bij het spek en de levertjes en laat smelten. Blus met een scheutje frambozenazijn.
8 Walnoten
12
Hak de walnoten grof.
13
Serveer de salade met gebakken kippenlevertjes, lardons en gehakte walnoten. Schep er wat van de zoetzure saus over.
Salade met rabarber, venkel en kippenlevertjes
1
Vul een kom met ijsblokjes en water.
2 stengels Rabarber
2
Snijd met een dunschiller de rabarberstengels in dunne slierten. Leg ze in het ijswater.
0,5 venkels
3
Snijd de venkel in fijne plakjes met de mandoline. Leg ze ook in het ijswater.
1 eikenbladsla, 0,5 bosjes platte peterselie
4
Scheur de blaadjes van de sla en was ze. Haal de blaadjes van de peterselie.
TIPDe peterseliesteeltjes kun je invriezen en later nog gebruiken in bijvoorbeeld een bouillon.
5
Laat de venkel en de rabarber uitlekken op een schone keukenhanddoek.
peper, zout
6
Meng de sla met de venkel, de rabarber en de peterselie. Kruid met peper en zout.
boter
7
Smelt een klontje boter in een pan.
200 g gerookt spek
8
Snijd het spek in reepjes. Bak de lardons in de boter.
400 g kippenlevers
9
Snijd de levertjes eventueel wat kleiner.
10
Doe de kippenlevers bij het spek en laat mee bakken. Kruid met peper en zout.
4 el honing, 1 scheutje frambozenazijn
11
Doe de honing bij het spek en de levertjes en laat smelten. Blus met een scheutje frambozenazijn.
8 Walnoten
12
Hak de walnoten grof.
13
Serveer de salade met gebakken kippenlevertjes, lardons en gehakte walnoten. Schep er wat van de zoetzure saus over.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Rabarber
2 stengels
Venkels
0,5
Eikenbladsla
1
Platte peterselie
0,5 bosjes
Peper
Zout
Boter
Gerookt spek
200 g
Kippenlevers
400 g
Honing
4 el
Frambozenazijn
1 scheutje
Walnoten
8
Salade met rabarber, venkel en kippenlevertjes
Rabarber, venkel, spekjes en kippenlevertjes: een combinatie die niet fout kan gaan. De vinaigrette met honing en azijn maakt een echte smaakbom van deze salade.Instructies
Salade met rabarber, venkel en kippenlevertjes
1
Vul een kom met ijsblokjes en water.
2 stengels Rabarber
2
Snijd met een dunschiller de rabarberstengels in dunne slierten. Leg ze in het ijswater.
0,5 venkels
3
Snijd de venkel in fijne plakjes met de mandoline. Leg ze ook in het ijswater.
1 eikenbladsla, 0,5 bosjes platte peterselie
4
Scheur de blaadjes van de sla en was ze. Haal de blaadjes van de peterselie.
TIPDe peterseliesteeltjes kun je invriezen en later nog gebruiken in bijvoorbeeld een bouillon.
5
Laat de venkel en de rabarber uitlekken op een schone keukenhanddoek.
peper, zout
6
Meng de sla met de venkel, de rabarber en de peterselie. Kruid met peper en zout.
boter
7
Smelt een klontje boter in een pan.
200 g gerookt spek
8
Snijd het spek in reepjes. Bak de lardons in de boter.
400 g kippenlevers
9
Snijd de levertjes eventueel wat kleiner.
10
Doe de kippenlevers bij het spek en laat mee bakken. Kruid met peper en zout.
4 el honing, 1 scheutje frambozenazijn
11
Doe de honing bij het spek en de levertjes en laat smelten. Blus met een scheutje frambozenazijn.
8 Walnoten
12
Hak de walnoten grof.
13
Serveer de salade met gebakken kippenlevertjes, lardons en gehakte walnoten. Schep er wat van de zoetzure saus over.