Tongschar met aardappelen en groene pepermayonaise
Tongschar met aardappelen en groene pepermayonaise
Tongschar met aardappelen en groene pepermayonaise
Tongschar met aardappelen en groene pepermayonaise
Ingrediënten
4 personen
Kropsla
0,5
Aardappelen
400 g
Peper
Grof zout
Olijfolie
Peperbolletjes
handvol
Eieren
2
Mosterd
1 el
Mierikswortel pasta
1 tl
Water
2 scheutjes
Azijn
1 scheutje
Ansjovisfilets
2
Arachideolie
0,2 l
Citroenen
0,25
Sjalotten
1
Dragon
Peterselie
Zout
Panko
50 g
Tongscharfilets
4
Benodigdheden
Een ovenschaal, een vergiet, een garde
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 180°C.
0,5 kropsla
2
Was de kropsla in koud water en laat uitlekken.
400 g aardappelen
3
Spoel ook de aardappelen even. Schil ze niet maar snijd ze meteen in partjes (wedges) en leg ze in een ovenschaal.
peper, grof zout, olijfolie
4
Kruid de aardappelen met peper, grof zout en geef ze wat olijfolie. Meng de partjes even onder elkaar. Schuif de schotel in de voorverwarmde oven op 180°C gedurende 25 minuten.
handvol peperbolletjes
5
Kook de peperbolletjes af in water en giet ze af. Herhaal dit nog twee keer maar ververs het water telkens. Dit zorgt ervoor dat de pepersmaak milder wordt.
2 eieren
6
Scheid de eieren. Doe het eigeel in een maatbeker of hoge kom. Hou de eiwitten apart in een schaaltje waar je later de vis in kan paneren.
1 el mosterd, 1 tl mierikswortel pasta, 1 scheutje Water, 1 scheutje azijn, 2 ansjovisfilets
7
Schep de mosterd, de mierikswortel en de ansjovis bij de eigelen. Voeg ook een scheutje water en azijn toe. Zet de mixer erin.
8
Voeg de helft van de gekookte peperbollen bij de basis van je mayonaise en mix opnieuw.
0,2 l arachideolie, 0,25 citroenen
9
Giet geleidelijk aan de arachideolie erbij terwijl je verder mixt tot je een gebonden pepermayonaise hebt. Breng op smaak met wat citroensap.
10
Roer de aardappelpartjes in tussentijd af en toe om.
1 Sjalotten
11
Snipper de sjalot fijn en doe ze in een grote kom. Giet er een scheutje azijn over.
dragon, peterselie
12
Snipper de dragon en de peterselie fijn en leg ze bovenop de sla. Zet de kom apart tot je gaat serveren en meng dan pas alles onder elkaar. Zo voorkom je dat je salade verlept.
1 scheutje Water, peper, zout
13
Klop de eiwitten met een scheutje water, peper en zout los.
50 g panko, 4 tongscharfilets
14
Haal de visfilets eerst door het eiwitmengsel en bedek ze daarna met een laagje panko.
15
Verwarm een klont boter met wat olie in een pan en bak de gepaneerde visfilets krokant en goudbruin. Laat de vis nadien even uitlekken op een vel keukenpapier.
16
Haal de aardappelen uit de oven en kruid naar eigen smaak met bv. Provençaalse kruiden.
17
Sprenkel een klein scheutje slaolie over de salade en meng alles onder elkaar. Serveer er de krokant gebakken tongschar en de aardappelwedges uit de oven bij. Werk af met een toef groene pepermayonaise. Smakelijk!
1
Verwarm de oven voor tot 180°C.
0,5 kropsla
2
Was de kropsla in koud water en laat uitlekken.
400 g aardappelen
3
Spoel ook de aardappelen even. Schil ze niet maar snijd ze meteen in partjes (wedges) en leg ze in een ovenschaal.
peper, grof zout, olijfolie
4
Kruid de aardappelen met peper, grof zout en geef ze wat olijfolie. Meng de partjes even onder elkaar. Schuif de schotel in de voorverwarmde oven op 180°C gedurende 25 minuten.
handvol peperbolletjes
5
Kook de peperbolletjes af in water en giet ze af. Herhaal dit nog twee keer maar ververs het water telkens. Dit zorgt ervoor dat de pepersmaak milder wordt.
2 eieren
6
Scheid de eieren. Doe het eigeel in een maatbeker of hoge kom. Hou de eiwitten apart in een schaaltje waar je later de vis in kan paneren.
1 el mosterd, 1 tl mierikswortel pasta, 1 scheutje Water, 1 scheutje azijn, 2 ansjovisfilets
7
Schep de mosterd, de mierikswortel en de ansjovis bij de eigelen. Voeg ook een scheutje water en azijn toe. Zet de mixer erin.
8
Voeg de helft van de gekookte peperbollen bij de basis van je mayonaise en mix opnieuw.
