dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Amandelbiscotti en een exotische smoothie (thumbnail)Amandelbiscotti en een exotische smoothie

Amandelbiscotti en een exotische smoothie

1u 20m
11
-
7.1K
Recepten

Amandelbiscotti en een exotische smoothie

Je kent ze wel – biscotti - de beenharde Italiaanse koekjes die heerlijk smaken bij je espresso. Ze lijken wel op schijfjes brood, maar dan wel gevuld met stukjes gedroogd fruit en een flink aantal amandelen. Het bijzondere aan het recept van deze biscotti is de dubbele bakbeurt.
Amandelbiscotti en een exotische smoothie (thumbnail)Amandelbiscotti en een exotische smoothie

Amandelbiscotti en een exotische smoothie

1u 20m
11
-
7.1K
Recepten

Amandelbiscotti en een exotische smoothie

Je kent ze wel – biscotti - de beenharde Italiaanse koekjes die heerlijk smaken bij je espresso. Ze lijken wel op schijfjes brood, maar dan wel gevuld met stukjes gedroogd fruit en een flink aantal amandelen. Het bijzondere aan het recept van deze biscotti is de dubbele bakbeurt.
Type gerechtTussendoortje
Totale tijd1u 20m
Ingrediënten11
Beoordeling-
Aantal likes7.1K

Ingrediënten

4 personen
Suiker
125 g
Patisseriebloem
250 g
Amandelnoten
50 g
Gedroogde abrikozen
50 g
Amaretto
1 scheutje
Zout
1 snuifje
Bananen
2
Mango
1
Sinaasappelen
4
Passievrucht
1
Eieren
2

Benodigdheden

Keukenrobot, blender, een keukenweegschaal, een keukenmachine met klopper, een bakmatje of een vel bakpapier, een blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De biscotti

125 g suiker, 250 g patisseriebloem, 50 g amandelnoten, 50 g Gedroogde abrikozen, 1 scheutje amaretto, 1 snuifje zout, 2 eieren
1
Voorbereiding: Leg de gedroogde abrikozen te week in een scheut amaretto. Laat het fruit minstens 30 minuten wellen in de amandellikeur.
2
Breek de eieren in de mengkom van de keukenmachine.
3
Plaats het klopper-hulpstuk in de machine.
4
Weeg de hoeveelheid suiker, laat de machine draaien en giet de suiker bij de eieren.
5
Hou de keukenmachine enkele minuten rustig aan de gang tot je een redelijk luchtig mengsel krijgt van ei en suiker.
6
Schep de bloem er in delen bij en laat de machine draaien tot je een dik koekjesdeeg krijgt.
7
Verwarm de oven voor op 180°C.
8
Snipper de ‘gemacereerde’ of geweekte abrikozen fijn en hak de blanke amandelnoten in grove stukken.
9
Voeg een snuifje zout toe en meng de fruitblokjes en de stukken noot doorheen het deeg.
10
Bepoeder je werkplank met een behoorlijk laagje bloem.
11
Schep het deeg op het bebloemde vlak en strooi er nog een beetje bloem bovenop.
12
Kneed de bal ‘nat’ deeg. Laat het deeg voldoende bloem opnemen tot het stevig genoeg is om er een worst van te rollen.
13
Rol het tot een lange (lichtjes afgeplatte) worst van ongeveer 2 centimeter dik en 4 centimeter breed.
14
Snij de worst bicottideeg nu in twee gelijke stukken (elk ong. 25 tot 30 cm lang) en leg ze op een ovenschaal met een bakmatje.
15
Bak de koekjes gedurende 20 minuten in de oven van 180°C.
16
Neem de gebakken biscotti ‘in worstvorm’ uit de oven, en laat het toestel nu werken op een lagere temperatuur. Verlaag ze tot 120°C voor de tweede bakbeurt die straks volgt.
17
Snij de gebakken koekjesworsten in individuele koekjes of sneetjes van ongeveer anderhalve tot 2 centimeter breed.
18
Verspreid de koekjes op de ovenschaal en laat ze opnieuw in de oven verdwijnen voor een ‘droogbeurt’ van 25 minuten op 120°C.
19
Laat de koekjes afkoelen. Uiteindelijk worden de koekjes beenhard, precies zoals het hoort.

