Panna cotta met tartaar van kiwi en kokoscrumble
Panna cotta met tartaar van kiwi en kokoscrumble
Ingrediënten
4 personen
Gelatine
2 blaadjes
Melk
0,1 l
Room
0,5 l
Vanillestok
1
Suiker
180 g
Vanillesuiker
20 g
Bloem
80 g
Kokosnoot
80 g
Boter
80 g
Kiwi's
3
Munt
Limoenen
0,5
Benodigdheden
Aluminium potjes voor panna cotta inhoud 15 cl, dessertborden, een garde, een bakmatje of een vel bakpapier, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De panna cotta
2 blaadjes gelatine
1
Leg de gelatineblaadjes in een beker met koud water en laat ze weken.
0,1 l melk, 0,5 l Room
2
Bereid het ‘infuus’ van melk en room. Melk absorbeert zeer gemakkelijk smaken en aroma’s. Meet de juiste hoeveelheden melk en room en doe ze samen in een pot of pan op een matig vuur.
1 vanillestok
3
Snijd de vanillestok overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit. Roer ze door de warme melkroom en doe er ook de lege peul bij.
100 g suiker, 20 g vanillesuiker
4
Weeg de juiste hoeveelheid gewone suiker en vanillesuiker. Doe de suiker bij het melk-roommengsel. Roer met een garde tot de suiker is opgelost.
5
Verwijder de vanillepeul. Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en los ze op in het warme mengsel. Roer met de garde.
6
Schenk het panna cottamengsel in een ruime mengbeker. Zet de (metalen) vormpjes op een schaal. Verdeel er de gekookte room in en plaats de schaal in de koelkast. Geef het roomdessert minstens 2 uur de tijd om af te koelen en op te stijven.
De kokoscrumble
7
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
80 g bloem, 80 g suiker, 80 g kokosnoot
8
Weeg de ingrediënten zorgvuldig af en verzamel ze in een mengschaal: bloem, suiker en geraspte kokos.
80 g boter
9
Voeg ook stukjes malse boter toe en spoel je handen schoon.
10
Meng alles met de hand, tot je een brokkelig deeg overhoudt.
11
Leg een vel bakpapier op de ovenschaal of werk met een bakmatje.
12
Strooi het crumbledeeg op het bakpapier en verdeel het evenredig over de plaat. Behoud gerust grotere en kleinere stukjes deeg.
13
Bak de crumble zo’n 20 minuten in de voorverwarmde oven.
De tartaar van kiwi
3 kiwi's
14
Schil de kiwi’s à vif. Snijd ze in brunoise en maak er zo een tartaar van. Verzamel de blokjes kiwi in een aparte mengschaal.
Munt
15
Hak de blaadjes munt fijn en doe ze bij de kiwi.
0,5 limoenen
16
Knijp het stuk limoen uit en voeg het sap bij de tartaar. Roer alles onder elkaar.
Afwerken en serveren
17
Breng water aan de kook en schenk het in een pot of schaal. Hou de dessertborden klaar.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
18
Dompel elk potje met opgesteven panna cotta kort in het bad van heet water. Keer het potje om boven het dessertbord en laat de panna cotta eruit glijden.
19
Lepel wat van de kiwitartaar rond het torentje van gekookte room. Strooi er de kokoscrumble over en serveer.
De panna cotta
2 blaadjes gelatine
1
Leg de gelatineblaadjes in een beker met koud water en laat ze weken.
0,1 l melk, 0,5 l Room
2
Bereid het ‘infuus’ van melk en room. Melk absorbeert zeer gemakkelijk smaken en aroma’s. Meet de juiste hoeveelheden melk en room en doe ze samen in een pot of pan op een matig vuur.
1 vanillestok
3
Snijd de vanillestok overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit. Roer ze door de warme melkroom en doe er ook de lege peul bij.
100 g suiker, 20 g vanillesuiker
4
Weeg de juiste hoeveelheid gewone suiker en vanillesuiker. Doe de suiker bij het melk-roommengsel. Roer met een garde tot de suiker is opgelost.
5
Verwijder de vanillepeul. Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en los ze op in het warme mengsel. Roer met de garde.
6
Schenk het panna cottamengsel in een ruime mengbeker. Zet de (metalen) vormpjes op een schaal. Verdeel er de gekookte room in en plaats de schaal in de koelkast. Geef het roomdessert minstens 2 uur de tijd om af te koelen en op te stijven.
De kokoscrumble
7
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
80 g bloem, 80 g suiker, 80 g kokosnoot
8
Weeg de ingrediënten zorgvuldig af en verzamel ze in een mengschaal: bloem, suiker en geraspte kokos.