0,2 l arachideolie, 0,25 citroenen
9
Giet geleidelijk aan de arachideolie erbij terwijl je verder mixt tot je een gebonden pepermayonaise hebt. Breng op smaak met wat citroensap.
10
Roer de aardappelpartjes in tussentijd af en toe om.
1 Sjalotten
11
Snipper de sjalot fijn en doe ze in een grote kom. Giet er een scheutje azijn over.
dragon, peterselie
12
Snipper de dragon en de peterselie fijn en leg ze bovenop de sla. Zet de kom apart tot je gaat serveren en meng dan pas alles onder elkaar. Zo voorkom je dat je salade verlept.
1 scheutje Water, peper, zout
13
Klop de eiwitten met een scheutje water, peper en zout los.
50 g panko, 4 tongscharfilets
14
Haal de visfilets eerst door het eiwitmengsel en bedek ze daarna met een laagje panko.
15
Verwarm een klont boter met wat olie in een pan en bak de gepaneerde visfilets krokant en goudbruin. Laat de vis nadien even uitlekken op een vel keukenpapier.
16
Haal de aardappelen uit de oven en kruid naar eigen smaak met bv. Provençaalse kruiden.
17
Sprenkel een klein scheutje slaolie over de salade en meng alles onder elkaar. Serveer er de krokant gebakken tongschar en de aardappelwedges uit de oven bij. Werk af met een toef groene pepermayonaise. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Kropsla
0,5
Aardappelen
400 g
Peper
Grof zout
Olijfolie
Peperbolletjes
handvol
Eieren
2
Mosterd
1 el
Mierikswortel pasta
1 tl
Water
2 scheutjes
Azijn
1 scheutje
Ansjovisfilets
2
Arachideolie
0,2 l
Citroenen
0,25
Sjalotten
1
Dragon
Peterselie
Zout
Panko
50 g
Tongscharfilets
4
Tongschar met aardappelen en groene pepermayonaise
Deze krokant gebakken tongscharreepjes zou je ook wel fish sticks voor volwassenen kunnen noemen. Met lekker gekruide aardappelpartjes uit de oven en een toef verse groene pepermayonaise erbij is dit gerecht een absolute winnaar, voor groot én klein!Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 180°C.
0,5 kropsla
2
Was de kropsla in koud water en laat uitlekken.
400 g aardappelen
3
Spoel ook de aardappelen even. Schil ze niet maar snijd ze meteen in partjes (wedges) en leg ze in een ovenschaal.
peper, grof zout, olijfolie
4
Kruid de aardappelen met peper, grof zout en geef ze wat olijfolie. Meng de partjes even onder elkaar. Schuif de schotel in de voorverwarmde oven op 180°C gedurende 25 minuten.
handvol peperbolletjes
5
Kook de peperbolletjes af in water en giet ze af. Herhaal dit nog twee keer maar ververs het water telkens. Dit zorgt ervoor dat de pepersmaak milder wordt.
2 eieren
6
Scheid de eieren. Doe het eigeel in een maatbeker of hoge kom. Hou de eiwitten apart in een schaaltje waar je later de vis in kan paneren.
1 el mosterd, 1 tl mierikswortel pasta, 1 scheutje Water, 1 scheutje azijn, 2 ansjovisfilets
7
Schep de mosterd, de mierikswortel en de ansjovis bij de eigelen. Voeg ook een scheutje water en azijn toe. Zet de mixer erin.
8
Voeg de helft van de gekookte peperbollen bij de basis van je mayonaise en mix opnieuw.
0,2 l arachideolie, 0,25 citroenen
9
Giet geleidelijk aan de arachideolie erbij terwijl je verder mixt tot je een gebonden pepermayonaise hebt. Breng op smaak met wat citroensap.
10
Roer de aardappelpartjes in tussentijd af en toe om.
1 Sjalotten
11
Snipper de sjalot fijn en doe ze in een grote kom. Giet er een scheutje azijn over.
dragon, peterselie
12
Snipper de dragon en de peterselie fijn en leg ze bovenop de sla. Zet de kom apart tot je gaat serveren en meng dan pas alles onder elkaar. Zo voorkom je dat je salade verlept.
1 scheutje Water, peper, zout
13
Klop de eiwitten met een scheutje water, peper en zout los.
50 g panko, 4 tongscharfilets
14
Haal de visfilets eerst door het eiwitmengsel en bedek ze daarna met een laagje panko.
15
Verwarm een klont boter met wat olie in een pan en bak de gepaneerde visfilets krokant en goudbruin. Laat de vis nadien even uitlekken op een vel keukenpapier.
16
Haal de aardappelen uit de oven en kruid naar eigen smaak met bv. Provençaalse kruiden.
17
Sprenkel een klein scheutje slaolie over de salade en meng alles onder elkaar. Serveer er de krokant gebakken tongschar en de aardappelwedges uit de oven bij. Werk af met een toef groene pepermayonaise. Smakelijk!