De smoothie

2 bananen, 1 mango, 4 sinaasappelen, 1 passievrucht
20
Neem de beker van de blender. Doe er een selectie fruit in.
21
Pel de bananen en snij ze in grove stukken.
22
Schil de mango en snij het vruchtvlees in stukken.
23
Voeg het sinaasappelsap toe .
24
Snij de passievrucht middendoor en schep de smakelijke pitjes bij de rest van het fruit.
25
Mix alles tot een stevige smoothie.
TIPWie dat wenst kan een scheutje yoghurt onder het fruit mixen.
1
Voorbereiding: Leg de gedroogde abrikozen te week in een scheut amaretto. Laat het fruit minstens 30 minuten wellen in de amandellikeur.
2
Breek de eieren in de mengkom van de keukenmachine.

Instructies

De biscotti

125 g suiker, 250 g patisseriebloem, 50 g amandelnoten, 50 g Gedroogde abrikozen, 1 scheutje amaretto, 1 snuifje zout, 2 eieren
1
Voorbereiding: Leg de gedroogde abrikozen te week in een scheut amaretto. Laat het fruit minstens 30 minuten wellen in de amandellikeur.
2
Breek de eieren in de mengkom van de keukenmachine.
3
Plaats het klopper-hulpstuk in de machine.
4
Weeg de hoeveelheid suiker, laat de machine draaien en giet de suiker bij de eieren.
5
Hou de keukenmachine enkele minuten rustig aan de gang tot je een redelijk luchtig mengsel krijgt van ei en suiker.
6
Schep de bloem er in delen bij en laat de machine draaien tot je een dik koekjesdeeg krijgt.
7
Verwarm de oven voor op 180°C.
8
Snipper de ‘gemacereerde’ of geweekte abrikozen fijn en hak de blanke amandelnoten in grove stukken.
9
Voeg een snuifje zout toe en meng de fruitblokjes en de stukken noot doorheen het deeg.
10
Bepoeder je werkplank met een behoorlijk laagje bloem.
11
Schep het deeg op het bebloemde vlak en strooi er nog een beetje bloem bovenop.
12
Kneed de bal ‘nat’ deeg. Laat het deeg voldoende bloem opnemen tot het stevig genoeg is om er een worst van te rollen.
13
Rol het tot een lange (lichtjes afgeplatte) worst van ongeveer 2 centimeter dik en 4 centimeter breed.
14
Snij de worst bicottideeg nu in twee gelijke stukken (elk ong. 25 tot 30 cm lang) en leg ze op een ovenschaal met een bakmatje.
15
Bak de koekjes gedurende 20 minuten in de oven van 180°C.
16
Neem de gebakken biscotti ‘in worstvorm’ uit de oven, en laat het toestel nu werken op een lagere temperatuur. Verlaag ze tot 120°C voor de tweede bakbeurt die straks volgt.
17
Snij de gebakken koekjesworsten in individuele koekjes of sneetjes van ongeveer anderhalve tot 2 centimeter breed.
18
Verspreid de koekjes op de ovenschaal en laat ze opnieuw in de oven verdwijnen voor een ‘droogbeurt’ van 25 minuten op 120°C.
19
Laat de koekjes afkoelen. Uiteindelijk worden de koekjes beenhard, precies zoals het hoort.

