Onglet met Provençaalse saus en aardappelwedges
Onglet met Provençaalse saus en aardappelwedges
Onglet met Provençaalse saus en aardappelwedges
Onglet met Provençaalse saus en aardappelwedges
Ingrediënten
4 personen
Onglet
800 g
Aardappelen
800 g
Olijfolie
Zout
Chilipoeder
Paprikapoeder
Provençaalse kruiden
Lookpoeder
Sjalotten
3
Look
2 teentjes
Rode paprika
1
Wortel
1
Courgettes
0,5
Aubergine
0,5
Tijm
Rozemarijn
Laurier
2 blaadjes
Gedroogde oregano
Tomatenpuree
1 blikje
Rode wijn
0,1 l
Tomaten
400 g
Boter
Peper
Veldsla
1 bosje
Balsamicoazijn
1 scheutje
Benodigdheden
Een ovenschaal, aluminiumfolie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Onglet met Provençaalse saus en aardappelwedges
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
800 g Onglet
2
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
800 g aardappelen, olijfolie, zout, chilipoeder, paprikapoeder, Provençaalse kruiden, Lookpoeder
3
Was de aardappelen en snijd ze (zonder te schillen) in partjes. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met zout, chilipoeder, paprikapoeder, Provençaalse kruiden en lookpoeder. Meng alles goed door elkaar en doe de aardappelwedges in een ovenschaal.
TIPGeen probleem als je niet alle kruiden in huis hebt. Maak gerust je eigen versie met zelfgekozen kruiden en specerijen.
4
Zet de aardappelen 30 minuten in een voorverwarmde oven. Schud ze na 10 minuten om.
3 Sjalotten
5
Verhit een flinke scheut olijfolie in een hoge pan. Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in de olijfolie.
2 teentjes Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe ze bij de sjalotten.
1 rode paprika
7
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise).
1 Wortel
8
Schil de wortel en snijd hem in brunoise. Doe de paprika en de wortel bij de sjalotten en laat mee stoven.
0,5 courgettes, 0,5 aubergine
9
Snijd de courgette zonder de zaadjes in brunoise. Snijd de aubergine ook in blokjes. Doe ze bij de groenten en laat ze mee stoven.
tijm, rozemarijn, 2 blaadjes laurier, gedroogde oregano
10
Rits de tijm en de rozemarijn van de takjes en snipper ze fijn. Doe ze met de laurierblaadjes bij de groenten. Kruid met gedroogde oregano en Provençaalse kruiden.
TIPVoeg eventueel een eetlepel honing toe aan de saus om ze wat zoeter te maken.
1 blikje Tomatenpuree, 0,1 l rode wijn, 400 g tomaten
11
Doe het blikje tomatenpuree bij de groenten en laat even mee bakken. Bevochtig met de rode wijn en een scheutje water. Doe het blik tomaten in blokjes bij de saus. Laat pruttelen op een laag vuur.
boter
12
Verhit een klont boter in een pan.
peper
13
Kruid het vlees aan beide kanten met peper en zout. Bak het 5 minuten aan elke kant.
14
Haal het vlees uit de pan, draai het om en laat het rusten onder aluminiumfolie.
TIPJe kunt de pan van het vlees eventueel deglaceren met wat porto en dat door de Provençaalse saus roeren.
1 bosje veldsla, 1 scheutje balsamicoazijn
15
Spoel de veldsla en laat uitlekken. Meng met een scheutje olijfolie en een likje balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.
16
Snijd het vlees tegen de draad in stukken. Serveer het met de Provençaalse saus, de aardappelwedges en de veldsla.
TIPOnglet is niet zo lekker bien cuit. Het wordt dan wat taai. Wil je graag doorbakken vlees? Kies dan een ander stukje vlees.
Onglet met Provençaalse saus en aardappelwedges
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
800 g Onglet
2
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
800 g aardappelen, olijfolie, zout, chilipoeder, paprikapoeder, Provençaalse kruiden, Lookpoeder
3
Was de aardappelen en snijd ze (zonder te schillen) in partjes. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met zout, chilipoeder, paprikapoeder, Provençaalse kruiden en lookpoeder. Meng alles goed door elkaar en doe de aardappelwedges in een ovenschaal.
TIPGeen probleem als je niet alle kruiden in huis hebt. Maak gerust je eigen versie met zelfgekozen kruiden en specerijen.
4
Zet de aardappelen 30 minuten in een voorverwarmde oven. Schud ze na 10 minuten om.
3 Sjalotten
5
Verhit een flinke scheut olijfolie in een hoge pan. Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in de olijfolie.
2 teentjes Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe ze bij de sjalotten.
1 rode paprika
7
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise).
1 Wortel
8
Schil de wortel en snijd hem in brunoise. Doe de paprika en de wortel bij de sjalotten en laat mee stoven.
0,5 courgettes, 0,5 aubergine
9
Snijd de courgette zonder de zaadjes in brunoise. Snijd de aubergine ook in blokjes. Doe ze bij de groenten en laat ze mee stoven.
tijm, rozemarijn, 2 blaadjes laurier, gedroogde oregano
10
Rits de tijm en de rozemarijn van de takjes en snipper ze fijn. Doe ze met de laurierblaadjes bij de groenten. Kruid met gedroogde oregano en Provençaalse kruiden.
