Citroenmousse met citrusfruit en kokoscrumble
Citroenmousse met citrusfruit en kokoscrumble
Citroenmousse met citrusfruit en kokoscrumble
Citroenmousse met citrusfruit en kokoscrumble
Ingrediënten
4 personen
Citroenen
2
Bloemsuiker
75 g
Boter
130 g
Eigeel
1
Gelatine
3 vel
Platte kaas
250 g
Room
0,2 l
Bloem
80 g
Kristalsuiker
80 g
Kokosnoot
80 g
Sinaasappelen
2
Pompelmoes
1
Benodigdheden
Een keukenweegschaal, een fruitpers, een vel bakpapier of een bakmatje, min 4 hoge glazen om te serveren
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De citroenmousse
2 citroenen, 75 g bloemsuiker, 50 g boter, 1 eigeel, 3 vel gelatine, 250 g platte kaas, 0,2 l Room
1
Week de blaadjes gelatine in een beker met koud water.
2
Pers de citroenen en giet het sap in een kleine pan.
3
Doe de klont boter bij het sap en breng alles aan de kook op een matig vuur.
4
Weeg intussen de juiste hoeveelheid bloemsuiker en giet de poedersuiker in de pan met sap en boter. Roer alles grondig met de garde.
5
Breek het ei en voeg het extra eigeel eraan toe. Kluts de eieren en giet ze in de pan met citroensap. Blijf kloppen met de garde tot de inhoud van de pan bindt tot een dikke saus. Neem de pan nadien weg van het vuur.
6
Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme citroencrème.
7
Weeg de juiste hoeveelheid plattekaas en roer de kaas door de citroensaus. Dit is de basis voor de mousse.
8
Giet de (volle) room in een kom en klop hem tot lichte slagroom. Zodra de het luchtig mengsel de dikte van yoghurt heeft, kan je verderwerken.
9
Schep de citroencrème bij de luchtige room. Blijf spatelen tot de beide goed gemengd zijn.
10
Verdeel de citroenmousse in porties die je in hoge glazen schenkt. Vul maximaal een half glas met de mousse.
11
Laat de porties citroenmousse opstijven in de koelkast. Dit duurt een paar uur.
De kokoscrumble
80 g bloem, 80 g kristalsuiker, 80 g kokosnoot, 80 g boter
12
Verwarm de oven voor tot 175°C.
13
Weeg de ingrediënten zorgvuldig en verzamel ze in een mengschaal: bloem, suiker en geraspte kokos.
14
Voeg ook stukjes malse boter toe en spoel je handen schoon.
15
Meng alles met de hand, tot je een brokkelig deeg overhoudt.
16
Leg een vel bakpapier op de ovenschaal of werk met een bakmatje.
17
Strooi het crumbledeeg op het bakpapier en verdeel het evenredig over de plaat. Behoud gerust grotere en kleinere stukjes deeg.
18
Bak de crumble gedurende ong. 20 minuten in de oven van 175°C.
Het citrusslaatje
2 sinaasappelen, 1 Pompelmoes
19
Snij het citrusfruit volgens de ‘a-vif’-techniek. Zo bekom je mooie fruitpartjes zonder de taaie vliesjes. Hier kan je zien hoe je het fruit schilt en versnijdt.
20
Verzamel de partjes sinaasappel en pompelmoes in een schaal.
Het dessert afwerken
21
Werk het dessert af kort voor je serveert.
22
Verdeel partjes fruit bovenop het laagje citroenmousse.
23
Werk elk glas af met een laagje krokante kokoscrumble.
De citroenmousse
2 citroenen, 75 g bloemsuiker, 50 g boter, 1 eigeel, 3 vel gelatine, 250 g platte kaas, 0,2 l Room
1
Week de blaadjes gelatine in een beker met koud water.
2
Pers de citroenen en giet het sap in een kleine pan.
3
Doe de klont boter bij het sap en breng alles aan de kook op een matig vuur.
4
Weeg intussen de juiste hoeveelheid bloemsuiker en giet de poedersuiker in de pan met sap en boter. Roer alles grondig met de garde.
5
Breek het ei en voeg het extra eigeel eraan toe. Kluts de eieren en giet ze in de pan met citroensap. Blijf kloppen met de garde tot de inhoud van de pan bindt tot een dikke saus. Neem de pan nadien weg van het vuur.
6
Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme citroencrème.
7
Weeg de juiste hoeveelheid plattekaas en roer de kaas door de citroensaus. Dit is de basis voor de mousse.
8
Giet de (volle) room in een kom en klop hem tot lichte slagroom. Zodra de het luchtig mengsel de dikte van yoghurt heeft, kan je verderwerken.
9
Schep de citroencrème bij de luchtige room. Blijf spatelen tot de beide goed gemengd zijn.
10
Verdeel de citroenmousse in porties die je in hoge glazen schenkt. Vul maximaal een half glas met de mousse.
