dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Veggie burrito met quorn (thumbnail)Veggie burrito met quorn

Veggie burrito met quorn

45m
0
-
1.7K
Recepten

Veggie burrito met quorn

Voor dit opgerold gerecht trekt Jeroen de vegetarische kaart. De klassieke Mexicaanse burrito – een gevuld zacht tortilla-pannenkoekje – krijgt een rijkelijke inhoud, zonder het gebruik van enige vleeswaar.Met gehakt van quorn, bulgur, groenten en specerijen maakt hij een stevige portie ‘Mexican’ comfort food, inclusief een smeuïge guacamole en een lepel frisse zure room. De rol zit bomvol smaak en ‘beet’, dus de kans op klachten is klein. En wie z’n portie vlees niet kan missen: vervang het vegetarisch gehakt door gemengd gehakt, dat je vooraf even rul bakt in een pan met wat boter.weetje over bulgur:Wie het woordje ‘bulgur’ leest in de lijst met ingrediënten, denkt mogelijk aan een bizar exotisch product of een product uit de geitenwollensokken-keuken. Maar bulgur is niks meer of minder dan een graanproduct. Tarwekorrels worden gestoomd en daarna gebroken. Ze zijn een ideale variatie op de klassieke portie aardappelen of rijst. ’t Is echt de moeite om er eens mee te koken. Bulgur kan je nu al kopen in de meeste grote supermarkten.
Veggie burrito met quorn (thumbnail)Veggie burrito met quorn

Veggie burrito met quorn

45m
0
-
1.7K
Recepten

Veggie burrito met quorn

Voor dit opgerold gerecht trekt Jeroen de vegetarische kaart. De klassieke Mexicaanse burrito – een gevuld zacht tortilla-pannenkoekje – krijgt een rijkelijke inhoud, zonder het gebruik van enige vleeswaar.Met gehakt van quorn, bulgur, groenten en specerijen maakt hij een stevige portie ‘Mexican’ comfort food, inclusief een smeuïge guacamole en een lepel frisse zure room. De rol zit bomvol smaak en ‘beet’, dus de kans op klachten is klein. En wie z’n portie vlees niet kan missen: vervang het vegetarisch gehakt door gemengd gehakt, dat je vooraf even rul bakt in een pan met wat boter.weetje over bulgur:Wie het woordje ‘bulgur’ leest in de lijst met ingrediënten, denkt mogelijk aan een bizar exotisch product of een product uit de geitenwollensokken-keuken. Maar bulgur is niks meer of minder dan een graanproduct. Tarwekorrels worden gestoomd en daarna gebroken. Ze zijn een ideale variatie op de klassieke portie aardappelen of rijst. ’t Is echt de moeite om er eens mee te koken. Bulgur kan je nu al kopen in de meeste grote supermarkten.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten0
Beoordeling-
Aantal likes1.7K

Ingrediënten

4 personen
Fijne olijfolie
1 scheutje
Bulgur
200 g
Zout
Uien
2
Olijfolie
1 scheutje
Gemberstukje knol
40 g
Chilipeper
1
Look
2 teentjes
Wortel
1
Kerstomaten
200 g
Gehakt van quornvleesvervanger
200 g
Komijnpoeder
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Currypoeder
1 snuifje
Gemalen steranijs
1 snuifje
Tomatenpureegeconcentreerd
40 g
Tomatenstukjesblik
400 g
Bonen
250 g
Avocado's
2
Limoenen
1,5
Cayennepeper
1 snuifje
Tortilla's
4
Zure room
0,1 l

