Vegetarische kebab met oesterzwammen, daslook en gegrilde brie
Vegetarische kebab met oesterzwammen, daslook en gegrilde brie
Vegetarische kebab met oesterzwammen, daslook en gegrilde brie
Vegetarische kebab met oesterzwammen, daslook en gegrilde brie
Ingrediënten
4 personen
Turken broeden
1
Sjalotten
1
Rode wijnazijn
1 scheutje
Daslook
200 g
Bicarbonaat
1 snuifje
Eierdooiers
2
Witte wijnazijn
1 scheutje
Mierikswortel pasta
1 tl
Slaolie
0,3 l
Yoghurt
2 el
Oesterzwammen
600 g
Kaneelpoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Currypoeder
1 snuifje
Zoete ketjap
1 scheutje
Arachideolie
1 scheutje
Ijsbergsla
0,5
Brie
300 g
Koriander
Jalapenopepers
4 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 Turken broeden
1
Laat de grillstand van de oven voorverwarmen. Rooster het brood krokant onder de grill.
1 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
2
Pel de sjalot, snijd ze in ringen en giet er de azijn over. Laat de sjalot even marineren.
200 g daslook, 1 snuifje bicarbonaat
3
Was de daslook, snijd de helft grof en kook hem kort af in een pot water met wat bicarbonaat. Spoel de daslook onder koud water en knijp het meeste water eruit.
2 eierdooiers, 1 scheutje Witte wijnazijn, 1 tl mierikswortel pasta
4
Doe de dooiers met een scheutje water, een scheutje azijn, de mierikswortelpasta en de daslook in een maatbeker en zet de mixer erin.
0,3 l slaolie, 2 el Yoghurt
5
Giet de olie er in een straaltje bij, tot je een licht gebonden mayonaise hebt. Voeg de yoghurt, wat extra rauwe daslook, peper en zout toe en mix nog eens.
600 g oesterzwammen, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje currypoeder, 1 scheutje Zoete Ketjap
6
Scheur de oesterzwammen in reepjes en doe ze in een kom. Breng ze op smaak met het kaneelpoeder, de komijn, het gerookte paprikapoeder, cayennepeper en currypoeder en voeg er een scheut ketjap manis aan toe. Meng alles goed onder elkaar.
1 scheutje arachideolie
7
Laat een scheut olie heet worden in een pan en bak de champignons in de hete olie.
0,5 ijsbergsla
8
Snijd de sla in reepjes.
300 g Brie
9
Snijd de brie in plakken en leg de plakjes kaas op de oesterzwammen. Schuif de pan met de oesterzwammen en de brie enkele minuten onder de hete grill.
10
Snijd het brood in 4 gelijke delen en snij de broodjes open. Rooster ze nog kort in de oven.
koriander, 4 el jalapenopepers
11
Schep wat van de oesterzwammen met de gegrilde brie op een broodje, leg er wat sla op, enkele schijfjes jalapeno, wat koriander en wat gemarineerde sjalot. Werk het broodje af met wat van de daslookdressing.
1 Turken broeden
1
Laat de grillstand van de oven voorverwarmen. Rooster het brood krokant onder de grill.
1 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
2
Pel de sjalot, snijd ze in ringen en giet er de azijn over. Laat de sjalot even marineren.
200 g daslook, 1 snuifje bicarbonaat
3
Was de daslook, snijd de helft grof en kook hem kort af in een pot water met wat bicarbonaat. Spoel de daslook onder koud water en knijp het meeste water eruit.
2 eierdooiers, 1 scheutje Witte wijnazijn, 1 tl mierikswortel pasta
4
Doe de dooiers met een scheutje water, een scheutje azijn, de mierikswortelpasta en de daslook in een maatbeker en zet de mixer erin.
0,3 l slaolie, 2 el Yoghurt
5
Giet de olie er in een straaltje bij, tot je een licht gebonden mayonaise hebt. Voeg de yoghurt, wat extra rauwe daslook, peper en zout toe en mix nog eens.
