dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Banaan in de oven (thumbnail)Banaan in de oven

Banaan in de oven

55m
12
-
2.3K
Recepten

Banaan in de oven

De smaken van banaan en pindanoten gaan goed samen. Jeroen bakt een crumble van die populaire apennoten en serveert dat bovenop gebakken halve bananen met een laagje gekarameliseerde suiker. En nu we toch aan het zondigen zijn: lepel er wat pindasaus over en serveer het dessert met vanilleijs.Op tv maakt Jeroen een royale portie van de pindacrumble. Dit recept is deels aangepast.
Banaan in de oven (thumbnail)Banaan in de oven

Banaan in de oven

55m
12
-
2.3K
Recepten

Banaan in de oven

De smaken van banaan en pindanoten gaan goed samen. Jeroen bakt een crumble van die populaire apennoten en serveert dat bovenop gebakken halve bananen met een laagje gekarameliseerde suiker. En nu we toch aan het zondigen zijn: lepel er wat pindasaus over en serveer het dessert met vanilleijs.Op tv maakt Jeroen een royale portie van de pindacrumble. Dit recept is deels aangepast.
Type gerechtDessert
Totale tijd55m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Boter
50 g
Basterdsuiker
50 g
Bloem
50 g
Pindanoten
75 g
Zeezout
1 snuifje
Bananen
4
Kristalsuiker
6 el
Vanillesuiker
2 el
Kaneelpoeder
1 el
Pindakaas
2 el
Room
1 scheutje
Vanille-ijs

Benodigdheden

Hakmolen

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Bereiding

50 g boter, 50 g basterdsuiker, 50 g bloem, 75 g pindanoten, 1 snuifje zeezout, 4 bananen, 6 el kristalsuiker, 2 el vanillesuiker, 1 el kaneelpoeder
1
Laat wat boter op kamertemperatuur komen, zodat ze mals is.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Weeg de juiste hoeveelheid ongezouten pinda’s. Hak de nootjes fijn in een hakmolen, maar maal ze niet tot poeder.
Advertentie
Draadloze Hakmolen (thumbnail)Draadloze Hakmolen
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
4
Weeg ook de boter, de suiker en de bloem. Verzamel de gehakte pindanoten, de malse boter, de basterdsuiker en de bloem in een mengschaal.
5
Was je handen en kneed alle ingrediënten tot een typisch crumbledeeg.
6
Leg een vel bakpapier of een siliconenmat op de ovenschaal. Stort de dikke kruimels deeg erop uit en druk ze even aan.
7
Strooi een beetje grof zeezout over het deeg en schuif de ovenschaal in de oven van 180°C. Bak de crumble goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten.
8
Gebruik een vork om het gebakken crumbledeeg los te scheppen. Geef de hete (en daardoor deels malse) crumble de tijd om af te koelen en krokant te worden.
9
Hou de oven op temperatuur, om dadelijk de bananen te bakken.
10
Snij de steel van de bananen en snij elke vrucht overlangs in twee, zònder de schil te verwijderen.
11
Strijk de bodem van een braadslee in met met een laagje boter.
12
Leg de halve (ongeschilde) bananen in de braadslee, met het vruchtvlees naar boven gekeerd.
13
Doe de kristalsuiker en de vanillesuiker in een schaaltje. Voeg ook kaneelpoeder toe en meng alles.
14
Bestrooi de halve bananen met een royaal laagje van de suiker-kaneelmengeling. Bedek de schotel met een vel aluminiumfolie.
15
Schuif de schaal met halve bananen in de hete oven van 180°C. Reken een baktijd van ongeveer 20 minuten.
16
Verwijder de aluminiumfolie en zet aansluitend de ovengrill op gedurende enkele minuten. Laat het suikerlaagje goudbruin karameliseren.

Afwerking

2 el pindakaas, 1 scheutje Room, vanille-ijs
17
Schenk een scheutje room in een kleine pan op een matig vuur. Voeg de pindakaas toe en roer met de garde. Voeg eventueel een beetje water toe om een pindasaus van ideale dikte te krijgen.
18
Schik op elk bord twee halve gebakken bananen. Bedek het fruit met een laagje crumble van pindanoten en een lepeltje pindasaus.
TIPVoor de liefhebbers: schenk een scheutje rum over de gebakken bananen en flambeer het dessert.
19
Serveer de gebakken bananen met een bolletje vanilleijs.
1
Laat wat boter op kamertemperatuur komen, zodat ze mals is.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.