80 g boter
9
Voeg ook stukjes malse boter toe en spoel je handen schoon.
10
Meng alles met de hand, tot je een brokkelig deeg overhoudt.
11
Leg een vel bakpapier op de ovenschaal of werk met een bakmatje.
12
Strooi het crumbledeeg op het bakpapier en verdeel het evenredig over de plaat. Behoud gerust grotere en kleinere stukjes deeg.
13
Bak de crumble zo’n 20 minuten in de voorverwarmde oven.
De tartaar van kiwi
3 kiwi's
14
Schil de kiwi’s à vif. Snijd ze in brunoise en maak er zo een tartaar van. Verzamel de blokjes kiwi in een aparte mengschaal.
Munt
15
Hak de blaadjes munt fijn en doe ze bij de kiwi.
0,5 limoenen
16
Knijp het stuk limoen uit en voeg het sap bij de tartaar. Roer alles onder elkaar.
Afwerken en serveren
17
Breng water aan de kook en schenk het in een pot of schaal. Hou de dessertborden klaar.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
18
Dompel elk potje met opgesteven panna cotta kort in het bad van heet water. Keer het potje om boven het dessertbord en laat de panna cotta eruit glijden.
19
Lepel wat van de kiwitartaar rond het torentje van gekookte room. Strooi er de kokoscrumble over en serveer.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Gelatine
2 blaadjes
Melk
0,1 l
Room
0,5 l
Vanillestok
1
Suiker
180 g
Vanillesuiker
20 g
Bloem
80 g
Kokosnoot
80 g
Boter
80 g
Kiwi's
3
Munt
Limoenen
0,5
Panna cotta met tartaar van kiwi en kokoscrumble
Zó eenvoudig, maar ook zó lekker: panna cotta is een klassieker als nagerecht. Je hebt er niet veel werk aan, maar hou er rekening mee dat dit dessert minstens 2 uur nodig heeft om op te stijven. Dat geeft jou wel voldoende tijd om nog een heerlijke tartaar van kiwi en een kokoscrumble te maken.Instructies
De panna cotta
2 blaadjes gelatine
1
Leg de gelatineblaadjes in een beker met koud water en laat ze weken.
0,1 l melk, 0,5 l Room
2
Bereid het ‘infuus’ van melk en room. Melk absorbeert zeer gemakkelijk smaken en aroma’s. Meet de juiste hoeveelheden melk en room en doe ze samen in een pot of pan op een matig vuur.
1 vanillestok
3
Snijd de vanillestok overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit. Roer ze door de warme melkroom en doe er ook de lege peul bij.
100 g suiker, 20 g vanillesuiker
4
Weeg de juiste hoeveelheid gewone suiker en vanillesuiker. Doe de suiker bij het melk-roommengsel. Roer met een garde tot de suiker is opgelost.
5
Verwijder de vanillepeul. Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en los ze op in het warme mengsel. Roer met de garde.
6
Schenk het panna cottamengsel in een ruime mengbeker. Zet de (metalen) vormpjes op een schaal. Verdeel er de gekookte room in en plaats de schaal in de koelkast. Geef het roomdessert minstens 2 uur de tijd om af te koelen en op te stijven.
De kokoscrumble
7
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
80 g bloem, 80 g suiker, 80 g kokosnoot
8
Weeg de ingrediënten zorgvuldig af en verzamel ze in een mengschaal: bloem, suiker en geraspte kokos.
80 g boter
9
Voeg ook stukjes malse boter toe en spoel je handen schoon.
10
Meng alles met de hand, tot je een brokkelig deeg overhoudt.
11
Leg een vel bakpapier op de ovenschaal of werk met een bakmatje.
12
Strooi het crumbledeeg op het bakpapier en verdeel het evenredig over de plaat. Behoud gerust grotere en kleinere stukjes deeg.
13
Bak de crumble zo’n 20 minuten in de voorverwarmde oven.
De tartaar van kiwi
3 kiwi's
14
Schil de kiwi’s à vif. Snijd ze in brunoise en maak er zo een tartaar van. Verzamel de blokjes kiwi in een aparte mengschaal.
Munt
15
Hak de blaadjes munt fijn en doe ze bij de kiwi.
0,5 limoenen
16
Knijp het stuk limoen uit en voeg het sap bij de tartaar. Roer alles onder elkaar.
Afwerken en serveren
17
Breng water aan de kook en schenk het in een pot of schaal. Hou de dessertborden klaar.
18
Dompel elk potje met opgesteven panna cotta kort in het bad van heet water. Keer het potje om boven het dessertbord en laat de panna cotta eruit glijden.
19
Lepel wat van de kiwitartaar rond het torentje van gekookte room. Strooi er de kokoscrumble over en serveer.