Instructies

4 personen
1 Turken broeden
1

Laat de grillstand van de oven voorverwarmen. Rooster het brood krokant onder de grill.

1 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
2

Pel de sjalot, snijd ze in ringen en giet er de azijn over. Laat de sjalot even marineren.

200 g daslook, 1 snuifje bicarbonaat
3

Was de daslook, snijd de helft grof en kook hem kort af in een pot water met wat bicarbonaat. Spoel de daslook onder koud water en knijp het meeste water eruit.

2 eierdooiers, 1 scheutje Witte wijnazijn, 1 tl mierikswortel pasta
4

Doe de dooiers met een scheutje water, een scheutje azijn, de mierikswortelpasta en de daslook in een maatbeker en zet de mixer erin.

0,3 l slaolie, 2 el Yoghurt
5

Giet de olie er in een straaltje bij, tot je een licht gebonden mayonaise hebt. Voeg de yoghurt, wat extra rauwe daslook, peper en zout toe en mix nog eens.

600 g oesterzwammen, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje currypoeder, 1 scheutje Zoete Ketjap
6

Scheur de oesterzwammen in reepjes en doe ze in een kom. Breng ze op smaak met het kaneelpoeder, de komijn, het gerookte paprikapoeder, cayennepeper en currypoeder en voeg er een scheut ketjap manis aan toe. Meng alles goed onder elkaar.

1 scheutje arachideolie
7

Laat een scheut olie heet worden in een pan en bak de champignons in de hete olie.

0,5 ijsbergsla
8

Snijd de sla in reepjes.

300 g Brie
9

Snijd de brie in plakken en leg de plakjes kaas op de oesterzwammen. Schuif de pan met de oesterzwammen en de brie enkele minuten onder de hete grill.

10

Snijd het brood in 4 gelijke delen en snij de broodjes open. Rooster ze nog kort in de oven.

koriander, 4 el jalapenopepers
11

Schep wat van de oesterzwammen met de gegrilde brie op een broodje, leg er wat sla op, enkele schijfjes jalapeno, wat koriander en wat gemarineerde sjalot. Werk het broodje af met wat van de daslookdressing.