Instructies

Bereiding

50 g boter, 50 g basterdsuiker, 50 g bloem, 75 g pindanoten, 1 snuifje zeezout, 4 bananen, 6 el kristalsuiker, 2 el vanillesuiker, 1 el kaneelpoeder
1
Laat wat boter op kamertemperatuur komen, zodat ze mals is.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Weeg de juiste hoeveelheid ongezouten pinda’s. Hak de nootjes fijn in een hakmolen, maar maal ze niet tot poeder.
Advertentie
Draadloze Hakmolen (thumbnail)Draadloze Hakmolen
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
4
Weeg ook de boter, de suiker en de bloem. Verzamel de gehakte pindanoten, de malse boter, de basterdsuiker en de bloem in een mengschaal.
5
Was je handen en kneed alle ingrediënten tot een typisch crumbledeeg.
6
Leg een vel bakpapier of een siliconenmat op de ovenschaal. Stort de dikke kruimels deeg erop uit en druk ze even aan.
7
Strooi een beetje grof zeezout over het deeg en schuif de ovenschaal in de oven van 180°C. Bak de crumble goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten.
8
Gebruik een vork om het gebakken crumbledeeg los te scheppen. Geef de hete (en daardoor deels malse) crumble de tijd om af te koelen en krokant te worden.
9
Hou de oven op temperatuur, om dadelijk de bananen te bakken.
10
Snij de steel van de bananen en snij elke vrucht overlangs in twee, zònder de schil te verwijderen.
11
Strijk de bodem van een braadslee in met met een laagje boter.
12
Leg de halve (ongeschilde) bananen in de braadslee, met het vruchtvlees naar boven gekeerd.
13
Doe de kristalsuiker en de vanillesuiker in een schaaltje. Voeg ook kaneelpoeder toe en meng alles.
14
Bestrooi de halve bananen met een royaal laagje van de suiker-kaneelmengeling. Bedek de schotel met een vel aluminiumfolie.
15
Schuif de schaal met halve bananen in de hete oven van 180°C. Reken een baktijd van ongeveer 20 minuten.
16
Verwijder de aluminiumfolie en zet aansluitend de ovengrill op gedurende enkele minuten. Laat het suikerlaagje goudbruin karameliseren.

Afwerking

2 el pindakaas, 1 scheutje Room, vanille-ijs
17
Schenk een scheutje room in een kleine pan op een matig vuur. Voeg de pindakaas toe en roer met de garde. Voeg eventueel een beetje water toe om een pindasaus van ideale dikte te krijgen.
18
Schik op elk bord twee halve gebakken bananen. Bedek het fruit met een laagje crumble van pindanoten en een lepeltje pindasaus.
TIPVoor de liefhebbers: schenk een scheutje rum over de gebakken bananen en flambeer het dessert.
19
Serveer de gebakken bananen met een bolletje vanilleijs.
1
Laat wat boter op kamertemperatuur komen, zodat ze mals is.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Banaan in de oven (thumbnail)Banaan in de oven
4 personen
55m
Ingrediënten
Boter
50 g
Basterdsuiker
50 g
Bloem
50 g
Pindanoten
75 g
Zeezout
1 snuifje
Bananen
4
Kristalsuiker
6 el
Vanillesuiker
2 el
Kaneelpoeder
1 el
Pindakaas
2 el
Room
1 scheutje
Vanille-ijs

Banaan in de oven

De smaken van banaan en pindanoten gaan goed samen. Jeroen bakt een crumble van die populaire apennoten en serveert dat bovenop gebakken halve bananen met een laagje gekarameliseerde suiker. En nu we toch aan het zondigen zijn: lepel er wat pindasaus over en serveer het dessert met vanilleijs.Op tv maakt Jeroen een royale portie van de pindacrumble. Dit recept is deels aangepast.
Instructies

Bereiding

50 g boter, 50 g basterdsuiker, 50 g bloem, 75 g pindanoten, 1 snuifje zeezout, 4 bananen, 6 el kristalsuiker, 2 el vanillesuiker, 1 el kaneelpoeder
1
Laat wat boter op kamertemperatuur komen, zodat ze mals is.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Weeg de juiste hoeveelheid ongezouten pinda’s. Hak de nootjes fijn in een hakmolen, maar maal ze niet tot poeder.
4
Weeg ook de boter, de suiker en de bloem. Verzamel de gehakte pindanoten, de malse boter, de basterdsuiker en de bloem in een mengschaal.
5
Was je handen en kneed alle ingrediënten tot een typisch crumbledeeg.
6
Leg een vel bakpapier of een siliconenmat op de ovenschaal. Stort de dikke kruimels deeg erop uit en druk ze even aan.
7
Strooi een beetje grof zeezout over het deeg en schuif de ovenschaal in de oven van 180°C. Bak de crumble goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten.
8
Gebruik een vork om het gebakken crumbledeeg los te scheppen. Geef de hete (en daardoor deels malse) crumble de tijd om af te koelen en krokant te worden.
9
Hou de oven op temperatuur, om dadelijk de bananen te bakken.
10
Snij de steel van de bananen en snij elke vrucht overlangs in twee, zònder de schil te verwijderen.
11
Strijk de bodem van een braadslee in met met een laagje boter.
12
Leg de halve (ongeschilde) bananen in de braadslee, met het vruchtvlees naar boven gekeerd.
13
Doe de kristalsuiker en de vanillesuiker in een schaaltje. Voeg ook kaneelpoeder toe en meng alles.
14
Bestrooi de halve bananen met een royaal laagje van de suiker-kaneelmengeling. Bedek de schotel met een vel aluminiumfolie.
15
Schuif de schaal met halve bananen in de hete oven van 180°C. Reken een baktijd van ongeveer 20 minuten.
16
Verwijder de aluminiumfolie en zet aansluitend de ovengrill op gedurende enkele minuten. Laat het suikerlaagje goudbruin karameliseren.

Afwerking

2 el pindakaas, 1 scheutje Room, vanille-ijs
17
Schenk een scheutje room in een kleine pan op een matig vuur. Voeg de pindakaas toe en roer met de garde. Voeg eventueel een beetje water toe om een pindasaus van ideale dikte te krijgen.
18
Schik op elk bord twee halve gebakken bananen. Bedek het fruit met een laagje crumble van pindanoten en een lepeltje pindasaus.
TIPVoor de liefhebbers: schenk een scheutje rum over de gebakken bananen en flambeer het dessert.
19
Serveer de gebakken bananen met een bolletje vanilleijs.