Benodigdheden

Een zeef

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De tortillavulling

1
Weeg de nodige hoeveelheid bulgur en doe de tarwekorrels in een kookpot. Schep er een dubbele hoeveelheid water bij (2 delen water per deel bulgur) en voeg een snuif zout toe. Breng het mengsel aan de kook op een matig vuur. Respecteer de kooktijd die op de verpakking vermeld staat en de tarwekorrels zullen het water opzuigen en beetgaar worden.
2
Pel de uien en snipper ze grof. Stoof de stukken ui in een scheut hete olijfolie op een matig vuur.
3
Hak intussen de geschilde gemberknol in zo fijn mogelijke stukjes. Roer de gember door de gestoofde uien.
4
Snij de rode chilipeper zo fijn mogelijk, al dan niet met de hete zaadjes erin. Beslis hoe pikant je wil werken en stoof een hoeveelheid chilipeper mee, naar persoonlijke smaak. Van mild tot vurig.
5
Pel de tenen look, hak ze fijn en roer ze door alles wat stooft.
6
Schil de wortelen, snij de penen eerst overlangs in twee en vervolgens in kleine stukjes. Doe de blokjes wortel en de hele kerstomaten in de pot.
7
Strooi het vegetarisch gehakt in de pot.
8
TIP: Wie een niet-vegetarische bereiding wil maken, bakt gemengd gehakt rul in een beetje boter.
9
Kruid de groentemix met quorn met een snuif komijnpoeder, een snuif paprikapoeder, een snuif currypoeder en een bescheiden snuifje gemalen steranijs. Roer en laat de specerijen heel even meebakken.
10
Roer er de tomatenpuree doorheen, laat de rauwe smaak wegbakken en vervolgens gaan de blokjes tomaat-uit-blik erbij, samen met een scheutje water.
11
Spoel de rode bonen in een zeef onder stromend water. Laat ze uitlekken en voeg ze toe aan de burrito-vulling.
12
Laat de bereiding enkele minuten pruttelen op een zacht vuur, tot de groenten gaar zijn. Proef en voeg naar smaak wat zout toe.

De snelle guacamole

13
Snij de avocado overlangs in twee, tegen de dikke pit aan. Trek de beide helften los, snij ze in parten en trek de schil eraf. Snij het malse vruchtvlees in partjes en doe ze in een schaal. Plet de avocado met een vork.
14
Pers er een scheutje vers limoensap over en voeg een scheutje olijfolie toe. Kruid het mengsel met een snuifje zout en een voorzichtig snuifje cayennepeper.

De burito afwerken en serveren

15
Meng de bulgur met de groentesaus.
16
Verwarm de tortillavellen in een hete oven (180°C) of in een droge pan. Kort en krachtig.
17
Schep een flinke portie van de groentemix met bulgur en quorn op elke tortilla. Rol de dunne koek op en snij de burrito vervolgens in twee of drie gelijke stukken.
18
Serveer de stukken veggie-burrito tekens met een schep guacamole, een lepel (losgeroerde) zure room en partjes limoen.
19
Bewaar een rest van de groentemix met bulgur om meer wraps te maken of als lunch voor later.
1
Weeg de nodige hoeveelheid bulgur en doe de tarwekorrels in een kookpot. Schep er een dubbele hoeveelheid water bij (2 delen water per deel bulgur) en voeg een snuif zout toe. Breng het mengsel aan de kook op een matig vuur. Respecteer de kooktijd die op de verpakking vermeld staat en de tarwekorrels zullen het water opzuigen en beetgaar worden.
2
Pel de uien en snipper ze grof. Stoof de stukken ui in een scheut hete olijfolie op een matig vuur.

