Hoevekip, salade met kerstomaatjes en gebakken aardappel met aioli
Hoevekip, salade met kerstomaatjes en gebakken aardappel met aioli
Hoevekip, salade met kerstomaatjes en gebakken aardappel met aioli
Hoevekip, salade met kerstomaatjes en gebakken aardappel met aioli
Ingrediënten
4 personen
Hoevekippen
4
Aardappelen
800 g
Pistolet
1
Olijfolie
Look
2 teentjes
Melk
1 dl
Sjalotten
1
Rode wijnazijn
1 scheutje
Kerstomaten
1 een bakje
Ei
1
Eierdooier
1
Citroenen
0,5
Zout
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Mosterd
1 tl
Sriracha
2 tl
Azijn
1 scheutje
Arachideolie
0,3 l
Peper
Boter
1 een flinke klont
Salie
1 snuifje
Romeinse sla
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 hoevekippen
1
Haal de kip uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
800 g aardappelen
2
Kook de aardappelen in schil gaar in gezouten water.
1 Pistolet, olijfolie
3
Zet een pan met olijfolie op het vuur. Snijd de pistolet in sneetjes en bak ze in de hete olijfolie.
2 teentjes Look
4
Snijd de teentjes look fijn en laat meebakken met het brood.
1 dl melk
5
Doe 3/4 van de sneetjes in een maatbeker met de melk en laat even weken.
1 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
6
Snijd de sjalot in halve ringen en leg ze in een kom. Giet er de rode wijnazijn over en laat de sjalotringen garen.
1 een bakje kerstomaten
7
Snijd de kerstomaatjes in twee en voeg ze toe aan de sjalot.
8
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn.
1 ei, 1 eierdooier, 0,5 citroenen, zout, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 tl mosterd, 2 tl sriracha, 1 scheutje azijn, 0,3 l arachideolie
9
Voeg het volledige ei en één eierdooier toe aan het geweekte brood, gevolgd door het citroensap, een flinke snuif zout, het gerookte paprikapoeder, de mosterd, de sriracha en de azijn. Mix het geheel fijn door een op- en neerwaartse beweging te maken terwijl je er de arachideolie aan toevoegt.
peper, zout, 1 een flinke klont boter, olijfolie
10
Kruid de kip met peper en zout. Zet een pan met flinke klont boter en een scheutje olijfolie op het vuur. Bak de kip krokant in de hete vetstof. Duw het vlees aan met een deksel.
1 snuifje Salie
11
Zet een andere pan op het vuur met een scheut arachideolie. Snijd de aardappelen in schijfjes en bak ze krokant in de hete olie. Breng de schijfjes op smaak met de salie en laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
12
Snijd de overige sneetjes gebakken pistolet grof.
1 Romeinse sla, peper, zout, olijfolie
13
Snijd de Romeinse sla in reepjes en voeg ze toe de mengkom met tomaat en sjalot. Kruid met peper en zout en meng er vervolgens de olijfolie en de croutons onder.
14
Serveer een stukje krokante kip met de salade, de krokante aardappelschijfjes en een lepel aioli.
4 hoevekippen
1
Haal de kip uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
800 g aardappelen
2
Kook de aardappelen in schil gaar in gezouten water.
1 Pistolet, olijfolie
3
Zet een pan met olijfolie op het vuur. Snijd de pistolet in sneetjes en bak ze in de hete olijfolie.
2 teentjes Look
4
Snijd de teentjes look fijn en laat meebakken met het brood.
1 dl melk
5
Doe 3/4 van de sneetjes in een maatbeker met de melk en laat even weken.
1 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
6
Snijd de sjalot in halve ringen en leg ze in een kom. Giet er de rode wijnazijn over en laat de sjalotringen garen.
1 een bakje kerstomaten
7
Snijd de kerstomaatjes in twee en voeg ze toe aan de sjalot.
8
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn.
