dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Vegan balletjes in zoetzure saus met rijst (thumbnail)Vegan balletjes in zoetzure saus met rijst

Vegan balletjes in zoetzure saus met rijst

1u
23
79%
11.3K
Recepten

Vegan balletjes in zoetzure saus met rijst

Deze plantaardige balletjes op basis van linzen en quinoa zijn een mooi en lekker voorbeeld van hoe je balletjes in zoetzure saus kan maken zonder dat er vis of vlees aan te pas komt.
Vegan balletjes in zoetzure saus met rijst (thumbnail)Vegan balletjes in zoetzure saus met rijst

Vegan balletjes in zoetzure saus met rijst

1u
23
79%
11.3K
Recepten

Vegan balletjes in zoetzure saus met rijst

Deze plantaardige balletjes op basis van linzen en quinoa zijn een mooi en lekker voorbeeld van hoe je balletjes in zoetzure saus kan maken zonder dat er vis of vlees aan te pas komt.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten23
Beoordeling79%
Aantal likes11.3K

Ingrediënten

4 personen
Quinoa
200 g
Linzen
200 g
Olijfolie
4 scheutjes
Wortel
1
Gele paprika
1
Rode paprika
1
Ajuinen
3
Venkels
0,5
Witte rijst
250 g
Chilipeper
1
Tomatenpuree
140 g
Ketchup
4 el
Appelazijn
0,2 l
Water
0,1 l
Zout
2 snuifjes
Koriander
Kikkererwtenbloem
35 g
Peper
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Gember
20 g
Look
1 teentje
Cayennepeper
1 snuifje
Cashewnoten
50 g

Benodigdheden

Blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

200 g quinoa, 200 g Linzen
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de quinoa en de linzen gaar.
1 scheutje olijfolie, 1 Wortel, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 2 ajuinen, 0,5 venkels
2
Zet een grote pan op het vuur met een scheut olie. Schil de wortelen en de paprika’s en pel de ajuin. Snijd de groenten in grote stukken en stoof ze aan in de olie. Verwijder de kern van de venkel, snijd de knol in grote stukken en voeg ze toe. Laat de groenten even stoven.
1 ajuin, 250 g witte rijst, 1 scheutje olijfolie
3
Pel de ajuin voor de rijst en snipper ze fijn. Stoof de ajuin met de rijst aan in een scheutje olie. Voeg er twee keer de hoeveelheid water en een snuif zout aan toe en breng aan de kook.
1 chilipeper, 140 g Tomatenpuree, 4 el ketchup, 0,2 l appelazijn, 0,1 l Water, 1 snuifje zout
4
Snipper de chilipeper fijn, voeg hem samen met de tomatenpuree toe aan de groenten en laat even bakken. Voeg er de ketchup, de appelazijn en het water aan toe en breng het geheel aan de kook. Breng op smaak meteen flinke snuif zout en laat de zoetzure saus even doorkoken.
koriander, 35 g kikkererwtenbloem, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 snuifje komijn, 20 g gember, 1 teentje Look, 1 snuifje cayennepeper
5
Giet de linzen en de quinoa door een zeef en laat ze even uitlekken. Doe ze in de pot van de blender. Snipper de koriander grof en voeg hem toe. Laat de machine even draaien en doe de kikkererwtenbloem erbij. Laat de machine opnieuw draaien en breng het beslag op smaak met peper, zout komijn, een snuif gember en een snuif cayennepeper.
Advertentie
Draadloze Blender (thumbnail)Draadloze Blender
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 scheutje olijfolie
6
Zet een pan op het vuur met een scheutje olie. Rol balletjes van het beslag en bak ze goudbruin in de olie. Let op dat de olie niet te heet wordt. Schep de gebakken balletjes uit de pan en hou ze even apart.
1 scheutje olijfolie, 50 g cashewnoten
7
Laat daarna een nieuw scheutje olie warm worden in dezelfde pan en kleur de noten in de olie.
8
Schep een lepel rijst in een kom en lepel er de zoetzure saus over. Schep er enkele gebakken balletjes bij en werk af met koriander en wat gebakken cashewnoten.
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de quinoa en de linzen gaar.
2
Zet een grote pan op het vuur met een scheut olie. Schil de wortelen en de paprika’s en pel de ajuin. Snijd de groenten in grote stukken en stoof ze aan in de olie. Verwijder de kern van de venkel, snijd de knol in grote stukken en voeg ze toe. Laat de groenten even stoven.

