dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Slasoep met pistou, pancetta en bladerdeegstengels met za'atar (thumbnail)Slasoep met pistou, pancetta en bladerdeegstengels met za'atar

Slasoep met pistou, pancetta en bladerdeegstengels met za'atar

35m
16
-
1.8K
Recepten

Slasoep met pistou, pancetta en bladerdeegstengels met za'atar

Sla is niet meteen iets wat je zou verwachten in een soep, maar het resultaat zal iedereen verbazen. Met krokant gebakken pancetta, eenvoudige soepstengels van bladerdeeg en za'atar en wat Provençaalse pesto (pistou) waan je je meteen op vakantie!
Slasoep met pistou, pancetta en bladerdeegstengels met za'atar (thumbnail)Slasoep met pistou, pancetta en bladerdeegstengels met za'atar

Slasoep met pistou, pancetta en bladerdeegstengels met za'atar

35m
16
-
1.8K
Recepten

Slasoep met pistou, pancetta en bladerdeegstengels met za'atar

Sla is niet meteen iets wat je zou verwachten in een soep, maar het resultaat zal iedereen verbazen. Met krokant gebakken pancetta, eenvoudige soepstengels van bladerdeeg en za'atar en wat Provençaalse pesto (pistou) waan je je meteen op vakantie!
Type gerechtSoep
Totale tijd35m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes1.8K

Ingrediënten

4 personen
Kropsla
2 krop
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Selder
2 stengels
Prei
1 stengel
Frietaardappelen
2
Tijm
Laurier
Bouillon
3 l
Pancetta
100 g
Bladerdeeg
1 vel
Eierdooier
1
Za'atar
1 snuifje
Kruidenkaas
1 potje
Waterkers
2 bosjes
Basilicumblaadjes

Benodigdheden

Blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2 krop kropsla
1
Verwarm de oven al voor op 190°C en was de kroppen sla in koud water. Laat de sla uitlekken en hou de kern van de sla aan de kant voor de afwerking later.
3 ajuinen, 2 teentjes Look
2
Pel de ui en de look en snijd ze grof. Laat een klont boter smelten in een pot en stoof de ui en de look aan.
2 stengels selder, 1 stengel prei, 2 frietaardappelen
3
Snijd de groenten grof: selder, aardappel, prei en rest van de sla en voeg ze toe aan de ui en de look.
tijm, laurier, 3 l Bouillon
4
Maak een bouquet garni van laurier en tijm en voeg hem toe, gevolgd door de bouillon.
100 g pancetta
5
Leg de dunne plakjes pancetta op een ovenplaat met bakpapier en rooster ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
1 vel bladerdeeg, 1 eierdooier, 1 snuifje Za'atar
6
Snijd het bladerdeeg in fijne repen van ongeveer 1,5 cm breed. Leg deze naast elkaar op een bakplaat. Kluts de dooier met een scheutje water. Strijk het mengsel over de reepjes bladerdeeg, besprenkel met za’atar. Haal de bladerdeegstengels uit de oven wanneer ze goudbruin zijn.
7
Snijd de kernen van de sla fijn en doe ze in een kom.
1 potje kruidenkaas, 2 bosjes Waterkers
8
Laat de soep gaar koken en haal de bouquet garni eruit. Voeg de kruidenkaas en waterkers toe aan de soep en mix alles glad in de blender. Pas op met warme bereidingen te mixen, bouw langzaam op in snelheid.
basilicumblaadjes
9
Kruid de soep af met wat peper en zout en werk af met een takje basilicum en de fijn gesneden kropsla harten.
10
Doe de soep in een diep soepbord, leg de geroosterde pancetta in het midden van het bord in de soep en serveer met de bladerdeegstengels.
1
Verwarm de oven al voor op 190°C en was de kroppen sla in koud water. Laat de sla uitlekken en hou de kern van de sla aan de kant voor de afwerking later.
2
Pel de ui en de look en snijd ze grof. Laat een klont boter smelten in een pot en stoof de ui en de look aan.