1 ei, 1 eierdooier, 0,5 citroenen, zout, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 tl mosterd, 2 tl sriracha, 1 scheutje azijn, 0,3 l arachideolie
9
Voeg het volledige ei en één eierdooier toe aan het geweekte brood, gevolgd door het citroensap, een flinke snuif zout, het gerookte paprikapoeder, de mosterd, de sriracha en de azijn. Mix het geheel fijn door een op- en neerwaartse beweging te maken terwijl je er de arachideolie aan toevoegt.
peper, zout, 1 een flinke klont boter, olijfolie
10
Kruid de kip met peper en zout. Zet een pan met flinke klont boter en een scheutje olijfolie op het vuur. Bak de kip krokant in de hete vetstof. Duw het vlees aan met een deksel.
1 snuifje Salie
11
Zet een andere pan op het vuur met een scheut arachideolie. Snijd de aardappelen in schijfjes en bak ze krokant in de hete olie. Breng de schijfjes op smaak met de salie en laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
12
Snijd de overige sneetjes gebakken pistolet grof.
1 Romeinse sla, peper, zout, olijfolie
13
Snijd de Romeinse sla in reepjes en voeg ze toe de mengkom met tomaat en sjalot. Kruid met peper en zout en meng er vervolgens de olijfolie en de croutons onder.
14
Serveer een stukje krokante kip met de salade, de krokante aardappelschijfjes en een lepel aioli.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Hoevekippen
4
Aardappelen
800 g
Pistolet
1
Olijfolie
Look
2 teentjes
Melk
1 dl
Sjalotten
1
Rode wijnazijn
1 scheutje
Kerstomaten
1 een bakje
Ei
1
Eierdooier
1
Citroenen
0,5
Zout
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Mosterd
1 tl
Sriracha
2 tl
Azijn
1 scheutje
Arachideolie
0,3 l
Peper
Boter
1 een flinke klont
Salie
1 snuifje
Romeinse sla
1
Hoevekip, salade met kerstomaatjes en gebakken aardappel met aioli
Zeg niet zomaar kip tegen hoevekip. Dit heerlijk stukje vlees krijgt een krokant jasje en wordt geserveerd met krokant gebakken aardappelen en een heerlijke aioli.Instructies
4 hoevekippen
1
Haal de kip uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
800 g aardappelen
2
Kook de aardappelen in schil gaar in gezouten water.
1 Pistolet, olijfolie
3
Zet een pan met olijfolie op het vuur. Snijd de pistolet in sneetjes en bak ze in de hete olijfolie.
2 teentjes Look
4
Snijd de teentjes look fijn en laat meebakken met het brood.
1 dl melk
5
Doe 3/4 van de sneetjes in een maatbeker met de melk en laat even weken.
1 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
6
Snijd de sjalot in halve ringen en leg ze in een kom. Giet er de rode wijnazijn over en laat de sjalotringen garen.
1 een bakje kerstomaten
7
Snijd de kerstomaatjes in twee en voeg ze toe aan de sjalot.
8
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn.
1 ei, 1 eierdooier, 0,5 citroenen, zout, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 tl mosterd, 2 tl sriracha, 1 scheutje azijn, 0,3 l arachideolie
9
Voeg het volledige ei en één eierdooier toe aan het geweekte brood, gevolgd door het citroensap, een flinke snuif zout, het gerookte paprikapoeder, de mosterd, de sriracha en de azijn. Mix het geheel fijn door een op- en neerwaartse beweging te maken terwijl je er de arachideolie aan toevoegt.
peper, zout, 1 een flinke klont boter, olijfolie
10
Kruid de kip met peper en zout. Zet een pan met flinke klont boter en een scheutje olijfolie op het vuur. Bak de kip krokant in de hete vetstof. Duw het vlees aan met een deksel.
1 snuifje Salie
11
Zet een andere pan op het vuur met een scheut arachideolie. Snijd de aardappelen in schijfjes en bak ze krokant in de hete olie. Breng de schijfjes op smaak met de salie en laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
12
Snijd de overige sneetjes gebakken pistolet grof.
1 Romeinse sla, peper, zout, olijfolie
13
Snijd de Romeinse sla in reepjes en voeg ze toe de mengkom met tomaat en sjalot. Kruid met peper en zout en meng er vervolgens de olijfolie en de croutons onder.
14
Serveer een stukje krokante kip met de salade, de krokante aardappelschijfjes en een lepel aioli.