dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Rog uit de oven en geplette aardappel met zongedroogde tomaten (thumbnail)Rog uit de oven en geplette aardappel met zongedroogde tomaten

Rog uit de oven en geplette aardappel met zongedroogde tomaten

50m
17
-
1.7K
Recepten

Rog uit de oven en geplette aardappel met zongedroogde tomaten

Jeroen pocheert de rog in de oven met wat witte wijn. Daarbij maakt hij eenvoudige geplette aardappelen met veldsla en zongedroogde tomaten. Aan het einde krijgt de rog een lekkere kruidenkorst. Het recept is eenvoudig, maar dit is zonder twijfel top-eten!
Rog uit de oven en geplette aardappel met zongedroogde tomaten (thumbnail)Rog uit de oven en geplette aardappel met zongedroogde tomaten

Rog uit de oven en geplette aardappel met zongedroogde tomaten

50m
17
-
1.7K
Recepten

Rog uit de oven en geplette aardappel met zongedroogde tomaten

Jeroen pocheert de rog in de oven met wat witte wijn. Daarbij maakt hij eenvoudige geplette aardappelen met veldsla en zongedroogde tomaten. Aan het einde krijgt de rog een lekkere kruidenkorst. Het recept is eenvoudig, maar dit is zonder twijfel top-eten!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes1.7K

Ingrediënten

4 personen
Loskokende aardappelen
800 g
Peper
Zout
Rogvleugels
4 stukken
Tijm
Laurier
Witte wijn
1 scheutje
Krulpeterselie
1 bosje
Boter
100 g
Paneermeel
50 g
Citroenen
0,25
Veldsla
100 g
Zongedroogde tomaten
1 bakje
Olijfolie
Sjalotten
1
Look
0,5 teentjes
Zure room
1 el

Benodigdheden

Hakmolen, een ovenschaal, aluminiumfolie, een hakmolen met s vormig mes

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht).
800 g Loskokende aardappelen
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water onder een deksel.
peper, zout
3
Vet een grote ovenschaal in met boter. Kruid met peper en zout.
4 stukken rogvleugels, tijm, laurier, 1 scheutje witte wijn
4
Leg er de rog in en kruid met peper en zout. Leg er de tijm en laurier bij. Giet er een scheutje wijn over.
5
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
6
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat de vis ongeveer 20 minuten pocheren.

De kruidenkorst (‘persillade’)

1 bosje krulpeterselie
7
Spoel de krulpeterselie. Doe hem in de hakmolen en mix fijn.
100 g boter, 50 g paneermeel, 0,25 citroenen
8
Mix er de malse boter en het paneermeel door. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Afwerken en serveren

100 g veldsla, 1 bakje Zongedroogde tomaten
9
Was de veldsla en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de zongedroogde tomaten in stukken.
olijfolie
10
Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan.
1 Sjalotten, 0,5 teentjes Look
11
Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Stoof de sjalot en de look glazig in de olie.
12
Doe er de zongedroogde tomaten bij en laat meestoven.
13
Haal de vis uit de oven en controleer de gaarheid door er in te prikken.
14
Zet de ovengrill aan.
15
Verdeel de kruidenkorst over de vis. Zet hem onder de grill tot hij een mooi bruin korstje heeft.
1 el Zure room
16
Plet de aardappelen, de helft van de veldsla en de gestoofde zongedroogde tomaten met een vork. Roer er de zure room door. Schep er tenslotte de rest van de veldsla door.
17
Serveer de rog met de geplette aardappelen.
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht).
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water onder een deksel.

Instructies

1
Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht).
800 g Loskokende aardappelen
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water onder een deksel.
peper, zout
3
Vet een grote ovenschaal in met boter. Kruid met peper en zout.
4 stukken rogvleugels, tijm, laurier, 1 scheutje witte wijn
4
Leg er de rog in en kruid met peper en zout. Leg er de tijm en laurier bij. Giet er een scheutje wijn over.
5
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
6
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat de vis ongeveer 20 minuten pocheren.

