dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Boeuf bourguignon met gebakken aardappelen en witloof (thumbnail)Boeuf bourguignon met gebakken aardappelen en witloof

Boeuf bourguignon met gebakken aardappelen en witloof

1u
22
100%
4K
Recepten

Boeuf bourguignon met gebakken aardappelen en witloof

Boeuf bourguignon is eigenlijk het Franse antwoord op stoofvlees. Het vraagt wat voorbereiding, maar dat is absoluut de moeite waard. Superlekker met gestoofd witloof en gebakken aardappelen.
Boeuf bourguignon met gebakken aardappelen en witloof (thumbnail)Boeuf bourguignon met gebakken aardappelen en witloof

Boeuf bourguignon met gebakken aardappelen en witloof

1u
22
100%
4K
Recepten

Boeuf bourguignon met gebakken aardappelen en witloof

Boeuf bourguignon is eigenlijk het Franse antwoord op stoofvlees. Het vraagt wat voorbereiding, maar dat is absoluut de moeite waard. Superlekker met gestoofd witloof en gebakken aardappelen.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten22
Beoordeling100%
Aantal likes4K

Ingrediënten

4 personen
Vastkokende aardappelen
800 g
Rundstoofvleesvan de nek
800 g
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Groene selder
2 stengels
Wortel
1
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Grof zout
Gebroken peper
Kruidnagels
2
Jeneverbessen
5
Rode wijnBourgogne
1 fles
Boter
Gerookt spek
200 g
Champignons
250 g
Bloem
3 el
Zout
Witloof
6 stronken
Nootmuskaat
Peterselie
0,33 bosjes
Peper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De boeuf bourguignon

800 g rundstoofvlees
1
Snijd het rundvlees in stukken en doe het in een grote kom.
1 ajuin, 2 teentjes Look, 2 stengels groene selder, 1 Wortel
2
Pel de ui en snijd hem in grote stukken. Kneus en pel de knoflook. Snijd de selder en de wortel ook in stukken.
tijm, 2 blaadjes laurier, grof zout, gebroken peper, 2 kruidnagels, 5 Jeneverbessen
3
Leg de ui, knoflook, selder en wortel bij het vlees. Doe er laurier en tijm bij. Kruid met grof zout, gebroken peper en kruidnagels. Kneus de jeneverbessen in een vijzel en doe ze ook bij het vlees.
1 fles rode wijn
4
Giet de rode wijn over het vlees en dek af met huishoudfolie.
5
Laat een nacht marineren in de koelkast.
6
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
7
Giet alles door een zeef maar houd de marinade bij. Haal het vlees tussen de groenten uit. Houd de groenten apart.
boter
8
Smelt een klont boter in een grote kookpot met dikke bodem (cocotte).
200 g gerookt spek
9
Snijd het spek in reepjes. Bak het in de boter. Doe er het gemarineerde vlees bij en laat rondom kleuren.
250 g champignons
10
Maak de champignons schoon en snijd ze in vier. Doe ze bij het vlees en laat mee bakken op een hoog vuur.
11
Haal de jeneverbessen, kruidnagels, tijm en laurier tussen de groenten uit. Doe de gemarineerde groenten ook bij het vlees.
3 el bloem
12
Bestrooi met bloem (saingeren) en laat even mee bakken.
peper, zout
13
Giet de marinade over het vlees en breng aan de kook. Kruid met peper en zout.
14
Zet een deksel op de kookpot. Laat 1,5 uur verder garen in de voorverwarmde oven.

Het garnituur

800 g Vastkokende aardappelen
15
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
1 klont boter
16
Smelt een klont boter in een hoge pan.
6 stronken witloof, nootmuskaat
17
Maak het witloof schoon, verwijder de harde kern en bak het rondom in de boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe er een scheutje water bij en zet een deksel op de pan. Laat op een zacht vuur gaar worden.
18
Giet de aardappelen af.
19
Smelt een klontje boter in een pan en bak de aardappelen.
0,33 bosjes peterselie
20
Snipper de peterselie.

Serveren

21
Serveer de boeuf bourguignon met het witloof en de gebakken aardappelen. Werk af met gesnipperde peterselie.
1
Snijd het rundvlees in stukken en doe het in een grote kom.
2
Pel de ui en snijd hem in grote stukken. Kneus en pel de knoflook. Snijd de selder en de wortel ook in stukken.