TIPVoeg eventueel een eetlepel honing toe aan de saus om ze wat zoeter te maken.
1 blikje Tomatenpuree, 0,1 l rode wijn, 400 g tomaten
11
Doe het blikje tomatenpuree bij de groenten en laat even mee bakken. Bevochtig met de rode wijn en een scheutje water. Doe het blik tomaten in blokjes bij de saus. Laat pruttelen op een laag vuur.
boter
12
Verhit een klont boter in een pan.
peper
13
Kruid het vlees aan beide kanten met peper en zout. Bak het 5 minuten aan elke kant.
14
Haal het vlees uit de pan, draai het om en laat het rusten onder aluminiumfolie.
TIPJe kunt de pan van het vlees eventueel deglaceren met wat porto en dat door de Provençaalse saus roeren.
1 bosje veldsla, 1 scheutje balsamicoazijn
15
Spoel de veldsla en laat uitlekken. Meng met een scheutje olijfolie en een likje balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.
16
Snijd het vlees tegen de draad in stukken. Serveer het met de Provençaalse saus, de aardappelwedges en de veldsla.
TIPOnglet is niet zo lekker bien cuit. Het wordt dan wat taai. Wil je graag doorbakken vlees? Kies dan een ander stukje vlees.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Onglet
800 g
Aardappelen
800 g
Olijfolie
Zout
Chilipoeder
Paprikapoeder
Provençaalse kruiden
Lookpoeder
Sjalotten
3
Look
2 teentjes
Rode paprika
1
Wortel
1
Courgettes
0,5
Aubergine
0,5
Tijm
Rozemarijn
Laurier
2 blaadjes
Gedroogde oregano
Tomatenpuree
1 blikje
Rode wijn
0,1 l
Tomaten
400 g
Boter
Peper
Veldsla
1 bosje
Balsamicoazijn
1 scheutje
Onglet met Provençaalse saus en aardappelwedges
Onglet, longhaas of kraaibiefstuk is volgens Jeroen het lekkerste stukje van de koe. Het komt uit het middenrif, net boven de bil. Een tip: serveer het met een Provençaalse saus en aardappelwedges.Instructies
Onglet met Provençaalse saus en aardappelwedges
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
800 g Onglet
2
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
800 g aardappelen, olijfolie, zout, chilipoeder, paprikapoeder, Provençaalse kruiden, Lookpoeder
3
Was de aardappelen en snijd ze (zonder te schillen) in partjes. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met zout, chilipoeder, paprikapoeder, Provençaalse kruiden en lookpoeder. Meng alles goed door elkaar en doe de aardappelwedges in een ovenschaal.
TIPGeen probleem als je niet alle kruiden in huis hebt. Maak gerust je eigen versie met zelfgekozen kruiden en specerijen.
4
Zet de aardappelen 30 minuten in een voorverwarmde oven. Schud ze na 10 minuten om.
3 Sjalotten
5
Verhit een flinke scheut olijfolie in een hoge pan. Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in de olijfolie.
2 teentjes Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe ze bij de sjalotten.
1 rode paprika
7
Schil de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise).
1 Wortel
8
Schil de wortel en snijd hem in brunoise. Doe de paprika en de wortel bij de sjalotten en laat mee stoven.
0,5 courgettes, 0,5 aubergine
9
Snijd de courgette zonder de zaadjes in brunoise. Snijd de aubergine ook in blokjes. Doe ze bij de groenten en laat ze mee stoven.
tijm, rozemarijn, 2 blaadjes laurier, gedroogde oregano
10
Rits de tijm en de rozemarijn van de takjes en snipper ze fijn. Doe ze met de laurierblaadjes bij de groenten. Kruid met gedroogde oregano en Provençaalse kruiden.
TIPVoeg eventueel een eetlepel honing toe aan de saus om ze wat zoeter te maken.
1 blikje Tomatenpuree, 0,1 l rode wijn, 400 g tomaten
11
Doe het blikje tomatenpuree bij de groenten en laat even mee bakken. Bevochtig met de rode wijn en een scheutje water. Doe het blik tomaten in blokjes bij de saus. Laat pruttelen op een laag vuur.
boter
12
Verhit een klont boter in een pan.
peper
13
Kruid het vlees aan beide kanten met peper en zout. Bak het 5 minuten aan elke kant.
14
Haal het vlees uit de pan, draai het om en laat het rusten onder aluminiumfolie.
TIPJe kunt de pan van het vlees eventueel deglaceren met wat porto en dat door de Provençaalse saus roeren.
1 bosje veldsla, 1 scheutje balsamicoazijn
15
Spoel de veldsla en laat uitlekken. Meng met een scheutje olijfolie en een likje balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.
16
Snijd het vlees tegen de draad in stukken. Serveer het met de Provençaalse saus, de aardappelwedges en de veldsla.
TIPOnglet is niet zo lekker bien cuit. Het wordt dan wat taai. Wil je graag doorbakken vlees? Kies dan een ander stukje vlees.