Instructies

2 krop kropsla
1
Verwarm de oven al voor op 190°C en was de kroppen sla in koud water. Laat de sla uitlekken en hou de kern van de sla aan de kant voor de afwerking later.
3 ajuinen, 2 teentjes Look
2
Pel de ui en de look en snijd ze grof. Laat een klont boter smelten in een pot en stoof de ui en de look aan.
2 stengels selder, 1 stengel prei, 2 frietaardappelen
3
Snijd de groenten grof: selder, aardappel, prei en rest van de sla en voeg ze toe aan de ui en de look.
tijm, laurier, 3 l Bouillon
4
Maak een bouquet garni van laurier en tijm en voeg hem toe, gevolgd door de bouillon.
100 g pancetta
5
Leg de dunne plakjes pancetta op een ovenplaat met bakpapier en rooster ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
1 vel bladerdeeg, 1 eierdooier, 1 snuifje Za'atar
6
Snijd het bladerdeeg in fijne repen van ongeveer 1,5 cm breed. Leg deze naast elkaar op een bakplaat. Kluts de dooier met een scheutje water. Strijk het mengsel over de reepjes bladerdeeg, besprenkel met za’atar. Haal de bladerdeegstengels uit de oven wanneer ze goudbruin zijn.
7
Snijd de kernen van de sla fijn en doe ze in een kom.
1 potje kruidenkaas, 2 bosjes Waterkers
8
Laat de soep gaar koken en haal de bouquet garni eruit. Voeg de kruidenkaas en waterkers toe aan de soep en mix alles glad in de blender. Pas op met warme bereidingen te mixen, bouw langzaam op in snelheid.
basilicumblaadjes
9
Kruid de soep af met wat peper en zout en werk af met een takje basilicum en de fijn gesneden kropsla harten.
10
Doe de soep in een diep soepbord, leg de geroosterde pancetta in het midden van het bord in de soep en serveer met de bladerdeegstengels.
1
Verwarm de oven al voor op 190°C en was de kroppen sla in koud water. Laat de sla uitlekken en hou de kern van de sla aan de kant voor de afwerking later.
2
Pel de ui en de look en snijd ze grof. Laat een klont boter smelten in een pot en stoof de ui en de look aan.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Slasoep met pistou, pancetta en bladerdeegstengels met za'atar (thumbnail)Slasoep met pistou, pancetta en bladerdeegstengels met za'atar
4 personen
35m
Ingrediënten
Kropsla
2 krop
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Selder
2 stengels
Prei
1 stengel
Frietaardappelen
2
Tijm
Laurier
Bouillon
3 l
Pancetta
100 g
Bladerdeeg
1 vel
Eierdooier
1
Za'atar
1 snuifje
Kruidenkaas
1 potje
Waterkers
2 bosjes
Basilicumblaadjes

Slasoep met pistou, pancetta en bladerdeegstengels met za'atar

Sla is niet meteen iets wat je zou verwachten in een soep, maar het resultaat zal iedereen verbazen. Met krokant gebakken pancetta, eenvoudige soepstengels van bladerdeeg en za'atar en wat Provençaalse pesto (pistou) waan je je meteen op vakantie!
Instructies
2 krop kropsla
1
Verwarm de oven al voor op 190°C en was de kroppen sla in koud water. Laat de sla uitlekken en hou de kern van de sla aan de kant voor de afwerking later.
3 ajuinen, 2 teentjes Look
2
Pel de ui en de look en snijd ze grof. Laat een klont boter smelten in een pot en stoof de ui en de look aan.
2 stengels selder, 1 stengel prei, 2 frietaardappelen
3
Snijd de groenten grof: selder, aardappel, prei en rest van de sla en voeg ze toe aan de ui en de look.
tijm, laurier, 3 l Bouillon
4
Maak een bouquet garni van laurier en tijm en voeg hem toe, gevolgd door de bouillon.
100 g pancetta
5
Leg de dunne plakjes pancetta op een ovenplaat met bakpapier en rooster ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
1 vel bladerdeeg, 1 eierdooier, 1 snuifje Za'atar
6
Snijd het bladerdeeg in fijne repen van ongeveer 1,5 cm breed. Leg deze naast elkaar op een bakplaat. Kluts de dooier met een scheutje water. Strijk het mengsel over de reepjes bladerdeeg, besprenkel met za’atar. Haal de bladerdeegstengels uit de oven wanneer ze goudbruin zijn.
7
Snijd de kernen van de sla fijn en doe ze in een kom.
1 potje kruidenkaas, 2 bosjes Waterkers
8
Laat de soep gaar koken en haal de bouquet garni eruit. Voeg de kruidenkaas en waterkers toe aan de soep en mix alles glad in de blender. Pas op met warme bereidingen te mixen, bouw langzaam op in snelheid.
basilicumblaadjes
9
Kruid de soep af met wat peper en zout en werk af met een takje basilicum en de fijn gesneden kropsla harten.
10
Doe de soep in een diep soepbord, leg de geroosterde pancetta in het midden van het bord in de soep en serveer met de bladerdeegstengels.