Instructies

De tortillavulling

1
Weeg de nodige hoeveelheid bulgur en doe de tarwekorrels in een kookpot. Schep er een dubbele hoeveelheid water bij (2 delen water per deel bulgur) en voeg een snuif zout toe. Breng het mengsel aan de kook op een matig vuur. Respecteer de kooktijd die op de verpakking vermeld staat en de tarwekorrels zullen het water opzuigen en beetgaar worden.
2
Pel de uien en snipper ze grof. Stoof de stukken ui in een scheut hete olijfolie op een matig vuur.
3
Hak intussen de geschilde gemberknol in zo fijn mogelijke stukjes. Roer de gember door de gestoofde uien.
4
Snij de rode chilipeper zo fijn mogelijk, al dan niet met de hete zaadjes erin. Beslis hoe pikant je wil werken en stoof een hoeveelheid chilipeper mee, naar persoonlijke smaak. Van mild tot vurig.
5
Pel de tenen look, hak ze fijn en roer ze door alles wat stooft.
6
Schil de wortelen, snij de penen eerst overlangs in twee en vervolgens in kleine stukjes. Doe de blokjes wortel en de hele kerstomaten in de pot.
7
Strooi het vegetarisch gehakt in de pot.
8
TIP: Wie een niet-vegetarische bereiding wil maken, bakt gemengd gehakt rul in een beetje boter.
9
Kruid de groentemix met quorn met een snuif komijnpoeder, een snuif paprikapoeder, een snuif currypoeder en een bescheiden snuifje gemalen steranijs. Roer en laat de specerijen heel even meebakken.
10
Roer er de tomatenpuree doorheen, laat de rauwe smaak wegbakken en vervolgens gaan de blokjes tomaat-uit-blik erbij, samen met een scheutje water.
11
Spoel de rode bonen in een zeef onder stromend water. Laat ze uitlekken en voeg ze toe aan de burrito-vulling.
12
Laat de bereiding enkele minuten pruttelen op een zacht vuur, tot de groenten gaar zijn. Proef en voeg naar smaak wat zout toe.

De snelle guacamole

13
Snij de avocado overlangs in twee, tegen de dikke pit aan. Trek de beide helften los, snij ze in parten en trek de schil eraf. Snij het malse vruchtvlees in partjes en doe ze in een schaal. Plet de avocado met een vork.
14
Pers er een scheutje vers limoensap over en voeg een scheutje olijfolie toe. Kruid het mengsel met een snuifje zout en een voorzichtig snuifje cayennepeper.

De burito afwerken en serveren

15
Meng de bulgur met de groentesaus.
16
Verwarm de tortillavellen in een hete oven (180°C) of in een droge pan. Kort en krachtig.
17
Schep een flinke portie van de groentemix met bulgur en quorn op elke tortilla. Rol de dunne koek op en snij de burrito vervolgens in twee of drie gelijke stukken.
18
Serveer de stukken veggie-burrito tekens met een schep guacamole, een lepel (losgeroerde) zure room en partjes limoen.
19
Bewaar een rest van de groentemix met bulgur om meer wraps te maken of als lunch voor later.
1
Weeg de nodige hoeveelheid bulgur en doe de tarwekorrels in een kookpot. Schep er een dubbele hoeveelheid water bij (2 delen water per deel bulgur) en voeg een snuif zout toe. Breng het mengsel aan de kook op een matig vuur. Respecteer de kooktijd die op de verpakking vermeld staat en de tarwekorrels zullen het water opzuigen en beetgaar worden.
2
Pel de uien en snipper ze grof. Stoof de stukken ui in een scheut hete olijfolie op een matig vuur.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Veggie burrito met quorn (thumbnail)Veggie burrito met quorn
4 personen
45m
Ingrediënten
Fijne olijfolie
1 scheutje
Bulgur
200 g
Zout
Uien
2
Olijfolie
1 scheutje
Gemberstukje knol
40 g
Chilipeper
1
Look
2 teentjes
Wortel
1
Kerstomaten
200 g
Gehakt van quornvleesvervanger
200 g
Komijnpoeder
1 snuifje
Paprikapoeder
1 snuifje
Currypoeder
1 snuifje
Gemalen steranijs
1 snuifje
Tomatenpureegeconcentreerd
40 g
Tomatenstukjesblik
400 g
Bonen
250 g
Avocado's
2
Limoenen
1,5
Cayennepeper
1 snuifje
Tortilla's
4
Zure room
0,1 l

