dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Tlayuda met zwarte bonenpasta, chorizo en tatemada (thumbnail)Tlayuda met zwarte bonenpasta, chorizo en tatemada

Tlayuda met zwarte bonenpasta, chorizo en tatemada

1u 20m
14
-
11K
Recepten

Tlayuda met zwarte bonenpasta, chorizo en tatemada

Tlayuda is zeg maar de Mexicaanse calzone. Een dichtgeplooide, geroosterde tortilla met een zalige vulling van zwarte bonen, gebakken chorizo en kaas met tatemada, een smokey tomatensalsa. Simpelweg 'muy bien'!
Tlayuda met zwarte bonenpasta, chorizo en tatemada (thumbnail)Tlayuda met zwarte bonenpasta, chorizo en tatemada

Tlayuda met zwarte bonenpasta, chorizo en tatemada

1u 20m
14
-
11K
Recepten

Tlayuda met zwarte bonenpasta, chorizo en tatemada

Tlayuda is zeg maar de Mexicaanse calzone. Een dichtgeplooide, geroosterde tortilla met een zalige vulling van zwarte bonen, gebakken chorizo en kaas met tatemada, een smokey tomatensalsa. Simpelweg 'muy bien'!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 20m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes11K

Ingrediënten

4 personen
Zwarte bonen
200 g
Avocadobladeren (of laurier)of laurier
3
Look
0,5 bol
Look
2 teentjes
Ajuinen
3
Tomaten
3
Tomatillos
8
Jalapenopepers of serrano pepers
2
Zout
Chorizovers
400 g
Tortilla'sgroot
4
Reuzel
4 el
Quesillo (mexicaanse mozzarella) Mexicaanse mozzarella
200 g
Romeinse sla
0,5
Avocadorijp
1

Benodigdheden

Blender, barbecue of grill, zeef, blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voorbereiding (1 dag op voorhand):

200 g zwarte bonen
1
Week de zwarte bonen een nacht in water.

Bereiding:

2
Laat de bbq heet worden.
3 avocadobladeren (of laurier)
3
Giet de geweekte bonen door een zeef en kook ze samen met de avocadobladeren (of wat laurier) 45 à 60 minuten in gezouten water.
0,5 bol Look
4
Rooster de look in z’n geheel op de grill.
2 ajuinen, 3 tomaten, 8 tomatillos, 2 jalapenopepers
5
Rooster de ui samen met de tomaten, de tomatillos en de pepers boven het open vuur. De groenten mogen wat zwart blakeren.
1 ajuin, 2 teentjes Look
6
Hak de andere ui en de look fijn en fruit ze in een pan met olie. Giet de gare bonen af. Vang 2 eetlepels kookvocht op in een glas. Verwijder de avocadobladeren of laurier.
7
Schep de bonen met het kookvocht en het uienmengsel in de blender en mix tot een gladde bonenpasta.
zout
8
Doe de geroosterde tomaten, tomatillos en de chilipepers in een vijzel of kom. Verwijder de buitenste laag van de gebrande uien en voeg ze toe. Stamp alles fijn en breng op smaak met een flinke snuif zout.
400 g chorizo
9
Leg de verse chorizo ondertussen op het vuur en rooster ze gaar.
4 tortilla's, 4 el reuzel
10
Bedek een tortilla met een dun laagje reuzel en smeer er een laag van de bonenpasta op. Verspreid er een paar lepels geroosterde tomatensalsa over.
200 g quesillo (Mexicaanse mozzarella)
11
Verkruimel de gebakken chorizo en de kaas over de salsa.
12
Plooi de tlayuda dicht en leg hem op de bbq. Rooster de tlayuda aan beide kanten op het vuur, zonder hem te laten verbranden.
0,5 Romeinse sla, 1 avocado
13
Was de sla, laat hem uitlekken en scheur hem in grote stukken. Snijd de avocado in plakjes.
14
Leg de sla op een grote schaal en leg de tlayuda erbij. Werk af met de avocado.
1
Week de zwarte bonen een nacht in water.

Instructies

Voorbereiding (1 dag op voorhand):

200 g zwarte bonen
1
Week de zwarte bonen een nacht in water.