De smoothie

2 bananen, 1 mango, 4 sinaasappelen, 1 passievrucht
20
Neem de beker van de blender. Doe er een selectie fruit in.
21
Pel de bananen en snij ze in grove stukken.
22
Schil de mango en snij het vruchtvlees in stukken.
23
Voeg het sinaasappelsap toe .
24
Snij de passievrucht middendoor en schep de smakelijke pitjes bij de rest van het fruit.
25
Mix alles tot een stevige smoothie.
TIPWie dat wenst kan een scheutje yoghurt onder het fruit mixen.
1
Voorbereiding: Leg de gedroogde abrikozen te week in een scheut amaretto. Laat het fruit minstens 30 minuten wellen in de amandellikeur.
2
Breek de eieren in de mengkom van de keukenmachine.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Amandelbiscotti en een exotische smoothie (thumbnail)Amandelbiscotti en een exotische smoothie
4 personen
1u 20m
Ingrediënten
Suiker
125 g
Patisseriebloem
250 g
Amandelnoten
50 g
Gedroogde abrikozen
50 g
Amaretto
1 scheutje
Zout
1 snuifje
Bananen
2
Mango
1
Sinaasappelen
4
Passievrucht
1
Eieren
2

Amandelbiscotti en een exotische smoothie

Je kent ze wel – biscotti - de beenharde Italiaanse koekjes die heerlijk smaken bij je espresso. Ze lijken wel op schijfjes brood, maar dan wel gevuld met stukjes gedroogd fruit en een flink aantal amandelen. Het bijzondere aan het recept van deze biscotti is de dubbele bakbeurt.
Instructies

De biscotti

125 g suiker, 250 g patisseriebloem, 50 g amandelnoten, 50 g Gedroogde abrikozen, 1 scheutje amaretto, 1 snuifje zout, 2 eieren
1
Voorbereiding: Leg de gedroogde abrikozen te week in een scheut amaretto. Laat het fruit minstens 30 minuten wellen in de amandellikeur.
2
Breek de eieren in de mengkom van de keukenmachine.
3
Plaats het klopper-hulpstuk in de machine.
4
Weeg de hoeveelheid suiker, laat de machine draaien en giet de suiker bij de eieren.
5
Hou de keukenmachine enkele minuten rustig aan de gang tot je een redelijk luchtig mengsel krijgt van ei en suiker.
6
Schep de bloem er in delen bij en laat de machine draaien tot je een dik koekjesdeeg krijgt.
7
Verwarm de oven voor op 180°C.
8
Snipper de ‘gemacereerde’ of geweekte abrikozen fijn en hak de blanke amandelnoten in grove stukken.
9
Voeg een snuifje zout toe en meng de fruitblokjes en de stukken noot doorheen het deeg.
10
Bepoeder je werkplank met een behoorlijk laagje bloem.
11
Schep het deeg op het bebloemde vlak en strooi er nog een beetje bloem bovenop.
12
Kneed de bal ‘nat’ deeg. Laat het deeg voldoende bloem opnemen tot het stevig genoeg is om er een worst van te rollen.
13
Rol het tot een lange (lichtjes afgeplatte) worst van ongeveer 2 centimeter dik en 4 centimeter breed.
14
Snij de worst bicottideeg nu in twee gelijke stukken (elk ong. 25 tot 30 cm lang) en leg ze op een ovenschaal met een bakmatje.
15
Bak de koekjes gedurende 20 minuten in de oven van 180°C.
16
Neem de gebakken biscotti ‘in worstvorm’ uit de oven, en laat het toestel nu werken op een lagere temperatuur. Verlaag ze tot 120°C voor de tweede bakbeurt die straks volgt.
17
Snij de gebakken koekjesworsten in individuele koekjes of sneetjes van ongeveer anderhalve tot 2 centimeter breed.
18
Verspreid de koekjes op de ovenschaal en laat ze opnieuw in de oven verdwijnen voor een ‘droogbeurt’ van 25 minuten op 120°C.
19
Laat de koekjes afkoelen. Uiteindelijk worden de koekjes beenhard, precies zoals het hoort.

De smoothie

2 bananen, 1 mango, 4 sinaasappelen, 1 passievrucht
20
Neem de beker van de blender. Doe er een selectie fruit in.
21
Pel de bananen en snij ze in grove stukken.
22
Schil de mango en snij het vruchtvlees in stukken.
23
Voeg het sinaasappelsap toe .
24
Snij de passievrucht middendoor en schep de smakelijke pitjes bij de rest van het fruit.
25
Mix alles tot een stevige smoothie.
TIPWie dat wenst kan een scheutje yoghurt onder het fruit mixen.