Gebakken groenten in misobouillon met sushirijst en gebakken tofu
Gebakken groenten in misobouillon met sushirijst en gebakken tofu
Gebakken groenten in misobouillon met sushirijst en gebakken tofu
Gebakken groenten in misobouillon met sushirijst en gebakken tofu
Ingrediënten
4 personen
Sushirijst
250 g
Look
1 teentje
Gember
20 g
Sojasaus
1 scheutje
Mirin
1 scheutje
Miso pasta
1 el
Sesamolie
Kombu
10 g
Shiitake
220 g
Sushiazijn
2 el
Daikon
300 g
Wortels
2
Chinese kolen
0,25
Abura-age
50 g
Lente-uien
2 stengels
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
250 g sushirijst
1
Spoel de rijst onder koud water tot het water helder blijft. Doe de gespoelde rijst met 1,5 keer de hoeveelheid water en voeg er een snuifje zout aan toe. Kook de rijst net gaar en draai dan het vuur onder de rijst uit.
1 teentje Look, 20 g gember, 1 scheutje sojasaus, 1 scheutje mirin, 1 el miso pasta, sesamolie
2
Pel de look en schil de gember en rasp ze in een kommetje. Meng er de soajsaus, de mirin, de misopasta en de sesamolie onder en meng alles goed onder elkaar.
10 g kombu, 20 g shiitake
3
Breng een pot met water aan de kook en draai het vuur lager, tot het net onder het kookpunt blijft. Leg de gedroogde shiitake en de kombu in het water dat je net onder het kookpunt houdt en laat het geheel even trekken.
2 el Sushiazijn
4
Voeg de sushiazijn toe aan de rijst en roer alles eens om.
300 g Daikon, 2 Wortels, 0,25 Chinese kolen
5
Schil de daikon en de wortelen en snijd ze in reepjes. Snijd ook de Chinese kool fijn.
200 g shiitake, 50 g Abura-age
6
Laat een scheutje arachideolie heet worden in een pan en bak er de abura-age (of tofu) in. Haal hem nadien uit de pan en houd hem even apart. Bak de wortel, daikon, shiitake en Chinese kool in dezelfde pan als de tofu.
7
Meng de misomengeling onder de bouillon en voeg een beetje bouillon bij de groenten.
2 stengels lente-uien
8
Schep wat sushirijst in een kommetje en schep er wat gebakken groenten bovenop. Lepel er wat extra van de misobouillon over en werk af met de gebakken tofu en wat fijngesneden lente-ui.
1
Spoel de rijst onder koud water tot het water helder blijft. Doe de gespoelde rijst met 1,5 keer de hoeveelheid water en voeg er een snuifje zout aan toe. Kook de rijst net gaar en draai dan het vuur onder de rijst uit.
2
Pel de look en schil de gember en rasp ze in een kommetje. Meng er de soajsaus, de mirin, de misopasta en de sesamolie onder en meng alles goed onder elkaar.
250 g sushirijst
1
Spoel de rijst onder koud water tot het water helder blijft. Doe de gespoelde rijst met 1,5 keer de hoeveelheid water en voeg er een snuifje zout aan toe. Kook de rijst net gaar en draai dan het vuur onder de rijst uit.
1 teentje Look, 20 g gember, 1 scheutje sojasaus, 1 scheutje mirin, 1 el miso pasta, sesamolie
2
Pel de look en schil de gember en rasp ze in een kommetje. Meng er de soajsaus, de mirin, de misopasta en de sesamolie onder en meng alles goed onder elkaar.
10 g kombu, 20 g shiitake
3
Breng een pot met water aan de kook en draai het vuur lager, tot het net onder het kookpunt blijft. Leg de gedroogde shiitake en de kombu in het water dat je net onder het kookpunt houdt en laat het geheel even trekken.
2 el Sushiazijn
4
Voeg de sushiazijn toe aan de rijst en roer alles eens om.
300 g Daikon, 2 Wortels, 0,25 Chinese kolen
5
Schil de daikon en de wortelen en snijd ze in reepjes. Snijd ook de Chinese kool fijn.
200 g shiitake, 50 g Abura-age
6
Laat een scheutje arachideolie heet worden in een pan en bak er de abura-age (of tofu) in. Haal hem nadien uit de pan en houd hem even apart. Bak de wortel, daikon, shiitake en Chinese kool in dezelfde pan als de tofu.
7
Meng de misomengeling onder de bouillon en voeg een beetje bouillon bij de groenten.
2 stengels lente-uien
8
Schep wat sushirijst in een kommetje en schep er wat gebakken groenten bovenop. Lepel er wat extra van de misobouillon over en werk af met de gebakken tofu en wat fijngesneden lente-ui.
1
Spoel de rijst onder koud water tot het water helder blijft. Doe de gespoelde rijst met 1,5 keer de hoeveelheid water en voeg er een snuifje zout aan toe. Kook de rijst net gaar en draai dan het vuur onder de rijst uit.
2
Pel de look en schil de gember en rasp ze in een kommetje. Meng er de soajsaus, de mirin, de misopasta en de sesamolie onder en meng alles goed onder elkaar.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Sushirijst
250 g
Look
1 teentje
Gember
20 g
Sojasaus
1 scheutje
Mirin
1 scheutje
Miso pasta
1 el
Sesamolie
Kombu
10 g
Shiitake
220 g
Sushiazijn
2 el
Daikon
300 g
Wortels
2
Chinese kolen
0,25
Abura-age
50 g
Lente-uien
2 stengels
Gebakken groenten in misobouillon met sushirijst en gebakken tofu
Een lekkere Japanse en gezonde bowl: knapperige groenten, sushirijst, een zalige bouillon met miso en ‘aburaage’, wat de Japanse naam is voor luchtige, krokant gebakken tofupakketjes.Instructies
250 g sushirijst
1
Spoel de rijst onder koud water tot het water helder blijft. Doe de gespoelde rijst met 1,5 keer de hoeveelheid water en voeg er een snuifje zout aan toe. Kook de rijst net gaar en draai dan het vuur onder de rijst uit.
1 teentje Look, 20 g gember, 1 scheutje sojasaus, 1 scheutje mirin, 1 el miso pasta, sesamolie
2
Pel de look en schil de gember en rasp ze in een kommetje. Meng er de soajsaus, de mirin, de misopasta en de sesamolie onder en meng alles goed onder elkaar.
10 g kombu, 20 g shiitake
3
Breng een pot met water aan de kook en draai het vuur lager, tot het net onder het kookpunt blijft. Leg de gedroogde shiitake en de kombu in het water dat je net onder het kookpunt houdt en laat het geheel even trekken.
2 el Sushiazijn
4
Voeg de sushiazijn toe aan de rijst en roer alles eens om.
300 g Daikon, 2 Wortels, 0,25 Chinese kolen
5
Schil de daikon en de wortelen en snijd ze in reepjes. Snijd ook de Chinese kool fijn.
200 g shiitake, 50 g Abura-age
6
Laat een scheutje arachideolie heet worden in een pan en bak er de abura-age (of tofu) in. Haal hem nadien uit de pan en houd hem even apart. Bak de wortel, daikon, shiitake en Chinese kool in dezelfde pan als de tofu.
7
Meng de misomengeling onder de bouillon en voeg een beetje bouillon bij de groenten.
2 stengels lente-uien
8
Schep wat sushirijst in een kommetje en schep er wat gebakken groenten bovenop. Lepel er wat extra van de misobouillon over en werk af met de gebakken tofu en wat fijngesneden lente-ui.