Schelvis met romige broccoli, erwten en aardappelen
Schelvis met romige broccoli, erwten en aardappelen
Schelvis met romige broccoli, erwten en aardappelen
Schelvis met romige broccoli, erwten en aardappelen
Ingrediënten
4 personen
Vastkokende aardappelen
1.000 g
Olijfolieof wat boter
1 scheutje
Schelvisfiletsin porties, zonder vel
800 g
Broccoli
1
Erwtendiepgevroren
200 g
Ui
1
Look
1 teentje
Laurierblaadjes
2
Tijm
Platte peterselie
0,5 bosjes
Witte wijn
0,3 l
Room
0,1 l
Graanmosterd
1
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Bereiding
1
Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in licht gezouten water. (straks garen ze nog kort verder)
2
Maak de broccoli schoon en snij de vitaminerijke groente in roosjes van gelijke grootte.
3
Werk je graag wat energiezuinig? Schep de gare aardappelen uit de pot en gebruik het hete kookvocht om nu de broccoliroosjes te garen.
4
Kook de roosjes beetgaar in ongeveer 5 tot 6 minuten. Wil je controleren of ze gaar zijn? Prik dan in de steel van een roosje. Spoel ze nadien even onder koud water.
5
Pel de ui en snipper hem in fijne stukjes. Pel de look en plet het teentje tot pulp.
6
Verhit een stoofpot op een matig vuur en schenk er een scheutje olijfolie in of smelt een klontje boter.
7
Stoof de stukjes ui glazig. Roer er tegelijk de lookpulp doorheen.
8
Rits de blaadjes van de takjes tijm en hak de taaie blaadjes zo fijn mogelijk. Strooi het geurig groen over de uisnippers en roer.
9
Blus de pan met de witte wijn. Roer, laat de alcohol verdampen en geef de wijn tijd om voor de helft in te koken.
10
Schenk een flinke scheut room in de pan, samen met een schep graanmosterd. Roer en laat de saus nog even pruttelen.
11
Leg de gekookte aardappelen in de wijnsaus. Hele grote aardappelen kan je best halveren.
12
Controleer of de schelvisfilets degelijk ontgraat zijn. Strijk met je vingers van de staartzijde richting waar de vissenkop zat. Voel je vervelende stekels, pluk ze dan weg met een keukenpincet of snij ze er voorzichtig uit met een vlijmscherp mes.
13
Snij elke filet van schelvis in 3 tot 4 gelijke stukken. Kruid de stukken vis met peper van de molen en wat zout en leg ze in de pot met saus en aardappelen. Voeg ook de beetgare roosjes broccoli toe.
14
Giet tenslotte de diepgevroren erwten in de pot.
15
Zet het vuur zachter, plaats het deksel op de pot en laat de bereiding een dikke 5 minuten pruttelen. De stukken vis zijn snel gaar.
16
Spoel de platte peterselie en snipper de blaadjes fijn. Gebruik gerust een royale portie.
17
Strooi de groene snippers in de pot, proef en kruid de visbereiding naar smaak met extra peper van de molen en zout.
18
Serveer het visgerecht in diepe borden.
Bereiding
1
Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in licht gezouten water. (straks garen ze nog kort verder)
2
Maak de broccoli schoon en snij de vitaminerijke groente in roosjes van gelijke grootte.
3
Werk je graag wat energiezuinig? Schep de gare aardappelen uit de pot en gebruik het hete kookvocht om nu de broccoliroosjes te garen.
4
Kook de roosjes beetgaar in ongeveer 5 tot 6 minuten. Wil je controleren of ze gaar zijn? Prik dan in de steel van een roosje. Spoel ze nadien even onder koud water.
5
Pel de ui en snipper hem in fijne stukjes. Pel de look en plet het teentje tot pulp.
6
Verhit een stoofpot op een matig vuur en schenk er een scheutje olijfolie in of smelt een klontje boter.
7
Stoof de stukjes ui glazig. Roer er tegelijk de lookpulp doorheen.
8
Rits de blaadjes van de takjes tijm en hak de taaie blaadjes zo fijn mogelijk. Strooi het geurig groen over de uisnippers en roer.
9
Blus de pan met de witte wijn. Roer, laat de alcohol verdampen en geef de wijn tijd om voor de helft in te koken.
10
Schenk een flinke scheut room in de pan, samen met een schep graanmosterd. Roer en laat de saus nog even pruttelen.