600 g oesterzwammen, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje currypoeder, 1 scheutje Zoete Ketjap
6
Scheur de oesterzwammen in reepjes en doe ze in een kom. Breng ze op smaak met het kaneelpoeder, de komijn, het gerookte paprikapoeder, cayennepeper en currypoeder en voeg er een scheut ketjap manis aan toe. Meng alles goed onder elkaar.
1 scheutje arachideolie
7
Laat een scheut olie heet worden in een pan en bak de champignons in de hete olie.
0,5 ijsbergsla
8
Snijd de sla in reepjes.
300 g Brie
9
Snijd de brie in plakken en leg de plakjes kaas op de oesterzwammen. Schuif de pan met de oesterzwammen en de brie enkele minuten onder de hete grill.
10
Snijd het brood in 4 gelijke delen en snij de broodjes open. Rooster ze nog kort in de oven.
koriander, 4 el jalapenopepers
11
Schep wat van de oesterzwammen met de gegrilde brie op een broodje, leg er wat sla op, enkele schijfjes jalapeno, wat koriander en wat gemarineerde sjalot. Werk het broodje af met wat van de daslookdressing.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Turken broeden
1
Sjalotten
1
Rode wijnazijn
1 scheutje
Daslook
200 g
Bicarbonaat
1 snuifje
Eierdooiers
2
Witte wijnazijn
1 scheutje
Mierikswortel pasta
1 tl
Slaolie
0,3 l
Yoghurt
2 el
Oesterzwammen
600 g
Kaneelpoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Currypoeder
1 snuifje
Zoete ketjap
1 scheutje
Arachideolie
1 scheutje
Ijsbergsla
0,5
Brie
300 g
Koriander
Jalapenopepers
4 el
Vegetarische kebab met oesterzwammen, daslook en gegrilde brie
Voor een keer mag je een grote mond hebben, en wel om je tanden in deze overheerlijke veggie kebab met oesterzwammen, gegrilde brie en een subtiele dressing met daslook te zetten!Instructies
1 Turken broeden
1
Laat de grillstand van de oven voorverwarmen. Rooster het brood krokant onder de grill.
1 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
2
Pel de sjalot, snijd ze in ringen en giet er de azijn over. Laat de sjalot even marineren.
200 g daslook, 1 snuifje bicarbonaat
3
Was de daslook, snijd de helft grof en kook hem kort af in een pot water met wat bicarbonaat. Spoel de daslook onder koud water en knijp het meeste water eruit.
2 eierdooiers, 1 scheutje Witte wijnazijn, 1 tl mierikswortel pasta
4
Doe de dooiers met een scheutje water, een scheutje azijn, de mierikswortelpasta en de daslook in een maatbeker en zet de mixer erin.
0,3 l slaolie, 2 el Yoghurt
5
Giet de olie er in een straaltje bij, tot je een licht gebonden mayonaise hebt. Voeg de yoghurt, wat extra rauwe daslook, peper en zout toe en mix nog eens.
600 g oesterzwammen, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje currypoeder, 1 scheutje Zoete Ketjap
6
Scheur de oesterzwammen in reepjes en doe ze in een kom. Breng ze op smaak met het kaneelpoeder, de komijn, het gerookte paprikapoeder, cayennepeper en currypoeder en voeg er een scheut ketjap manis aan toe. Meng alles goed onder elkaar.
1 scheutje arachideolie
7
Laat een scheut olie heet worden in een pan en bak de champignons in de hete olie.
0,5 ijsbergsla
8
Snijd de sla in reepjes.
300 g Brie
9
Snijd de brie in plakken en leg de plakjes kaas op de oesterzwammen. Schuif de pan met de oesterzwammen en de brie enkele minuten onder de hete grill.
10
Snijd het brood in 4 gelijke delen en snij de broodjes open. Rooster ze nog kort in de oven.
koriander, 4 el jalapenopepers
11
Schep wat van de oesterzwammen met de gegrilde brie op een broodje, leg er wat sla op, enkele schijfjes jalapeno, wat koriander en wat gemarineerde sjalot. Werk het broodje af met wat van de daslookdressing.