11
Laat de porties citroenmousse opstijven in de koelkast. Dit duurt een paar uur.
De kokoscrumble
80 g bloem, 80 g kristalsuiker, 80 g kokosnoot, 80 g boter
12
Verwarm de oven voor tot 175°C.
13
Weeg de ingrediënten zorgvuldig en verzamel ze in een mengschaal: bloem, suiker en geraspte kokos.
14
Voeg ook stukjes malse boter toe en spoel je handen schoon.
15
Meng alles met de hand, tot je een brokkelig deeg overhoudt.
16
Leg een vel bakpapier op de ovenschaal of werk met een bakmatje.
17
Strooi het crumbledeeg op het bakpapier en verdeel het evenredig over de plaat. Behoud gerust grotere en kleinere stukjes deeg.
18
Bak de crumble gedurende ong. 20 minuten in de oven van 175°C.
Het citrusslaatje
2 sinaasappelen, 1 Pompelmoes
19
Snij het citrusfruit volgens de ‘a-vif’-techniek. Zo bekom je mooie fruitpartjes zonder de taaie vliesjes. Hier kan je zien hoe je het fruit schilt en versnijdt.
20
Verzamel de partjes sinaasappel en pompelmoes in een schaal.
Het dessert afwerken
21
Werk het dessert af kort voor je serveert.
22
Verdeel partjes fruit bovenop het laagje citroenmousse.
23
Werk elk glas af met een laagje krokante kokoscrumble.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Citroenen
2
Bloemsuiker
75 g
Boter
130 g
Eigeel
1
Gelatine
3 vel
Platte kaas
250 g
Room
0,2 l
Bloem
80 g
Kristalsuiker
80 g
Kokosnoot
80 g
Sinaasappelen
2
Pompelmoes
1
Citroenmousse met citrusfruit en kokoscrumble
Dit dessert kan je perfect voorbereiden, zodat je straks voldoende tijd hebt om je gasten gezelschap te houden. Jeroen werkt in drie laagjes: het wordt een mousse van citroen met daar bovenop partjes vers citrusfruit en tenslotte een crumble van kokosnoot. Veel lepelgenot!Instructies
De citroenmousse
2 citroenen, 75 g bloemsuiker, 50 g boter, 1 eigeel, 3 vel gelatine, 250 g platte kaas, 0,2 l Room
1
Week de blaadjes gelatine in een beker met koud water.
2
Pers de citroenen en giet het sap in een kleine pan.
3
Doe de klont boter bij het sap en breng alles aan de kook op een matig vuur.
4
Weeg intussen de juiste hoeveelheid bloemsuiker en giet de poedersuiker in de pan met sap en boter. Roer alles grondig met de garde.
5
Breek het ei en voeg het extra eigeel eraan toe. Kluts de eieren en giet ze in de pan met citroensap. Blijf kloppen met de garde tot de inhoud van de pan bindt tot een dikke saus. Neem de pan nadien weg van het vuur.
6
Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme citroencrème.
7
Weeg de juiste hoeveelheid plattekaas en roer de kaas door de citroensaus. Dit is de basis voor de mousse.
8
Giet de (volle) room in een kom en klop hem tot lichte slagroom. Zodra de het luchtig mengsel de dikte van yoghurt heeft, kan je verderwerken.
9
Schep de citroencrème bij de luchtige room. Blijf spatelen tot de beide goed gemengd zijn.
10
Verdeel de citroenmousse in porties die je in hoge glazen schenkt. Vul maximaal een half glas met de mousse.
11
Laat de porties citroenmousse opstijven in de koelkast. Dit duurt een paar uur.
De kokoscrumble
80 g bloem, 80 g kristalsuiker, 80 g kokosnoot, 80 g boter
12
Verwarm de oven voor tot 175°C.
13
Weeg de ingrediënten zorgvuldig en verzamel ze in een mengschaal: bloem, suiker en geraspte kokos.
14
Voeg ook stukjes malse boter toe en spoel je handen schoon.
15
Meng alles met de hand, tot je een brokkelig deeg overhoudt.
16
Leg een vel bakpapier op de ovenschaal of werk met een bakmatje.
17
Strooi het crumbledeeg op het bakpapier en verdeel het evenredig over de plaat. Behoud gerust grotere en kleinere stukjes deeg.
18
Bak de crumble gedurende ong. 20 minuten in de oven van 175°C.
Het citrusslaatje
2 sinaasappelen, 1 Pompelmoes
19
Snij het citrusfruit volgens de ‘a-vif’-techniek. Zo bekom je mooie fruitpartjes zonder de taaie vliesjes. Hier kan je zien hoe je het fruit schilt en versnijdt.
20
Verzamel de partjes sinaasappel en pompelmoes in een schaal.
Het dessert afwerken
21
Werk het dessert af kort voor je serveert.
22
Verdeel partjes fruit bovenop het laagje citroenmousse.
23
Werk elk glas af met een laagje krokante kokoscrumble.