Instructies

200 g quinoa, 200 g Linzen
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de quinoa en de linzen gaar.
1 scheutje olijfolie, 1 Wortel, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 2 ajuinen, 0,5 venkels
2
Zet een grote pan op het vuur met een scheut olie. Schil de wortelen en de paprika’s en pel de ajuin. Snijd de groenten in grote stukken en stoof ze aan in de olie. Verwijder de kern van de venkel, snijd de knol in grote stukken en voeg ze toe. Laat de groenten even stoven.
1 ajuin, 250 g witte rijst, 1 scheutje olijfolie
3
Pel de ajuin voor de rijst en snipper ze fijn. Stoof de ajuin met de rijst aan in een scheutje olie. Voeg er twee keer de hoeveelheid water en een snuif zout aan toe en breng aan de kook.
1 chilipeper, 140 g Tomatenpuree, 4 el ketchup, 0,2 l appelazijn, 0,1 l Water, 1 snuifje zout
4
Snipper de chilipeper fijn, voeg hem samen met de tomatenpuree toe aan de groenten en laat even bakken. Voeg er de ketchup, de appelazijn en het water aan toe en breng het geheel aan de kook. Breng op smaak meteen flinke snuif zout en laat de zoetzure saus even doorkoken.
koriander, 35 g kikkererwtenbloem, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 snuifje komijn, 20 g gember, 1 teentje Look, 1 snuifje cayennepeper
5
Giet de linzen en de quinoa door een zeef en laat ze even uitlekken. Doe ze in de pot van de blender. Snipper de koriander grof en voeg hem toe. Laat de machine even draaien en doe de kikkererwtenbloem erbij. Laat de machine opnieuw draaien en breng het beslag op smaak met peper, zout komijn, een snuif gember en een snuif cayennepeper.
Advertentie
Draadloze Blender (thumbnail)Draadloze Blender
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 scheutje olijfolie
6
Zet een pan op het vuur met een scheutje olie. Rol balletjes van het beslag en bak ze goudbruin in de olie. Let op dat de olie niet te heet wordt. Schep de gebakken balletjes uit de pan en hou ze even apart.
1 scheutje olijfolie, 50 g cashewnoten
7
Laat daarna een nieuw scheutje olie warm worden in dezelfde pan en kleur de noten in de olie.
8
Schep een lepel rijst in een kom en lepel er de zoetzure saus over. Schep er enkele gebakken balletjes bij en werk af met koriander en wat gebakken cashewnoten.
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de quinoa en de linzen gaar.
2
Zet een grote pan op het vuur met een scheut olie. Schil de wortelen en de paprika’s en pel de ajuin. Snijd de groenten in grote stukken en stoof ze aan in de olie. Verwijder de kern van de venkel, snijd de knol in grote stukken en voeg ze toe. Laat de groenten even stoven.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Vegan balletjes in zoetzure saus met rijst (thumbnail)Vegan balletjes in zoetzure saus met rijst
4 personen
1u
Ingrediënten
Quinoa
200 g
Linzen
200 g
Olijfolie
4 scheutjes
Wortel
1
Gele paprika
1
Rode paprika
1
Ajuinen
3
Venkels
0,5
Witte rijst
250 g
Chilipeper
1
Tomatenpuree
140 g
Ketchup
4 el
Appelazijn
0,2 l
Water
0,1 l
Zout
2 snuifjes
Koriander
Kikkererwtenbloem
35 g
Peper
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Gember
20 g
Look
1 teentje
Cayennepeper
1 snuifje
Cashewnoten
50 g

Vegan balletjes in zoetzure saus met rijst

Deze plantaardige balletjes op basis van linzen en quinoa zijn een mooi en lekker voorbeeld van hoe je balletjes in zoetzure saus kan maken zonder dat er vis of vlees aan te pas komt.
Instructies
200 g quinoa, 200 g Linzen
1
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de quinoa en de linzen gaar.
1 scheutje olijfolie, 1 Wortel, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 2 ajuinen, 0,5 venkels
2
Zet een grote pan op het vuur met een scheut olie. Schil de wortelen en de paprika’s en pel de ajuin. Snijd de groenten in grote stukken en stoof ze aan in de olie. Verwijder de kern van de venkel, snijd de knol in grote stukken en voeg ze toe. Laat de groenten even stoven.
1 ajuin, 250 g witte rijst, 1 scheutje olijfolie
3
Pel de ajuin voor de rijst en snipper ze fijn. Stoof de ajuin met de rijst aan in een scheutje olie. Voeg er twee keer de hoeveelheid water en een snuif zout aan toe en breng aan de kook.
1 chilipeper, 140 g Tomatenpuree, 4 el ketchup, 0,2 l appelazijn, 0,1 l Water, 1 snuifje zout
4
Snipper de chilipeper fijn, voeg hem samen met de tomatenpuree toe aan de groenten en laat even bakken. Voeg er de ketchup, de appelazijn en het water aan toe en breng het geheel aan de kook. Breng op smaak meteen flinke snuif zout en laat de zoetzure saus even doorkoken.
koriander, 35 g kikkererwtenbloem, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 snuifje komijn, 20 g gember, 1 teentje Look, 1 snuifje cayennepeper
5
Giet de linzen en de quinoa door een zeef en laat ze even uitlekken. Doe ze in de pot van de blender. Snipper de koriander grof en voeg hem toe. Laat de machine even draaien en doe de kikkererwtenbloem erbij. Laat de machine opnieuw draaien en breng het beslag op smaak met peper, zout komijn, een snuif gember en een snuif cayennepeper.
1 scheutje olijfolie
6
Zet een pan op het vuur met een scheutje olie. Rol balletjes van het beslag en bak ze goudbruin in de olie. Let op dat de olie niet te heet wordt. Schep de gebakken balletjes uit de pan en hou ze even apart.
1 scheutje olijfolie, 50 g cashewnoten
7
Laat daarna een nieuw scheutje olie warm worden in dezelfde pan en kleur de noten in de olie.
8
Schep een lepel rijst in een kom en lepel er de zoetzure saus over. Schep er enkele gebakken balletjes bij en werk af met koriander en wat gebakken cashewnoten.