11
Leg de gekookte aardappelen in de wijnsaus. Hele grote aardappelen kan je best halveren.
12
Controleer of de schelvisfilets degelijk ontgraat zijn. Strijk met je vingers van de staartzijde richting waar de vissenkop zat. Voel je vervelende stekels, pluk ze dan weg met een keukenpincet of snij ze er voorzichtig uit met een vlijmscherp mes.
13
Snij elke filet van schelvis in 3 tot 4 gelijke stukken. Kruid de stukken vis met peper van de molen en wat zout en leg ze in de pot met saus en aardappelen. Voeg ook de beetgare roosjes broccoli toe.
14
Giet tenslotte de diepgevroren erwten in de pot.
15
Zet het vuur zachter, plaats het deksel op de pot en laat de bereiding een dikke 5 minuten pruttelen. De stukken vis zijn snel gaar.
16
Spoel de platte peterselie en snipper de blaadjes fijn. Gebruik gerust een royale portie.
17
Strooi de groene snippers in de pot, proef en kruid de visbereiding naar smaak met extra peper van de molen en zout.
18
Serveer het visgerecht in diepe borden.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
1.000 g
Olijfolieof wat boter
1 scheutje
Schelvisfiletsin porties, zonder vel
800 g
Broccoli
1
Erwtendiepgevroren
200 g
Ui
1
Look
1 teentje
Laurierblaadjes
2
Tijm
Platte peterselie
0,5 bosjes
Witte wijn
0,3 l
Room
0,1 l
Graanmosterd
1
Peper
Zout
Schelvis met romige broccoli, erwten en aardappelen
Dit éénpansgerecht met schelvisfilets, broccoli, erwten en aardappelen kost je maar weinig moeite om klaar te maken. Bovendien kan je eender welke stevige witte vis gebruiken. Een milde roomsaus met witte wijn en wat graanmosterd maakt van zo’n eenvoudige bereiding bijna iets feestelijks. Serveer het visgerecht in diepe borden.Instructies
Bereiding
1
Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in licht gezouten water. (straks garen ze nog kort verder)
2
Maak de broccoli schoon en snij de vitaminerijke groente in roosjes van gelijke grootte.
3
Werk je graag wat energiezuinig? Schep de gare aardappelen uit de pot en gebruik het hete kookvocht om nu de broccoliroosjes te garen.
4
Kook de roosjes beetgaar in ongeveer 5 tot 6 minuten. Wil je controleren of ze gaar zijn? Prik dan in de steel van een roosje. Spoel ze nadien even onder koud water.
5
Pel de ui en snipper hem in fijne stukjes. Pel de look en plet het teentje tot pulp.
6
Verhit een stoofpot op een matig vuur en schenk er een scheutje olijfolie in of smelt een klontje boter.
7
Stoof de stukjes ui glazig. Roer er tegelijk de lookpulp doorheen.
8
Rits de blaadjes van de takjes tijm en hak de taaie blaadjes zo fijn mogelijk. Strooi het geurig groen over de uisnippers en roer.
9
Blus de pan met de witte wijn. Roer, laat de alcohol verdampen en geef de wijn tijd om voor de helft in te koken.
10
Schenk een flinke scheut room in de pan, samen met een schep graanmosterd. Roer en laat de saus nog even pruttelen.
11
Leg de gekookte aardappelen in de wijnsaus. Hele grote aardappelen kan je best halveren.
12
Controleer of de schelvisfilets degelijk ontgraat zijn. Strijk met je vingers van de staartzijde richting waar de vissenkop zat. Voel je vervelende stekels, pluk ze dan weg met een keukenpincet of snij ze er voorzichtig uit met een vlijmscherp mes.
13
Snij elke filet van schelvis in 3 tot 4 gelijke stukken. Kruid de stukken vis met peper van de molen en wat zout en leg ze in de pot met saus en aardappelen. Voeg ook de beetgare roosjes broccoli toe.
14
Giet tenslotte de diepgevroren erwten in de pot.
15
Zet het vuur zachter, plaats het deksel op de pot en laat de bereiding een dikke 5 minuten pruttelen. De stukken vis zijn snel gaar.
16
Spoel de platte peterselie en snipper de blaadjes fijn. Gebruik gerust een royale portie.
17
Strooi de groene snippers in de pot, proef en kruid de visbereiding naar smaak met extra peper van de molen en zout.
18
Serveer het visgerecht in diepe borden.