Instructies

De boeuf bourguignon

800 g rundstoofvlees
1
Snijd het rundvlees in stukken en doe het in een grote kom.
1 ajuin, 2 teentjes Look, 2 stengels groene selder, 1 Wortel
2
Pel de ui en snijd hem in grote stukken. Kneus en pel de knoflook. Snijd de selder en de wortel ook in stukken.
tijm, 2 blaadjes laurier, grof zout, gebroken peper, 2 kruidnagels, 5 Jeneverbessen
3
Leg de ui, knoflook, selder en wortel bij het vlees. Doe er laurier en tijm bij. Kruid met grof zout, gebroken peper en kruidnagels. Kneus de jeneverbessen in een vijzel en doe ze ook bij het vlees.
1 fles rode wijn
4
Giet de rode wijn over het vlees en dek af met huishoudfolie.
5
Laat een nacht marineren in de koelkast.
6
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
7
Giet alles door een zeef maar houd de marinade bij. Haal het vlees tussen de groenten uit. Houd de groenten apart.
boter
8
Smelt een klont boter in een grote kookpot met dikke bodem (cocotte).
200 g gerookt spek
9
Snijd het spek in reepjes. Bak het in de boter. Doe er het gemarineerde vlees bij en laat rondom kleuren.
250 g champignons
10
Maak de champignons schoon en snijd ze in vier. Doe ze bij het vlees en laat mee bakken op een hoog vuur.
11
Haal de jeneverbessen, kruidnagels, tijm en laurier tussen de groenten uit. Doe de gemarineerde groenten ook bij het vlees.
3 el bloem
12
Bestrooi met bloem (saingeren) en laat even mee bakken.
peper, zout
13
Giet de marinade over het vlees en breng aan de kook. Kruid met peper en zout.
14
Zet een deksel op de kookpot. Laat 1,5 uur verder garen in de voorverwarmde oven.

Het garnituur

800 g Vastkokende aardappelen
15
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
1 klont boter
16
Smelt een klont boter in een hoge pan.
6 stronken witloof, nootmuskaat
17
Maak het witloof schoon, verwijder de harde kern en bak het rondom in de boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe er een scheutje water bij en zet een deksel op de pan. Laat op een zacht vuur gaar worden.
18
Giet de aardappelen af.
19
Smelt een klontje boter in een pan en bak de aardappelen.
0,33 bosjes peterselie
20
Snipper de peterselie.

Serveren

21
Serveer de boeuf bourguignon met het witloof en de gebakken aardappelen. Werk af met gesnipperde peterselie.
1
Snijd het rundvlees in stukken en doe het in een grote kom.
2
Pel de ui en snijd hem in grote stukken. Kneus en pel de knoflook. Snijd de selder en de wortel ook in stukken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Boeuf bourguignon met gebakken aardappelen en witloof (thumbnail)Boeuf bourguignon met gebakken aardappelen en witloof
4 personen
1u
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
800 g
Rundstoofvleesvan de nek
800 g
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Groene selder
2 stengels
Wortel
1
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Grof zout
Gebroken peper
Kruidnagels
2
Jeneverbessen
5
Rode wijnBourgogne
1 fles
Boter
Gerookt spek
200 g
Champignons
250 g
Bloem
3 el
Zout
Witloof
6 stronken
Nootmuskaat
Peterselie
0,33 bosjes
Peper

Boeuf bourguignon met gebakken aardappelen en witloof

Boeuf bourguignon is eigenlijk het Franse antwoord op stoofvlees. Het vraagt wat voorbereiding, maar dat is absoluut de moeite waard. Superlekker met gestoofd witloof en gebakken aardappelen.
Instructies

De boeuf bourguignon

800 g rundstoofvlees
1
Snijd het rundvlees in stukken en doe het in een grote kom.
1 ajuin, 2 teentjes Look, 2 stengels groene selder, 1 Wortel
2
Pel de ui en snijd hem in grote stukken. Kneus en pel de knoflook. Snijd de selder en de wortel ook in stukken.
tijm, 2 blaadjes laurier, grof zout, gebroken peper, 2 kruidnagels, 5 Jeneverbessen
3
Leg de ui, knoflook, selder en wortel bij het vlees. Doe er laurier en tijm bij. Kruid met grof zout, gebroken peper en kruidnagels. Kneus de jeneverbessen in een vijzel en doe ze ook bij het vlees.
1 fles rode wijn
4
Giet de rode wijn over het vlees en dek af met huishoudfolie.
5
Laat een nacht marineren in de koelkast.
6
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
7
Giet alles door een zeef maar houd de marinade bij. Haal het vlees tussen de groenten uit. Houd de groenten apart.
boter
8
Smelt een klont boter in een grote kookpot met dikke bodem (cocotte).
200 g gerookt spek
9
Snijd het spek in reepjes. Bak het in de boter. Doe er het gemarineerde vlees bij en laat rondom kleuren.
250 g champignons
10
Maak de champignons schoon en snijd ze in vier. Doe ze bij het vlees en laat mee bakken op een hoog vuur.
11
Haal de jeneverbessen, kruidnagels, tijm en laurier tussen de groenten uit. Doe de gemarineerde groenten ook bij het vlees.
3 el bloem
12
Bestrooi met bloem (saingeren) en laat even mee bakken.
peper, zout
13
Giet de marinade over het vlees en breng aan de kook. Kruid met peper en zout.
14
Zet een deksel op de kookpot. Laat 1,5 uur verder garen in de voorverwarmde oven.

Het garnituur

800 g Vastkokende aardappelen
15
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
1 klont boter
16
Smelt een klont boter in een hoge pan.
6 stronken witloof, nootmuskaat
17
Maak het witloof schoon, verwijder de harde kern en bak het rondom in de boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe er een scheutje water bij en zet een deksel op de pan. Laat op een zacht vuur gaar worden.
18
Giet de aardappelen af.
19
Smelt een klontje boter in een pan en bak de aardappelen.
0,33 bosjes peterselie
20
Snipper de peterselie.

Serveren

21
Serveer de boeuf bourguignon met het witloof en de gebakken aardappelen. Werk af met gesnipperde peterselie.