Bereiding:

2
Laat de bbq heet worden.
3 avocadobladeren (of laurier)
3
Giet de geweekte bonen door een zeef en kook ze samen met de avocadobladeren (of wat laurier) 45 à 60 minuten in gezouten water.
0,5 bol Look
4
Rooster de look in z’n geheel op de grill.
2 ajuinen, 3 tomaten, 8 tomatillos, 2 jalapenopepers
5
Rooster de ui samen met de tomaten, de tomatillos en de pepers boven het open vuur. De groenten mogen wat zwart blakeren.
1 ajuin, 2 teentjes Look
6
Hak de andere ui en de look fijn en fruit ze in een pan met olie. Giet de gare bonen af. Vang 2 eetlepels kookvocht op in een glas. Verwijder de avocadobladeren of laurier.
7
Schep de bonen met het kookvocht en het uienmengsel in de blender en mix tot een gladde bonenpasta.
zout
8
Doe de geroosterde tomaten, tomatillos en de chilipepers in een vijzel of kom. Verwijder de buitenste laag van de gebrande uien en voeg ze toe. Stamp alles fijn en breng op smaak met een flinke snuif zout.
400 g chorizo
9
Leg de verse chorizo ondertussen op het vuur en rooster ze gaar.
4 tortilla's, 4 el reuzel
10
Bedek een tortilla met een dun laagje reuzel en smeer er een laag van de bonenpasta op. Verspreid er een paar lepels geroosterde tomatensalsa over.
200 g quesillo (Mexicaanse mozzarella)
11
Verkruimel de gebakken chorizo en de kaas over de salsa.
12
Plooi de tlayuda dicht en leg hem op de bbq. Rooster de tlayuda aan beide kanten op het vuur, zonder hem te laten verbranden.
0,5 Romeinse sla, 1 avocado
13
Was de sla, laat hem uitlekken en scheur hem in grote stukken. Snijd de avocado in plakjes.
14
Leg de sla op een grote schaal en leg de tlayuda erbij. Werk af met de avocado.
1
Week de zwarte bonen een nacht in water.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Tlayuda met zwarte bonenpasta, chorizo en tatemada (thumbnail)Tlayuda met zwarte bonenpasta, chorizo en tatemada
4 personen
1u 20m
Ingrediënten
Zwarte bonen
200 g
Avocadobladeren (of laurier)of laurier
3
Look
0,5 bol
Look
2 teentjes
Ajuinen
3
Tomaten
3
Tomatillos
8
Jalapenopepers of serrano pepers
2
Zout
Chorizovers
400 g
Tortilla'sgroot
4
Reuzel
4 el
Quesillo (mexicaanse mozzarella) Mexicaanse mozzarella
200 g
Romeinse sla
0,5
Avocadorijp
1

Tlayuda met zwarte bonenpasta, chorizo en tatemada

Tlayuda is zeg maar de Mexicaanse calzone. Een dichtgeplooide, geroosterde tortilla met een zalige vulling van zwarte bonen, gebakken chorizo en kaas met tatemada, een smokey tomatensalsa. Simpelweg 'muy bien'!
Instructies

Voorbereiding (1 dag op voorhand):

200 g zwarte bonen
1
Week de zwarte bonen een nacht in water.

Bereiding:

2
Laat de bbq heet worden.
3 avocadobladeren (of laurier)
3
Giet de geweekte bonen door een zeef en kook ze samen met de avocadobladeren (of wat laurier) 45 à 60 minuten in gezouten water.
0,5 bol Look
4
Rooster de look in z’n geheel op de grill.
2 ajuinen, 3 tomaten, 8 tomatillos, 2 jalapenopepers
5
Rooster de ui samen met de tomaten, de tomatillos en de pepers boven het open vuur. De groenten mogen wat zwart blakeren.
1 ajuin, 2 teentjes Look
6
Hak de andere ui en de look fijn en fruit ze in een pan met olie. Giet de gare bonen af. Vang 2 eetlepels kookvocht op in een glas. Verwijder de avocadobladeren of laurier.
7
Schep de bonen met het kookvocht en het uienmengsel in de blender en mix tot een gladde bonenpasta.
zout
8
Doe de geroosterde tomaten, tomatillos en de chilipepers in een vijzel of kom. Verwijder de buitenste laag van de gebrande uien en voeg ze toe. Stamp alles fijn en breng op smaak met een flinke snuif zout.
400 g chorizo
9
Leg de verse chorizo ondertussen op het vuur en rooster ze gaar.
4 tortilla's, 4 el reuzel
10
Bedek een tortilla met een dun laagje reuzel en smeer er een laag van de bonenpasta op. Verspreid er een paar lepels geroosterde tomatensalsa over.
200 g quesillo (Mexicaanse mozzarella)
11
Verkruimel de gebakken chorizo en de kaas over de salsa.
12
Plooi de tlayuda dicht en leg hem op de bbq. Rooster de tlayuda aan beide kanten op het vuur, zonder hem te laten verbranden.
0,5 Romeinse sla, 1 avocado
13
Was de sla, laat hem uitlekken en scheur hem in grote stukken. Snijd de avocado in plakjes.
14
Leg de sla op een grote schaal en leg de tlayuda erbij. Werk af met de avocado.