De kruidenkorst (‘persillade’)

1 bosje krulpeterselie
7
Spoel de krulpeterselie. Doe hem in de hakmolen en mix fijn.
100 g boter, 50 g paneermeel, 0,25 citroenen
8
Mix er de malse boter en het paneermeel door. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Afwerken en serveren

100 g veldsla, 1 bakje Zongedroogde tomaten
9
Was de veldsla en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de zongedroogde tomaten in stukken.
olijfolie
10
Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan.
1 Sjalotten, 0,5 teentjes Look
11
Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Stoof de sjalot en de look glazig in de olie.
12
Doe er de zongedroogde tomaten bij en laat meestoven.
13
Haal de vis uit de oven en controleer de gaarheid door er in te prikken.
14
Zet de ovengrill aan.
15
Verdeel de kruidenkorst over de vis. Zet hem onder de grill tot hij een mooi bruin korstje heeft.
1 el Zure room
16
Plet de aardappelen, de helft van de veldsla en de gestoofde zongedroogde tomaten met een vork. Roer er de zure room door. Schep er tenslotte de rest van de veldsla door.
17
Serveer de rog met de geplette aardappelen.
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht).
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water onder een deksel.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Rog uit de oven en geplette aardappel met zongedroogde tomaten (thumbnail)Rog uit de oven en geplette aardappel met zongedroogde tomaten
4 personen
50m
Ingrediënten
Loskokende aardappelen
800 g
Peper
Zout
Rogvleugels
4 stukken
Tijm
Laurier
Witte wijn
1 scheutje
Krulpeterselie
1 bosje
Boter
100 g
Paneermeel
50 g
Citroenen
0,25
Veldsla
100 g
Zongedroogde tomaten
1 bakje
Olijfolie
Sjalotten
1
Look
0,5 teentjes
Zure room
1 el

Rog uit de oven en geplette aardappel met zongedroogde tomaten

Jeroen pocheert de rog in de oven met wat witte wijn. Daarbij maakt hij eenvoudige geplette aardappelen met veldsla en zongedroogde tomaten. Aan het einde krijgt de rog een lekkere kruidenkorst. Het recept is eenvoudig, maar dit is zonder twijfel top-eten!
Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht).
800 g Loskokende aardappelen
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water onder een deksel.
peper, zout
3
Vet een grote ovenschaal in met boter. Kruid met peper en zout.
4 stukken rogvleugels, tijm, laurier, 1 scheutje witte wijn
4
Leg er de rog in en kruid met peper en zout. Leg er de tijm en laurier bij. Giet er een scheutje wijn over.
5
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
6
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat de vis ongeveer 20 minuten pocheren.

De kruidenkorst (‘persillade’)

1 bosje krulpeterselie
7
Spoel de krulpeterselie. Doe hem in de hakmolen en mix fijn.
100 g boter, 50 g paneermeel, 0,25 citroenen
8
Mix er de malse boter en het paneermeel door. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Afwerken en serveren

100 g veldsla, 1 bakje Zongedroogde tomaten
9
Was de veldsla en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de zongedroogde tomaten in stukken.
olijfolie
10
Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan.
1 Sjalotten, 0,5 teentjes Look
11
Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Stoof de sjalot en de look glazig in de olie.
12
Doe er de zongedroogde tomaten bij en laat meestoven.
13
Haal de vis uit de oven en controleer de gaarheid door er in te prikken.
14
Zet de ovengrill aan.
15
Verdeel de kruidenkorst over de vis. Zet hem onder de grill tot hij een mooi bruin korstje heeft.
1 el Zure room
16
Plet de aardappelen, de helft van de veldsla en de gestoofde zongedroogde tomaten met een vork. Roer er de zure room door. Schep er tenslotte de rest van de veldsla door.
17
Serveer de rog met de geplette aardappelen.