Veggie burrito met quorn

Voor dit opgerold gerecht trekt Jeroen de vegetarische kaart. De klassieke Mexicaanse burrito – een gevuld zacht tortilla-pannenkoekje – krijgt een rijkelijke inhoud, zonder het gebruik van enige vleeswaar.Met gehakt van quorn, bulgur, groenten en specerijen maakt hij een stevige portie ‘Mexican’ comfort food, inclusief een smeuïge guacamole en een lepel frisse zure room. De rol zit bomvol smaak en ‘beet’, dus de kans op klachten is klein. En wie z’n portie vlees niet kan missen: vervang het vegetarisch gehakt door gemengd gehakt, dat je vooraf even rul bakt in een pan met wat boter.weetje over bulgur:Wie het woordje ‘bulgur’ leest in de lijst met ingrediënten, denkt mogelijk aan een bizar exotisch product of een product uit de geitenwollensokken-keuken. Maar bulgur is niks meer of minder dan een graanproduct. Tarwekorrels worden gestoomd en daarna gebroken. Ze zijn een ideale variatie op de klassieke portie aardappelen of rijst. ’t Is echt de moeite om er eens mee te koken. Bulgur kan je nu al kopen in de meeste grote supermarkten.
Instructies

De tortillavulling

1
Weeg de nodige hoeveelheid bulgur en doe de tarwekorrels in een kookpot. Schep er een dubbele hoeveelheid water bij (2 delen water per deel bulgur) en voeg een snuif zout toe. Breng het mengsel aan de kook op een matig vuur. Respecteer de kooktijd die op de verpakking vermeld staat en de tarwekorrels zullen het water opzuigen en beetgaar worden.
2
Pel de uien en snipper ze grof. Stoof de stukken ui in een scheut hete olijfolie op een matig vuur.
3
Hak intussen de geschilde gemberknol in zo fijn mogelijke stukjes. Roer de gember door de gestoofde uien.
4
Snij de rode chilipeper zo fijn mogelijk, al dan niet met de hete zaadjes erin. Beslis hoe pikant je wil werken en stoof een hoeveelheid chilipeper mee, naar persoonlijke smaak. Van mild tot vurig.
5
Pel de tenen look, hak ze fijn en roer ze door alles wat stooft.
6
Schil de wortelen, snij de penen eerst overlangs in twee en vervolgens in kleine stukjes. Doe de blokjes wortel en de hele kerstomaten in de pot.
7
Strooi het vegetarisch gehakt in de pot.
8
TIP: Wie een niet-vegetarische bereiding wil maken, bakt gemengd gehakt rul in een beetje boter.
9
Kruid de groentemix met quorn met een snuif komijnpoeder, een snuif paprikapoeder, een snuif currypoeder en een bescheiden snuifje gemalen steranijs. Roer en laat de specerijen heel even meebakken.
10
Roer er de tomatenpuree doorheen, laat de rauwe smaak wegbakken en vervolgens gaan de blokjes tomaat-uit-blik erbij, samen met een scheutje water.
11
Spoel de rode bonen in een zeef onder stromend water. Laat ze uitlekken en voeg ze toe aan de burrito-vulling.
12
Laat de bereiding enkele minuten pruttelen op een zacht vuur, tot de groenten gaar zijn. Proef en voeg naar smaak wat zout toe.

De snelle guacamole

13
Snij de avocado overlangs in twee, tegen de dikke pit aan. Trek de beide helften los, snij ze in parten en trek de schil eraf. Snij het malse vruchtvlees in partjes en doe ze in een schaal. Plet de avocado met een vork.
14
Pers er een scheutje vers limoensap over en voeg een scheutje olijfolie toe. Kruid het mengsel met een snuifje zout en een voorzichtig snuifje cayennepeper.

De burito afwerken en serveren

15
Meng de bulgur met de groentesaus.
16
Verwarm de tortillavellen in een hete oven (180°C) of in een droge pan. Kort en krachtig.
17
Schep een flinke portie van de groentemix met bulgur en quorn op elke tortilla. Rol de dunne koek op en snij de burrito vervolgens in twee of drie gelijke stukken.
18
Serveer de stukken veggie-burrito tekens met een schep guacamole, een lepel (losgeroerde) zure room en partjes limoen.
19
Bewaar een rest van de groentemix met bulgur om meer wraps te maken of als lunch voor later.